UMOWA ZLECENIA - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 15 cze 2015, 14:51

Co innego 2-3 dni 50 razy w roku, a co innego 2 lata bez dnia przerwy.
belli

Napisano: 15 cze 2015, 17:03

Czyli jak mamy liczyć chodzi mi o umowę o pracę najpierw na czas probny potem określony osobno robić uzysk. Jak to potem z pitów policzyć jak i tak pracodawca jedno świadectwo wystawi.
Gość

Napisano: 15 cze 2015, 17:11

Gość pisze:Czyli jak mamy liczyć chodzi mi o umowę o pracę najpierw na czas probny potem określony osobno robić uzysk. Jak to potem z pitów policzyć jak i tak pracodawca jedno świadectwo wystawi.
Po okresie próbnym nie dostajesz świadectwa pracy tylko umowa jest przedłużana wiec bierzesz dochód za pierwszy pełny miesiąc . A do czego ci pity jak i tak liczy sie początek pracy i liczba miesięcy w jakich była wykonywana u jednego pracodawcy
masterm

Napisano: 16 cze 2015, 7:43

Wiem ja tak robię ale west pisał , ze każdą umowę o pracę traktowac osobno czyli uzysk utrata po każdej umowie.
Gość

Napisano: 16 cze 2015, 8:05

masterm pisze:
Gość pisze:Czyli jak mamy liczyć chodzi mi o umowę o pracę najpierw na czas probny potem określony osobno robić uzysk. Jak to potem z pitów policzyć jak i tak pracodawca jedno świadectwo wystawi.
Po okresie próbnym nie dostajesz świadectwa pracy tylko umowa jest przedłużana wiec bierzesz dochód za pierwszy pełny miesiąc . A do czego ci pity jak i tak liczy sie początek pracy i liczba miesięcy w jakich była wykonywana u jednego pracodawcy

A Wy dalej urzędalsko i socjalistycznie piszecie. Umowa na okres próbny to specyficzny rodzaj umowy. Po jej okresie pracodawca może dać normalną umowę, ale nie musi. Nic nie przedłuża, tylko daje nową umowę na nową stawkę i nowy okres. Trzecia umowa dzisiaj musi już być na stałe. Każda z umów to oddzielny dokument dający odrębne prawa i obowiązki.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 8:11

Ja to wszytsko wiem tylko jak to rozliczać jak nie ma świadectwa. Załózymy osoba ma w 2013R 3 umowy ( na okres próbny od 1.01.2013 do 31.03.2013 , okreslony 01.04.2013 do 30.06.2013 i kolejna od 01.07.2013 na czas nieokreslony ).Jak Ty to West liczysz dzielisz wszytsko na 12 msc do tegop okresu a do poprzednioego okresu uzysk z lutego 2013 czy z pitów choc jest jeden bierzesz tylko ta umowę na czs nieokreslony i dzielisz na 6?????????????
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 8:13

Z całym szacunkiem "west", ale jeżeli w kolejnych umowach są te same warunki pracy i płacy, to żeby każdy okres zatrudnienia traktować osobno, powinno być świadectwo pracy.
Czy to w przypadku umów-zlecenia, czy umów o pracę, jeżeli jest ich kilka bez dnia przerwy, traktuję zatrudnienie jako ciągłość.
csc

Napisano: 16 cze 2015, 8:16

Ja umowy zlecenia traktuje osobno jednak umowy o pracę jak jest kilka a nie ma świadectwa pracy traktuję jako całość zwłaszcza , ze na świadeciwe nie mam najczęsciej wyszczgólnionych oskreów zatrudnienia tylko datę poczatkową i końcową.
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 8:19

csc pisze:Z całym szacunkiem "west", ale jeżeli w kolejnych umowach są te same warunki pracy i płacy, to żeby każdy okres zatrudnienia traktować osobno, powinno być świadectwo pracy.
Czy to w przypadku umów-zlecenia, czy umów o pracę, jeżeli jest ich kilka bez dnia przerwy, traktuję zatrudnienie jako ciągłość.
Nie są te same warunki pracy i płacy. Umowa na okres próbny, to taki twór, żeby pracodawca sprawdził pracownika i dalej jak mu się nie spodoba to nic go nie wiąże. Jeżeli w roku bazowym była umowa na okres próbny i umowa na czas określony to jest z czego utratę zrobić - tylko zarobki za te okresy są potrzebne.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 8:23

No dobrze West teraz powiedz mi jak to zrobić technicznie np. jak ktoś miał te umowy i dostał np. kase na świeta , wczasy wszytsko jest na jednym picie. Utracić mu to bo utracił umowe na czas okreslony czy nie . Swiadectwa nie dostał wiec jaki sens jest się w to bawić
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x