Umieszczenie w DPS
Umieszczenie w DPS
Proszę o podpowiedź jakie kroki należy podjąć aby chorą osobę na schizofrenię umieścić w DPS. Osoba ta nie ma rodziny ani opiekuna prawnego i nie potrafi samodzielnie egzystować. Z góry dziękuję.
Re: Umieszczenie w DPS
Witam .Podpowiedzieć mogę tyle że najlepiej udać się do MOPS-u w miejscowości w której mieszka dana chora osoba,tam pracownik socjalny pomoże,doradzi co zrobić jakie dokumenty trzeba skompletować itd.Moją mamę trzeba było ubezwłasnowolnić bo nie jest w stanie świadomie wyrazic zgody na pobyt w DPS-ie,a to ju z załatwia się sądownie.
powodzenia życzę trzeba wytrwałości bo w naszym kraju na załatwienie takiej sprawy czeka się od pół roku -do kilku lat.
powodzenia życzę trzeba wytrwałości bo w naszym kraju na załatwienie takiej sprawy czeka się od pół roku -do kilku lat.
Oprócz Umieszczenie w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
szukam DPS
z kim wywiad w przypadku opiekuna prawnego
prośba o adresy prywatnych domów
decyzja uchylająca
Uzyskanie - utrata 2009
odpłatność za DPS a otrzymany wkład mieszkaniowy
!!ustalanie dalszej odpłatności
!!ustalanie dalszej odpłatności
Umieszczenie w DPS
PROGRAM KSIĘGOWY
prosze o pomoc w przyspieszeniu przyjecia mojech chorej na schizofrenie matki do DPS
DPS a wynagrodzenie
nowa inicjatywa ustawodwcza dotyczaca usług pielegniarskich i rehabilitacyjnych w dps-ach
zol, zakład pielęgnacyjno - opiekuńczy
Wolne miejsca w DPS
Decyzja dot. odpłatności za pobyt w dps – aktualny wyrok WSA