upoważnienie

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
olamelia33
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

upoważnienie

Post autor: olamelia33 »

Czy w związku z nową ustawą o KDR, w tym roku trzeba pisać nowe upoważnienia od wójta, dla pracowników którzy przyznają KDR.
Awatar użytkownika
mała mii
Podinspektor
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
Kontakt:

Re: upoważnienie

Post autor: mała mii »

tak- bo rozporządzenia na podstawie którego są stare upowaznienia już nie ma
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
jaaaa

Post autor: jaaaa »

u mnie powiedzieli (władza) że bez przesady. jedno upoważnienie starczy... więc się nie odzywam, w końcu oni powinni lepiej wiedzieć.
jaaaaa

Post autor: jaaaaa »

tez mi sie wydaje ze musi byc nowe. jak jest w innych ośrodkach?
Awatar użytkownika
mała mii
Podinspektor
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
Kontakt:

Post autor: mała mii »

[/quote]
jaaaa pisze:u mnie powiedzieli (władza) że bez przesady. jedno upoważnienie starczy... więc się nie odzywam, w końcu oni powinni lepiej wiedzieć.
https://www.dziennikustaw.gov.pl/du/2014/1956/1

ale rozporzadzenie na podstawie którego miałaś upoważnienie już nieistnieje
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Kinya

Post autor: Kinya »

Oczywiście, że tamto upoważnienie powinno stracić moc, bo ma już nieistniejącą podstawę prawną. Nowa ustawa, nowy zapis, nowe upoważnienie - zwłaszcza, że się zmienił zakres upoważnienia z przyznawania karty na realizację zadań z ustawy.

Przygotowałam zarządzenie wójta, w którym jest zapis o upoważnieniu mnie do realizacji zadań na podstawie obecnie obowiązującego aktu prawnego oraz zapis, że poprzednie upoważnienie traci moc.
jaaaa

Post autor: jaaaa »

co z tego że powiedziałam, że tamto upoważnienie nie obowiązuje, skoro moja władza jest mądrzejsza?

stwierdzili żebym nie przesadzała i że jest dobrze

to się nie odzywam już
w końcu oni powinni wiedzieć lepiej....
monikag

Post autor: monikag »

czy może ktoś wrzucić wzór nowego upoważnienia od stycznia
mmr

Post autor: mmr »

U mnie też powiedzieli, że stare jest ok, szef czytał wykładnię i stwierdził, że nie musi być nowe.
Gość

Post autor: Gość »

czy macie nowe upwoażnienia?
ODPOWIEDZ