UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 33 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 21 wrz 2015, 11:54

Proszę o pomoc!
Mamy wersję oprogramowania 1- 0.6 gdzie jest dostepna nowa wersja programu?
ola30000

Napisano: 21 wrz 2015, 13:54

nadal po wszystkich aktualizacjach źle drukuje wydruk dochodów- w tabelce nie ujmuje utraconego dochodu ....
mery124

Napisano: 21 wrz 2015, 14:19

mery124 pisze:nadal po wszystkich aktualizacjach źle drukuje wydruk dochodów- w tabelce nie ujmuje utraconego dochodu ....
bo jeszcze nei było wersji 2.1.3 czekaj na wersje która jest wymieniona
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2015, 15:30

Ratunku!!!! Sygnity!!!! Kiedy wreszcie zrobicie system tak na tip top???
Dziś generowałam listy wypłat. Pominę fakt, że wkurza mnie niealfabetyczna kolejność ludzi na listach ze składką do ZUS i że nie można uzupełnić list, bo o tym już ludzie mówili wiele razy. Pewnie was średnio interesuje, że przez te wasze poprawki mamy dużo więcej roboty!!! I ludzie z poślizgiem dostają kasę. Otóż, przy generowaniu list (na jedną listę wrzucam ZR i ZP) na listę pobrało mi ZP do literki M. Dopiero telefony od ludzi, którzy ZP nie dostali, uświadomiły mi, ze coś nie gra. 82 osoby nie wskoczyły na listę. Dlaczego???????????????????? I co jest śmieszne, gdy wygenerowałam listę z opiekuńczymi, to bez problemu na tę listę te osoby wskoczyły. Ludzie, zróbcie coś, bo ja tego okresu zasiłkowego to mam po dziurki w nosie.

Wpiszcie w zakładkę szkoły daty roku szkolnego. To drobiazg, ale ile czasu tracę, gdy za każdym razem muszę wpisać to, co jest oczywiste i u każdego takie samo.

I jeszcze jedn błąd, który powielacie z poprzedniej wersji. Gdy w zakładce szkoły wpisuję, że dziecko uczy się w tym roku, ale w przyszłym już nie będzie się uczyć, to system przyznaje rozpoczęcie roku szkolnego. Natomiast, gdy wpisuję dziecko, które za rok będzie w zerówce, to nie daje rozpoczęcia roku.

Mam dość tego systemu!!!!! Czy naprawdę wszystko musimy robić ręcznie???? Ileż wniosków musiałam wprowadzać na nowo, bo z czwórki dzieci, tylko jednemu przyznaliście rodzinne??? żenada!!!!!!!
Silva

Napisano: 21 wrz 2015, 16:24

Mam podobne odczucia , jak Silva. Mozolnie wpisuję szkoły 2015/16, chociaż one już są poza okresem zasiłkowym. We wrześniu poszły wypłaty. Najbardziej denerwuje mnie to, że aby na wydruku dochodów pokazała się data, trzeba zakwalifikować wniosek, a ten od razu znika z okna "rejestracja i kwalifikacja". Kolejna zakładka, kolejne sekundy stracone. Podobnie jest z decyzją, aby zachować wydruk, należy wpierw / decyzję/ zmodyfikować, sprawdzić plany wypłat i znów znika z pola widzenia. Kolejna zakładka i ponownie stracone sekundy. Dzieci od rocznika 2012 nie mają w ogóle przyznawanych zasiłków rodzinnych. Zauważyłam, że muszę im wpisać szkołę, aby miały ZR. System w ogóle nie widzi wielodzietności, a czasami, jak jest ich 6 i więcej, można się pogubić. Jeszcze jedna uwaga do dochodów. Uznaje utratę i uzysk, ale dopiero przy wydruku dochodów. Trzeba wybrać wydruk Uzyskany/utracony. We wniosku pojawia się po dokonanym już wydruku ten dochód właściwy. Mam nadzieję, że kolejne poprawki ze strony Sygnity ułatwią nam pracę .
Pozdrawiam Wszystkich Umęczonych - również umęczona i przerażona, każdy wniosek a do niego decyzja rodzą się w bólach.
AnnaMeni

Napisano: 22 wrz 2015, 7:55

jak mam zmienić wypłatę na koordynację?
wstrzymałam kobiecie wypłatę bo poinformowała, że mąż za granicą, teraz przyszła dec. z ROPS i powinnam jej przyznać za 1 wstrzymany miesiąc ale przez Marszałka przyznane świadczenie, zawieszoną wypłatę odwiesiłąm ale co mam teraz zrobić, żeby do sprawozdania widziało, że to od Marszałka ?
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 22 wrz 2015, 7:58

Nie odwieszaj w swoim planie wypłat, tylko zrób decyzję z decyzji. Tam jest możliwość wydania decyzji z upoważnienia marszałka, zrób na ten jeden miesiąc. Potem powiadom osobę o świadczeniu i kiedy będzie wypłacone.
AnnaMeni

Napisano: 22 wrz 2015, 8:28

aannaaa pisze:wydruk decyzji o SP, faktycznie po słowie "przyznać:" jest pustka :|
Mam to samo. Ktos wie jak to poprawić?
Bogna31

Napisano: 22 wrz 2015, 9:11

witam

czy na wydruku listy wypłay jest u was podsumowanie wyplaty kazdego dodatku??
np.
suma wyplat ZR...
suma wypłat ZP...
itd.

jesli tak to jak to ustawic
sprawa pilna dzis oddajemy listy a ksiegowsc bez tego nie przyjmnie!!

pomozcie!!
gopsosk

Napisano: 22 wrz 2015, 9:12

przyjmie :)
gopsosk

Strona 33 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x