UMORZENIE nienaleznie pobranych

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~WIKI

Re: UMOZENIE nienaleznie pobranych

Post autor: ~WIKI »

POPROSZE O WZOR DECYZJI O UMOZENIU ODSETEK OD NIENALEZNIE POBRANYCH SWIADCZEN MAM TAK SYTUACJE PANI NIENALEZNIE POBRALA ALE MA DOBRA YTUACJE I ODMAWIAMY BARDZO PROSZE O POMOC
~hw

Re: UMORZENIE nienaleznie pobranych

Post autor: ~hw »

nie umarza / nie odmawia sie umorzenia samych odsetek, zawsze część należności i odpowiednią część odsetek

wzoru poszukaj we wzorach pism
a co do samej decyzji art 23 ust 8
na podstwie przeprowadzonego wywiadu środowiskowego, ustalono pani dochody takie i takie, więc nie zachodzą w pani wypadku szczególne okoliczności dotyczące sytuacji majątkowej rodziny
~ewa

Post autor: ~ewa »

Proszę o pomoc.Pobrałam nie należnie świadczenia rodzinne i zaliczkę alimentacyjną.zgłosiłam zmianę sytuacji rodzinnej lecz MOPS wydał decyzję w której z bieżących świadczeń wypłaconych na inne dzieci w rodzinie potrąca mi nie należnie pobrane świadczenia.moja rodzina znajduje się w bardzo złej kondycji finansowej i bardzo odczujemy potrącenie dochodu.Co mogłabym zrobić w tej sytuacji i do kogo się zwrócić?Czy opieka ma takie prawo?
~Madzia

Post autor: ~Madzia »

oczywiście że mają do tego prawo inaczej by tego nie robili
teraz niestety trzeba oddać co się nienależnie pobrało
~xxx

Post autor: ~xxx »

w momecie kiedy dostałaś decyzję o NP należalo zwrócić sie do dyrekcji OPS z podaniem o rozlożenie na niskie raty tego długu albo wręcz o umorzenie, teraz to juz trochę późno, ale spróbuj
ODPOWIEDZ