UMOWA ZLECENIA - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 16 cze 2015, 8:30

Pracownik nie dostaje aneksów do umów, tylko nowe umowy. jeżeli udokumentuje wynagrodzenia z tych umów, np nawet raport roczny z wynagrodzeń to jest już punkt zaczepienia. Czemu mam liczyć coś czego już nie ma? Przeca w ustawie piszą, że dochodów utraconych nie uwzględniamy. Uczepiliście się tego świadectwa o pracę. Pewnie jakieś guru na szkoleniu naplotło. Umowa o pracę na czas określony też jest dokumentem potwierdzającym utratę - tak jak umowa zlecenia zawarta na czas określony.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 8:34

Ale róbcie dalej po swojemu, jeżeli uważacie, że nie mam racji. Ja opisuję jakie je manewry robię i nikt mi nie udowodni, że robię źle. Podniósłbym kwik do samego ministerstwa. Nie będę interpretacjami niwelował niejasności ustawowych. Dzisiaj prawie wszyscy ludzie pracuję na śmieciówkach. Urzędale tego pojąc nie mogą. Nawet twórcy naszego prawa tego nie mogą pojąć i tworzą prawo jakby śmieciówkji nie istniały, a potem wymagają udawania, że tak jest.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 8:35

ja miałam taką o to sytuację:
umowa próbna ( III - V 2014), umowa na czas określony ( VI - XII 2014), umowa na stałe od stycznia 2015 zaświadczenie od pracodawcy o dochodzie uzyskanym poprosiłam i pracodawca mi napisał, że człowiek jest zatrudniony od III 2014 .. :) dla pracodawcy trzy umowy a jedno zatrudnienie :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 8:37

Może i masz racje ale po co sie bawić w takie sczególwoe roliczanie dochdów jak wystawiają jedno świadectwo pracy i tam nie ma wyszczególnionych okresów zatrudnienia dlatego ja licze uzysk z pierwszej umowy i ewentulanie utratę jak dostanie świadectwo pracy.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 8:38

Ewalu i na pewno wystawi świadectwo pracy od III do daty końcowej nie wszczególniając kolejnych umów.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 8:38

Dorcia82 pisze:Może i masz racje ale po co sie bawić w takie sczególwoe roliczanie dochdów jak wystawiają jedno świadectwo pracy i tam nie ma wyszczególnionych okresów zatrudnienia dlatego ja licze uzysk z pierwszej umowy i ewentulanie utratę jak dostanie świadectwo pracy.
ja też :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 4 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x