Uwaga po raz kolejny poucza mops - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 13 z 13    [ Posty: 126 ]

Napisano: 15 kwie 2014, 20:53

Oj Adasiu, nie wiem czy zauważyłeś ale redaktorzyna wskazywała na rozwiązania łamiące prawo :)
Co więcej, oczekiwał od pracownika socjalnego wiedzy medycznej.
i na deser: oczekiwał wiedzy medycznej od sąsiadów - sugerował wywiad po sąsiadach w celu ustalenia stanu zdrowia dziecka :)
Co do wczesniejszych postów m. in Emilki. Posługujesz sie terminologią z czasów "opieki". Nie ma podopiecznych tylko są klienci. Zgodnie z koncepcją Pomoc Społeczna ma charakter wspierający a nie wyręczający. Wyręczanie było w czasach "opieki".
Teraz do Adasia. Napisałeś "Dlaczego socjalne nie odpowiedziały reporterowi kiedy ten pod koniec zapytał je o warunki bytowe kolesia i o to jak mops mógł do czegoś takiego dopuścić? " Dobrze wiesz, a w każdym bądź razie powinieneś wiedzieć, że są to dane objętą ustawą o ochronie danych osobowych. Wiesz co grozi pracownikowi socjalnemu, który złamie ustawę o ochronie danych osobowych? Jeśli nie to doinformuj się.
Jedyne co pracownicy socjalni mogli tam zrobić to częste wizyty, próby namawiania do zmiany sytuacji (DPS) i ewentualnie branie oświadczeń - o ile klient zechce podpisać - to akurat wskazałeż jako działanie. Ale tylko tyle pozytywu z Twojego wkładu do tego wątku.
cosiek

Napisano: 16 kwie 2014, 0:46

Znowu to zrobiliście.
Mops zatkany. Dosłownie. Posłuchajcie kierowniczki:

Co mianowicie "znów zrobiliśmy",Adamie? Mamy kolejne ludzkie zdrowie lub życie na sumieniu? Wydawało mi się,że odpowiedzialnośc zbiorowa była domeną innego ustroju. Mało tego - tendencje w mediach przypominaja gombrowiczowskie "przyprawianie gęby". Ale o czym ja tu...Gombrowicz w kontekście mało intelektualnych wypowiedzi miernych dziennikarzy,to semantyczne nadużycie.
Zgadzam sie natomiast,że kolejny raz kierownik ops wypadł idiotycznie ! Nie wiem dlaczego takim ludziom odbiera mowę i zdolnośc logicznego myślenia? Pozwalają na oczach milionów widzów robić z siebie chłopca do bicia. Niezaleznie od tego,czy można sie dopatrywac jakiś zaniedban czy błeów w pracy ośrodka,wypowiedzi dla mediów powinny byc profesjonalne.Ale to jest kwestia osobowości. Mojej szefoowej nikt nie zapedzi w kozi róg,nigdy. Ostatnio jakiś pajac z tvn odnalazł ją w mieście oddalonym o kilkadziesiąt kilometrow od miejsca zamieszkania,zasko0czył z kamera podczas weekendowego spaceru z rodziną. Usmiechnieta,elegancka,prosto z salonu fryzjerskiego,odpowiedziała krotko,rzeczowo i...dziennikarzyna poszedł jak zmyty :) Zauważmy,ze lekarzy,policjantów,kuratorów,media tak nie molestuja,bo nie maja odwagi jeździc jak po łysej kobyle...Ale tu się kłania kwestia nieuregulowanego statsusu zawodu,a co za tym idzie - niskiego prestiżu i powszechnej kompletnej ignorancji w kwestii istoty naszej pracy.
zażenowana

Napisano: 17 kwie 2014, 18:09

Kierowniczka zabłyszczała:D
Adam29

Napisano: 18 kwie 2014, 9:24

Czas wielki żeby każdy wziął odpowiedzialność za swoje życie. Żyjesz więc weź się w garść człowieku i przestań oglądać się wiecznie na innych, przestań oczekiwać , że wszyscy będą ci wiecznie pomagać. nikt, żaden urząd, organizacja, pracownik, urzędnik nie przeżyje za nikogo jego życia. Niech ci biedni pokrzywdzeni ruszą w końcu swoje cztery litery i zaczną słuchać i cokolwiek z sobą robić, a nie tylko narzekać i czekać aż wszyscy za nich wszystko zrobią a oni będą leżeć i pachnieć.
liKA

Napisano: 18 kwie 2014, 10:58

zgadzam się absolutnie z liKA! jak ktos usilnie, systematycznie odmawia pomocy i tylko siedzi i narzeka jak ma źle to wg mnie niech ma tak dalej...w wielu przypadkach jakby osoba-podopieczny zamiast czekac na pomoc z urzędu wzięla się sama za siebie (chciala cos zrobic, ruszyla cztery litery) to czesto pomoc ośrodka czy innych osób nie byłaby w ogole potrzebna.
A sasiedzi, dalsza rodzina, plotkary- wiedzą o złej sytuacji jakiejś osoby, rodziny ale czy zgłoszą do mopsu? zrobią cos sami zeby pomoc? zainteresuja sie? nie, po co. Lepiej isć do telewizji naskarzyc- przynajmniej coś się będzie działo; niech pokaża jacy to inni są żli, my nie, my cacy
ehhh szkoda słów
rafał

Napisano: 29 kwie 2014, 21:07

https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60 ... 23386.html
Od 16:50 minuty.
Pracownik mops:
"mogła być jakaś wpadka", "to nie jest rodzina na zabranie dzieci".
Adam29

Strona 13 z 13    [ Posty: 126 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x