Uwaga!!! - HYdE PaRK

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 17 kwie 2010, 13:36

Zdaję sobie sprawę z tego, że w PRL za swoje wątpliwości mógłbym zostać zamknięty nawet w szpitalu psychiatrycznym. Dzisiaj jednak inaczej walczy się z oponentami. Przykleja się im etykietę chorych psychicznie, nienormalnych, chorych z nienawiści, spiskowców, zacofanych, ciemnogrodzian, nie-europejczyków itd.. Dzisiaj ośmiesza się człowieka, a jeśli człowiek zostaje ośmieszony jego poglądy i opinie niewiele znaczą. Możemy zgadzać się z czyjąś opinią lub nie zgadzać ale walcząc kontrargumentami. Jeśli jednak ktoś posługuje się socjotechnikami by zwalczyć oponenta a nie wykazać, że oponent myli się mamy do czynienia z terrorem medialnym.
Wiktor Suworow, były agent sowieckiego wojskowego wywiadu GRU powiedział m.in.: „…Reżim premiera Władimira Putina jest zbrodniczym reżimem. Nie znam co prawda zbyt wielu szczegółów dotyczących tragedii, do której doszło w ubiegłą sobotę w Smoleńsku, ale czas, kiedy Putin był u władzy, obfitował w polityczny terror. Mówię tutaj między innymi o zamordowaniu w Londynie mojego przyjaciela Aleksandra Litwinienki. Jednak to nie było tylko zwykłe morderstwo, ponieważ to było morderstwo przy wykorzystaniu radioaktywnego polonu. Był to więc pierwszy w historii akt terroryzmu z wykorzystaniem radioaktywnych substancji. W czasach rządów Putina zabito także dziennikarkę Annę Politkowską, nastąpiły morderstwa Czeczenów itp. Bezpośrednio była w to zamieszana rosyjska dyplomacja. Tak więc widzimy, że dla Putina to nie jest problem. Kiedy on doszedł do władzy w roku 1999, kiedy umocniła się jego władza, rozszerzył się w Rosji terroryzm. Kiedy doszło do wysadzeń domów w Moskwie, wszyscy mówili wówczas: \"Potrzebujemy władzy silnej ręki!\". Tymczasem ja mówiłem: \"Dajcie spokój. Po pierwsze potrzebujemy mądrego przywódcy. Dopiero w drugiej kolejności potrzebujemy silnej ręki\". Ludzie jednak wierzyli w to, że aby zatrzymać terroryzm, potrzebujemy silnego przywódcy z KGB. W rzeczywistości jednak to rosyjskie służby stoją za organizacją aktów terroryzmu. Liczba zbrodni politycznych jest niespotykana. Chodzi w tym momencie głównie o dziennikarzy, których Putin traktował jako swoich wrogów. Podkreślam, że w tym momencie nie mówię o tragedii w Smoleńsku, ale o tym jedynie, iż Putin nie ma żadnych zahamowań, że może być zdolny do wszystkiego. … … Tak, widziałem. Jest mi bardzo trudno oceniać ten film, ponieważ najpierw musimy się dowiedzieć, czy jest on prawdziwy, czy też może spreparowany. To zaś muszą ocenić eksperci. Ja nie lubię też osądzać, wolę przedstawiać fakty. Ale bardzo - podkreślam - bardzo dużo dziwnych rzeczy pojawia się wokół smoleńskiej tragedii. Przytoczę tutaj chociażby informację, którą usłyszałem od jednego z polskich dziennikarzy będących na miejscu katastrofy, że rosyjskie służby natychmiast po wejściu na teren tragedii zabrały czarne skrzynki. Natychmiast wówczas powiedziałem, że oni próbowali coś ukryć - to po pierwsze. Lub też wykazali się totalną głupotą.
Wyobraźmy to sobie. Nie ufamy sobie nawzajem. I jest jakaś część dowodów, których nie mogę dotknąć. Powinienem wówczas powiedzieć polskiemu rządowi: \"Proszę, ja nie ufam tobie i ty nie ufasz mi. Zapytajmy więc w tej sprawie niezależnych międzynarodowych sędziów. Natychmiast zwołajmy ich tutaj!\". Razem - my i wy, wraz z niezależnymi ekspertami - możemy otworzyć te czarne skrzynki, by dopiero wtedy zobaczyć, co one zawierają. Ale jeśli my, Rosjanie, zabieramy te skrzynki na kilka godzin (słyszałem nawet, że przez 15 godzin one były w posiadaniu rosyjskich służb!) i nic o tym nie mówimy, to ja w tym widzę coś dziwnego. Jest to więc - jak już powiedziałem - albo naruszenie wszelkich przepisów, albo też maksymalna głupota. …”.
~ps

Napisano: 17 kwie 2010, 15:21

masz rację ~ps to wszystko tajne służby FSB, GRU, Mosad, MI 5, MI 6, Secret Service, Al Kaida, OWP, i kto tam jeszcze jest na świeci ręka w rękę, ramie w ramie działali i pewnie będą jeszcze dalej działali aż do wykończenie wszystkich oprócz PiS-u. Oby żył wiecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~tajniak

