umowa as moduł II - Aktywny Samorząd

Strona 5 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 06 gru 2016, 14:27

my też dostaliśmy w ubiegłym tygodniu ale zanim zarząd powiatu podpisze i prześle do pfron to jeszcze trochę potrwa

też mi sie coś kojarzy, że umowy miały być podpisane do końca roku kalendarzowego
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 06 gru 2016, 14:36

Spokojnie, nie trzeba podpisywać umów do końca roku kalendarzowego. Miałam ten problem w zeszłym roku i pytałam w PFRON-ie - podpisywałam ze studentami w styczniu. Ważne było, żeby kasę rozliczyć do 31.01.

A ja jeszcze nie mam aneksu...
PCPR-T

Napisano: 06 gru 2016, 14:43

PCPR-T pisze:Spokojnie, nie trzeba podpisywać umów do końca roku kalendarzowego. Miałam ten problem w zeszłym roku i pytałam w PFRON-ie - podpisywałam ze studentami w styczniu. Ważne było, żeby kasę rozliczyć do 31.01.

A ja jeszcze nie mam aneksu...
czyli mam rozumieć że i w Module I umowy można podpisać w styczniu? masz może to wyjaśnienie w formie elektronicznej?
ewaaa

Napisano: 06 gru 2016, 15:12

Wydział Analiz i Programowania Warszawa, dnia 14 stycznia 2016 r.
Szanowny Panie,

w odpowiedzi na zapytanie kierowane drogą elektroniczną na adres: [email protected] w sprawie realizacji pilotażowego programu „Aktywny samorząd”, Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych uprzejmie informuje, że dokumenty programowe nie wskazują obligatoryjnego terminu zakończenia zawierania umów dofinansowania i wypłaty środków finansowych PFRON przekazanych na realizację programu w danym roku. Z tego punktu widzenia, możliwość wykorzystania limitów środków finansowych PFRON istnieje do dnia złożenia przez samorząd powiatowy sprawozdania z realizacji programu w danym roku (obecnie, najpóźniej do dnia 31 stycznia roku następującego za danym rokiem realizacji programu) – o ile zawarte umowy oraz wypłaty będą ujęte w tym sprawozdaniu.
Z poważaniem
Małgorzata Poręba
Wydział Analiz i Programowania

Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych z siedzibą w Warszawie, Al. Jana Pawła II 13, 00-828 Warszawa. Dane są przetwarzane wyłącznie w celu ustosunkowania się i udzielenia odpowiedzi na Pana/Pani korespondencję, jak również w celu archiwizacji. Przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, jednakże niezbędne do udzielenia Panu/Pani odpowiedzi.
------------------------------------------------------------------
Niniejsza wiadomość może zawierać informacje kierowane tylko do określonego adresata i jest przeznaczona wyłącznie do użytku podmiotu lub osoby, do której jest adresowana. Jeśli Pani/Pan nie jest odbiorcą, dla którego wiadomość jest przeznaczona, proszę zawiadomić o tym nadawcę wiadomości odpowiadając na nią oraz ją skasować, przy czym zabronione jest jakiekolwiek ujawnianie, kopiowanie, rozpowszechnianie lub inne postępowanie dotyczące tej wiadomości, a w przypadku jego podjęcia może być ono uznane za naruszające prawo.

aktywny_samorzad---2016-01-14 13:08:59---aktywny_samorzad/biuro/pfron
PCPR-T

Napisano: 09 gru 2016, 10:46

Dostaliśmy wreszcie aneks. Czy ktoś już ma pomysł na wpisanie terminów rozliczeń przy Module II?
W piśmie z PFRON-u mamy info, że trwają prace nad projektem uchwały dotyczącym korekty "Zasad...", a także wzoru umowy w sprawie realizacji programu. I co dalej??? Mamy pisać umowy?! Co robicie?
PCPR-T

Napisano: 09 gru 2016, 10:51

my czekamy, aby za chwile nie pisać aneksów do umów
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 09 gru 2016, 12:51

Też jeszcze poczekam (a tu takie plany urlopowe człowiek miał... - przy As jestem sama).
Ciekawostka:
Jedna ze studentek była na uczelni zapytać o te zaświadczenia o uczęszczaniu, czy wystawią jej. Oto, co usłyszała:
"Otóż NIE mogą. Wystawiają tylko zaświadczenie, że jest się studentem ich uczelni, nie ma żadnej mowy o uczęszczaniu na zajęcia, jest to nieweryfikowalne (z prostej przyczyny - prawie nikt nie sprawdza obecności na zajęciach...)".
PCPR-T

Napisano: 09 gru 2016, 12:55

to pozostaje jej złożenie informacji o zaliczeniu semestru (tj. zaświadczenie z uczelni, wpis na kolejny semestr, informacja o dopuszczeniu do sesji egzam. - są jakieś inne możliwości?)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 07 lut 2017, 19:16

Szanowni Państwo,

Mam ogromny problem z powyższym zaświadczeniem z uczelni o uczęszczaniu na zajęcia. Dziekanat odmawia mi jego wydania - na zajęciach nie ma sprawdzanej obecności/nie mają obowiązku wystawiać takiego zaświadczenia/jestem w trakcie sesji (brak ocen z semestru) i nie mogę dostać zaliczenia z pierwszego semestru. Takie odpowiedzi otrzymuje od dziekanatu, dziekana oraz biura osób niepełnosprawnych.

PFRON grozi mi, że będę musiała oddać pierwszą transzę wraz z odsetkami! :(

Co mam robić?
Yoankee

Napisano: 08 lut 2017, 8:35

Yoankee pisze:Szanowni Państwo,

Mam ogromny problem z powyższym zaświadczeniem z uczelni o uczęszczaniu na zajęcia. Dziekanat odmawia mi jego wydania - na zajęciach nie ma sprawdzanej obecności/nie mają obowiązku wystawiać takiego zaświadczenia/jestem w trakcie sesji (brak ocen z semestru) i nie mogę dostać zaliczenia z pierwszego semestru. Takie odpowiedzi otrzymuje od dziekanatu, dziekana oraz biura osób niepełnosprawnych.

PFRON grozi mi, że będę musiała oddać pierwszą transzę wraz z odsetkami! :(

Co mam robić?
pozostaje Ci zaliczenie semestru i dostarczenie do PCPR np. kopii indeksu z wpisem na kolejny semestr lub że zaliczyłeś semestr zimowy (nie pamiętam co tam wpisują dokładnie)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Strona 5 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x