POPROSZE O WZOR DECYZJI O UMOZENIU ODSETEK OD NIENALEZNIE POBRANYCH SWIADCZEN MAM TAK SYTUACJE PANI NIENALEZNIE POBRALA ALE MA DOBRA YTUACJE I ODMAWIAMY BARDZO PROSZE O POMOC
UMORZENIE nienaleznie pobranych
Re: UMORZENIE nienaleznie pobranych
nie umarza / nie odmawia sie umorzenia samych odsetek, zawsze część należności i odpowiednią część odsetek
wzoru poszukaj we wzorach pism
a co do samej decyzji art 23 ust 8
na podstwie przeprowadzonego wywiadu środowiskowego, ustalono pani dochody takie i takie, więc nie zachodzą w pani wypadku szczególne okoliczności dotyczące sytuacji majątkowej rodziny
wzoru poszukaj we wzorach pism
a co do samej decyzji art 23 ust 8
na podstwie przeprowadzonego wywiadu środowiskowego, ustalono pani dochody takie i takie, więc nie zachodzą w pani wypadku szczególne okoliczności dotyczące sytuacji majątkowej rodziny
Proszę o pomoc.Pobrałam nie należnie świadczenia rodzinne i zaliczkę alimentacyjną.zgłosiłam zmianę sytuacji rodzinnej lecz MOPS wydał decyzję w której z bieżących świadczeń wypłaconych na inne dzieci w rodzinie potrąca mi nie należnie pobrane świadczenia.moja rodzina znajduje się w bardzo złej kondycji finansowej i bardzo odczujemy potrącenie dochodu.Co mogłabym zrobić w tej sytuacji i do kogo się zwrócić?Czy opieka ma takie prawo?
oczywiście że mają do tego prawo inaczej by tego nie robili
teraz niestety trzeba oddać co się nienależnie pobrało
teraz niestety trzeba oddać co się nienależnie pobrało
w momecie kiedy dostałaś decyzję o NP należalo zwrócić sie do dyrekcji OPS z podaniem o rozlożenie na niskie raty tego długu albo wręcz o umorzenie, teraz to juz trochę późno, ale spróbuj
Oprócz UMORZENIE nienaleznie pobranych - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
dcyzja
Zgon wnioskodawcy.
becikowe a matka dziecka niepełnoletnia
becikowe a ojciec nieznany
becikowe odmowa
nienależnie pobrane dod. z tytułu opieki
zaadoptowane dziecko
kto się zajmuje
czy wypłacić becikowe
tytuł egzekucyjny - okrągła pieczęć
decyzja uchylająca i nienależnie pobrane
nienaleznie pobrany fundusz