Napisano: 17 kwie 2010, 21:08

Właśnie tajniak pokazał we wzorowy sposób to, o czym pisałem. W żaden sposób nie odniósł się krytycznie do cytowanych informacji. Skoncentrował się na ośmieszeniu.
Oglądając telewizję w ostatnich dniach można było dopiero teraz dowiedzieć się, że właśnie takimi metodami dyskredytowano śp. prezydenta. Dopiero po jego śmierci polały się łzy, przeprosiny, ruszyły wyrzuty sumienia.
Szanowni oponenci zmieńcie metody. Każdy ma prawo do własnego zdania czy do wątpliwości. Bardzo chciałbym, aby moje wątpliwości okazały się czcze. Uważam jednak, że bezkrytyczne przyjmowanie informacji, którymi jesteśmy karmieni prowadzi właśnie do takich sytuacji, jak z prezydentem Kaczyńskim. Potem mamy wyrzuty sumienia, że przecież mogliśmy zachować się inaczej.
Jedno co jest dla mnie pewne w obecnej chwili to ogromna determinacja do poprawy stosunków rosyjsko-polskich. Tak wielkie jest to pragnienie, że może odbywać się kosztem prawdy. A kto czytał mowę prezydenta, którą miał wygłosić w Katyniu ten wie, że nie chciał by porozumienie budować na kłamstwie lecz na zasadach europejskich, na prawdzie.
Pozdrawiam ciepło, szczególnie wszystkich tych, którzy odmawiają innym prawa do wątpliwości z nadzieją, że stać ich na refleksję. Ja już kończę ten wątek. Jeśli okaże się kiedyś, że jednak ja miałem rację nie będę cieszył się, nie sprawi to mi radości. Jeśli okaże się, że nie miałem racji będzie to dla mnie ogromna ulga. Bo znam wielu Rosjan osobiście i wiem, że na poziomie zwykłych ludzi nie ma żadnych między nami problemów by porozumieć się i żyć w zgodzie.
~ps

Napisano: 17 kwie 2010, 21:57

a do czego tu się odnosić - \"jak słyszałem\" ( o czarnych skrzynkach) \" ja mówiłem\" \"do (to o wysadzaniu domów). \"Putin nie ma zahamowań\" \"Ja nie lubię oceniać ale przedstawiać fakty\"
\" Ale jeśli my, Rosjanie, zabieramy te skrzynki na kilka godzin (słyszałem nawet, że przez 15 godzin one były w posiadaniu rosyjskich służb!) i nic o tym nie mówimy, to ja w tym widzę coś dziwnego. Jest to więc - jak już powiedziałem - albo naruszenie wszelkich przepisów, albo też maksymalna głupota\" - no powiedziałeś i zmanipulowałeś tak aby było Twoje.

- a te fragmenty to fakty czy ocena i z czym tu polemizować?

Pozdrówki ps
~tajniak

Napisano: 17 kwie 2010, 22:52

a informacje czerpiesz pewnie z madiów, które we wzorowy sposób już ciebie zmanipulowały. Nie zauważasz nawet, że \"tajniak\" powstał wyłącznie dla twoich wypowiedzi. Gratuluję bystrości, przenikliwości i zdolności analitycznych. Jesteś geniuszem. \"tajniak\" znika.
~tajniak

Napisano: 18 kwie 2010, 1:45

Tajniak, genialny to ty nie jesteś. Przeczytałam uważnie wpisy \"ps\" i w żadnej części nawet słowem nie pisze o PiS. W katastrofie zginęli politycy ze wszystkich opcji. Jak widać tobie tylko jedno na myśli. Domyślam się więc, że to ty należałeś do tej grupy oczerniającej prezydenta \"jaśniaku\".
Do \"ps\": nie przejmuj się \"zibim\" podszywającym się pod \"tajniaka\". To pewnie schizofrenik z rozdwojeniem jaźni. A na poważnie, od 1945 roku władze PRL wszystkich, którzy mówili, że to Rosjanie pomordowali naszych oficerów w Katyniu oskarżali o kłamstwo i szerzenie spiskowej teorii dziejów. Zarzucali im, że szkodzą przyjaźni polsko-sowieckiej. Jeszcze w latach 80-tych XX wieku u.b.owcy tropili autorów napisów: \"Katyń 1940 nie zapomnij\". Jaka to była przyjaźń większość wiedziała ale siedziała cicho ze strachu. Na szczęście do czasu.
Niektórzy mają zdolność nadprzyrodzoną do przyjmowania jednych informacji, jako prawdziwych a drugie odrzucają, jak im wygodnie. \"Ps\" podał przykłady innych teorii spiskowych, które były bardzo chętnie przyjmowane przez \"tajników\", jako prawda objawiona. Nawet gdy pojawiły się oficjalne komunikaty odrzucające te wersje nikt nie przeprosił.
Prawdą jest, że w Polsce nie brakuje komunistów i wśród młodego pokolenia. Oni każdą informację chcą interpretować na korzyść swoich wschodnich towarzyszy.
Faktem jest, że Rosjanie kłamali w kwestii ilości podejść do lądowania. Nikt dotychczas nie wyjaśnił powodów i nie przeprosił za to. Sama jestem bardzo ciekawa dlaczego wszyscy tak chętnie przechodzą nad tym do porządku dziennego? Podobno chcą dojść do prawdy. Czekam więc cierpliwie. Dla mnie dopóki nie zostanie to wyjaśnione nie będzie mowy o prawdzie.
~anka

Napisano: 18 kwie 2010, 16:11

CEL? i jeszcze raz CEL TAKICH DZIAŁAŃ SŁUŻB czy kogo tam jeszcze?

I jeszcze jedna spiskowa teoria dziejów - FSB umieściła walizkowe .......... aby je odpalić w Polsce - po to była ta tragedia!
~!

Napisano: 19 kwie 2010, 10:18

O wymianie tych żarówek to nawet w oficjalnych serwisach mówili. Być może ps snuje spiskowe teorie ale przyjmowanie wersji jednej strony i wykluczanie innych wersji przed zbadaniem całości jest po prostu głupotą lub nadgorliwością, która jest gorsza od f.a.s.z.y.z.m.u.. W tym przypadku przyjęto wersję rosyjską.
~renia

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem