we wniosku
we wniosku
u nas gops przyjmuje wnioski
1. co wpisujecie w nazwie organu prowadzącego postępowanie i kto to ma wypełnić , wnioskodawca, czy my?
2. u nas mała gmina, co wpisywać w rubryce gmina/dzielnica-nazwę gminy , czy sołectwo z którego pochodzi wnioskodawca, a może sołectwo w ulicy?
1. co wpisujecie w nazwie organu prowadzącego postępowanie i kto to ma wypełnić , wnioskodawca, czy my?
2. u nas mała gmina, co wpisywać w rubryce gmina/dzielnica-nazwę gminy , czy sołectwo z którego pochodzi wnioskodawca, a może sołectwo w ulicy?
Re: we wniosku
Na wniosku jest adnotacja, że organem może być jedynie Wójt, Burmistrz, Prezydent, więc innego wyjścia nie ma
Wnioskodawca wypełnia cały wniosek. Większość potrafi czytać i pisać, a jeśli mają trudności, zawsze mogą zapytać urzędnika 
Gmina/dzielnica - no to gmina, to raczej nie powinno budzić wątpliwości.
Sołectwo (a raczej nazwę miejscowości zamieszkania) polecam klientom wpisać w ulicy. Nie jest to chyba jakiś straszny błąd, a przynajmniej nie ma wątpliwości co do dokładnego adresu.

Sołectwo (a raczej nazwę miejscowości zamieszkania) polecam klientom wpisać w ulicy. Nie jest to chyba jakiś straszny błąd, a przynajmniej nie ma wątpliwości co do dokładnego adresu.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
na infolini MPiPS opdali informacjeKinya pisze:Na wniosku jest adnotacja, że organem może być jedynie Wójt, Burmistrz, Prezydent, więc innego wyjścia nie maWnioskodawca wypełnia cały wniosek. Większość potrafi czytać i pisać, a jeśli mają trudności, zawsze mogą zapytać urzędnika
Wpisuje się wójta lub burmistrza ale adres OPS jeżeli tam jest prowadzone postepowanie
No i super, dzięki za wyjaśnienie jeszcze tej kwestii 
U mnie nie ma z tym problemu, bo GOPS jest w urzędzie gminy

U mnie nie ma z tym problemu, bo GOPS jest w urzędzie gminy

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Podali kontakt do infolini tam sie tego dowiedziałem
Dyżur telefoniczny dla gmin i obywateli od poniedziałku do piątku w godzinach 10 - 12 prowadzą:
Katarzyna Krzewska (22) 529 07 61
Olga Richter (22) 529 07 62
Dyżur telefoniczny dla gmin i obywateli od poniedziałku do piątku w godzinach 10 - 12 prowadzą:
Katarzyna Krzewska (22) 529 07 61
Olga Richter (22) 529 07 62
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
w instrukcji obsługi nastapiła zmiana poprawili
Uprawnienie
„Małżonek” widoczn
e
jest wyłącznie w sekcji „Rodzic / opiekun 2”. Opcję tę
należy zaznaczyć jeśli wprowadzana do systemu
osoba
nie
jest
rodzicem
3 dzieci;
Uprawnienie
„Małżonek” widoczn
e
jest wyłącznie w sekcji „Rodzic / opiekun 2”. Opcję tę
należy zaznaczyć jeśli wprowadzana do systemu
osoba
nie
jest
rodzicem
3 dzieci;
Wprowadziłam dzisiaj wniosek, pierwszy przypadek że małżonek a nie rodzic. Z rozpędu zaznaczyłam rodzic, karty zamówione w produkcji. Co zrobić żeby poprawić na małżonek ??. Pomóżcie plisss
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W sumie nie wiem czy warto to poprawiać, my tego do niczego nie potrzebujemy, do prawozdań oni tego też nei będą potrzebować chyba ze jakieś statystyki będą chcieli uzyskać z wprowadzanych danych..zresztą w instrukcji obsługi programu przed długi czas i tak było to blednie zapisanegosia00 pisze:Wprowadziłam dzisiaj wniosek, pierwszy przypadek że małżonek a nie rodzic. Z rozpędu zaznaczyłam rodzic, karty zamówione w produkcji. Co zrobić żeby poprawić na małżonek ??. Pomóżcie plisss
naitsyrk85 dzięki za dodanie otuchy
, też doszłam do wniosku, że tego błędu na karcie nie widać, jest tylko w systemie, ale mimo wszystko nie daje mi spokoju. Spróbuję dzisiaj na infolinię zadzwonić i zapytać czy jest możliwość poprawienia. Pozdrawiam i owocnego pomagania życzę Wszystkim 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
gosia00 pisze:naitsyrk85 dzięki za dodanie otuchy, też doszłam do wniosku, że tego błędu na karcie nie widać, jest tylko w systemie, ale mimo wszystko nie daje mi spokoju. Spróbuję dzisiaj na infolinię zadzwonić i zapytać czy jest możliwość poprawienia. Pozdrawiam i owocnego pomagania życzę Wszystkim
Ja pozwoliłem sobie zadzwonić wczoraj bo też mam taki przypadek, dzisiaj mają dac mi odpowiedz wiec napiszę na forum
Najlepsze jest to co pisałem, ze błędnie było to opisane w instrukcji

Oprócz we wniosku - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Proszę o pomoc- wydanie karty
Za zgodność?
decyzja odmowna
dec podpis
Co zrobić
do kiedy karta dla dzieci
PROŚBA O DECYZJE ODMOWNĄ - PILNE
zaświadczenie czy oświadczenie ze szkoły
plan na 2015 r.
wysłane zamówienie na KDR cisza...