urlopy zaległe dla wychowawcow karcianych

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Damian

Re: urlopy zaległe dla wychowawcow karcianych

Post autor: ~Damian »

Ja osobiście planuje że urlop nie wykorzystany będzie mógł być wykorzystany w roku 1014 chyba że ktoś zechce wypłatę ekwiwalentu to również na to pójdę, lecz należy pamiętać że już nie 35 tylko 26. i oczywiście obowiązują plany urlopowe
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

wg mnie jest tak jak pisze Roman i u nas w placówce trzymamy póki co się tej wersji - do końca roku musimy swój urlop wykorzystać
~kasia

Post autor: ~kasia »

Dzwoniłam wczoraj do ZNP w Warszawie. Powiedziano mi, ze żaden urlop nie przepada. Nikt przecież nie rozwiązuje z nami umowy. Umowy są automatycznie przekształcane. Dlatego zalegle urlopy możemy spokojnie wykorzystać w przyszłym roku.
~Marianna

1. ZNP to już przegrało sprawę w Trybunale, więc jak widać nie do końca wiedzą co i jak ma działać

2. Na jakiej podstawie pracownikowi samorządowemu dasz urlop z KN?

3. Umowy są z automatu przekształcane i z automatu tracimy swoje przywileje.
~kapek

Post autor: ~kapek »

Znowu to samo. Zaległy urlop to nie jest przywilej karciany!!! My z kp też notorycznie przenosimy urlop na następny rok. Przestańcie już pitolić.
~???

Post autor: ~??? »

Urlop przechodzi ale będzie liczony według stawek kp, więc znowu strata finansowa
~Marianna

Kapek ale jak to nie przywilej karciany? KP ma 26 dni a KN 35 jak rozliczysz powyżej 26 dni ? jakiego paragrafu do tego użyjesz? Jakie pieniądze zapłacisz?
~Marianna

ps. Kapku przywilejem nie jest \"przenoszenie urlopu na następny rok\" ale ilość urlopu
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Jak ilość? Masz 12 zaległego to masz 12 do wykorzystania. Proste i tyle.
~Marianna

jaka jest podstawa prawna?
ODPOWIEDZ