jeżeli chodzi o mój przypadek to ta osoba nie składa ponownie wniosku, tylko prośbę o zmianę decyzji ze względu na zmianę dochodów to tak samo jak ktoś ma przyznane a za chwilę np. jest podjęci pracy zgłasza dochód i dalej już nie ma tym bardziej, że ja muszę 2 decyzje wystawiać bo nigdy nie wiem ile kasy po nowym roku dostaniemy i ta druga to decyzja zmieniająca
Tego też nie rozumiem, ja robię tak jeżeli dochód przekracza to decyzja odmowna i można się ubiegać o stypendium dopiero w następnym roku szkolnym. Nie przeliczam dochodu u osób gdzie była decyzja odmowna. Jak możemy przeliczyć dochód i wydać decyzję zmieniającą do decyzji odmownej.
stypendium szkolne ma charakter socjalny, stąd nie można wywodzić, iż okoliczności, które wystąpią po dniu 15 września w danym roku szkolnym nie mogą mieć wpływu na prawo do uzyskania przez ucznia tego świadczenia
ja miałam taką sytuację,że zmieniałam decyzję odmowną
strona złożyła wniosek o ponowne przeanalizowanie sytuacji dochodowej, a że ważne jest dobro strony,więc stypendium przyznałam
dzięki, staram się nie mieć takiego przypadku jak do tej pory każdy zgadzał się z tym, że dochód przekracza i nie zgłaszał jakichś zmian miałam pytania a co by było gdyby ale na tym się kończyło
Miałam dwie osoby, które złożyły wnioski we wrześniu 2017 r. ale z uwagi na stypendium stażowe przekroczyły dochód 514 zł/osobę. Staże skończyły im się w połowie stycznia. Czyli rozumiem, że jeśli przyniosłyby mi jakieś zaświadczenia, że skończył im się staż to teraz należy zrobić decyzję uchylającą i przyznać stypendium. Tylko pytanie: jeśli staż był do połowy stycznia i w styczniu dochód na jedną osobę nie przekracza 514 zł to już od stycznia należy się im stypendium, czy od lutego?