UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 43 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 05 paź 2015, 13:45

Przyznałam Pani zr i dodatek na kształcenie. Przy drukowaniu decyzji zorientowałam się, że nie przyznałam samotnego i to samotnego zwiększonego, bo dziecko niepełnosprawne. Próbowałam zrobić to ręcznie. Niestety sygnity drze pape, ze mu się plan wypłat nie zgadza z kwota przyznana w decyzji, czy jakoś tak. Gdy przyznaję kwotę 185, bez problemu zatwierdza decyzje, ale kwoty zwiększonej niestety nie.
silva

Napisano: 05 paź 2015, 14:03

Cześć,

Wprowadziłem wniosek o FA. Rodzina miała dochód uzyskany. Ok.
Wprowadziłem drugi wniosek. Dochody 0. Drukuję dochody a tam w tabelce dane z nowego wniosku, a dochody pobrało tej osoby, której wniosek wprowadziłem wcześniej. Co jest grane? ;/

Pomijam fakt, że ta nowa technologia chodzi jak... Eh.
ZjemCiBułke
Praktykant
Od: 21 wrz 2015, 14:27
Zajmuję się:

Napisano: 05 paź 2015, 14:39

Silva pisze:A zaznaczyłaś, ze zaświadczenie ze szkoły dostarczono? Bo mnie tez nie przyznawało świadczeń dla pełnoletnich, az nie zauważyłam, ze nie odhaczyłam zaświadczenia ze szkoły.
To samo jest u mnie, dziecko powyżej 18 lat, szkoły zaznaczone, dodane zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły powyżej 18 lat i wciąż to samo, dziecko jest w zakładce dzieci, ale ani zasiłku , ani dodatków niet.
AnnaMeni

Napisano: 05 paź 2015, 15:16

silva pisze:Przyznałam Pani zr i dodatek na kształcenie. Przy drukowaniu decyzji zorientowałam się, że nie przyznałam samotnego i to samotnego zwiększonego, bo dziecko niepełnosprawne. Próbowałam zrobić to ręcznie. Niestety sygnity drze pape, ze mu się plan wypłat nie zgadza z kwota przyznana w decyzji, czy jakoś tak. Gdy przyznaję kwotę 185, bez problemu zatwierdza decyzje, ale kwoty zwiększonej niestety nie.
Zainstaluj sobie najnowszą aktualizację, to będzie tylko żółty komunikat, który można zignorować, a nie czerwony - blokujący zatwierdzenie decyzji.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 05 paź 2015, 15:21

Z przyjemnością bym zainstalowała sobie nowa wersję, ale od poprzedniego tygodnia nie odpowiadacie mojemu informatykowi na maila. Ponoć dziś napisał do Was ponownie.
Silva

Napisano: 05 paź 2015, 15:26

Silva pisze:Z przyjemnością bym zainstalowała sobie nowa wersję, ale od poprzedniego tygodnia nie odpowiadacie mojemu informatykowi na maila. Ponoć dziś napisał do Was ponownie.
Jest to raczej niemożliwe. Proszę o numer zgłoszenia, ew. mail z którego przyszła prośba.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 05 paź 2015, 15:28

Jak juz mówiłam, to mój informatyk z Wami koresponduje, dlatego nie znam tych danych. Powtarzam, co mówi.
Silva

Napisano: 05 paź 2015, 15:29

Jak napiszesz mi te dane, to sprawdzę. Inaczej nie mam po czym.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 06 paź 2015, 8:45

Mam problem z potwierdzeniem wypłaty. Robiąc potwierdzenie wypłaty, zaznaczając prawidłową datę lista cały czas wisi jako "do wypłaty". Proces potwierdzenia listy jest na 100%, brak błędów, komentarzy a jednak cały czas wisi "do wypłaty".
POMOCY:(
Joanna88

Napisano: 06 paź 2015, 9:33

1. Wprowadzam zmianę w części (rehabilitacja), w składzie 3 dzieci. Wprowadzam dane orzeczenia - w starej technologii przy wyjściu pytał czy ma przyznać rehabilitację. W nowej, nie dość, że nie pyta, nie przyznaje, to jeszcze zostawił sobie wielodzietność u najmłodszego :(
2. Już dwa razy wyskoczyło mi okno zatwierdzania decyzji bez ikony Akceptuj (w ogóle jakieś dziwne, jakby pościągane), trzeba się posiłkować Akceptuj wybieranym z menu :(
3. Wprowadzam dane wniosku i nie zmieniam żadnych danych wnioskodawcy. wyskakuje okno i informuje mnie, że zmieniono nr cudzoziemca(???), w tabelce oba okna są puste. Czyli co zmieniono nic na nic? :(
Bazyllo

Strona 43 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x