UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 45 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 07 paź 2015, 9:46

sorry, że tutaj ale to najczęściej przeglądany temat dotyczący sygnity
jak w nowej wersji programu sprawdzić kwotę, która pozostała stronie do potrącenia ?
babka ma potrącenia z bieżąco wypłacanych SR, decyzji o NP miała kila bo z kilku okresów zasiłkowych, co miesiąc potrącano jej pełną wysokość wypłacanego świadczenia
teraz babeczka chce aby potrącano jej tylko część wypłaty
chciałam sprawdzić ile jej jeszcze pozostało do potrącenia w oknie "spłaty do realizacji" ale tam potrąceń w ogóle nie widać, ani tych już wpłaconych ani tych przyszłych
annaaa

Napisano: 07 paź 2015, 10:09

Pani miała w miesiącu wrześniu potrącenie z wypłacanych świadczeń ale nie w całości, tzn. miała też jakąś kwotę do wypłaty - Pani nie odebrała tych świadczeń... Jak zrobić w programie, że kwota potrąceń została potrącona, a to co miała do wypłaty jest nie pobrane ??
AIK

Napisano: 07 paź 2015, 11:03

Czy pole "Numer domu" przy osobach zobowiązanych do alimentacji musi być polem wymaganym? Nie wszyscy znają takie dane, a twardy błąd nie pozwala ich wprowadzić :(
Bazyllo

Napisano: 07 paź 2015, 11:09

Witam. Czy jest możliwość przywrócenia w module FA stan zadłużenia dłużnika ze "starej wersji" - była podana kwota wypłaconego świadczenia, zwrotu oraz ile pozostało z FA i odsetek oraz zaliczki na dany dzień. W nowej wersji to można się pobawić w wyliczanie jak się ma czas a poprzednia wersja była bardzo przydatna tym bardziej, że obecnie trzeba robić przyłączenia do wszczęcia i byłby już "gotowiec" stanu zadłużenia. Jeśli osoby pracujące na module FA korzystały z tej opcji to wiedzą o czym mówię. Obecnie to trzeba nawet sobie samemu wyliczyć zaliczkę. Mam nadzieję, że Sygnity również popracuje nad problemem decyzji z automatu przy przyznawaniu osobom pełnoletnim FA. Odrobiny zrozumienia i wsparcia nie zaszkodzi :D
Janis

Napisano: 07 paź 2015, 11:35

SYGNITY pisze:
silva pisze:Przyznałam Pani zr i dodatek na kształcenie. Przy drukowaniu decyzji zorientowałam się, że nie przyznałam samotnego i to samotnego zwiększonego, bo dziecko niepełnosprawne. Próbowałam zrobić to ręcznie. Niestety sygnity drze pape, ze mu się plan wypłat nie zgadza z kwota przyznana w decyzji, czy jakoś tak. Gdy przyznaję kwotę 185, bez problemu zatwierdza decyzje, ale kwoty zwiększonej niestety nie.
Zainstaluj sobie najnowszą aktualizację, to będzie tylko żółty komunikat, który można zignorować, a nie czerwony - blokujący zatwierdzenie decyzji.
pozdrawiam

Niestety, pomimo najnowszej wersji, decyzji nie chce mi zatwierdzić.
Silva

Napisano: 07 paź 2015, 11:48

Silva pisze: Zainstaluj sobie najnowszą aktualizację, to będzie tylko żółty komunikat, który można zignorować, a nie czerwony - blokujący zatwierdzenie decyzji.
pozdrawiam

Niestety, pomimo najnowszej wersji, decyzji nie chce mi zatwierdzić.
No a jaką masz aktualizację? Najnowsza to 2-1.3_DPP001.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 07 paź 2015, 11:56

Oczywiście, ze tę wersję mam!!!!!!!
Silva

Napisano: 07 paź 2015, 11:59

Cholera, jedno naprawicie, drugie się spierdzieli.
Przy próbie drukowania decyzji, wyświetla mi się komunikat: Nie udało się załadować biblioteki DLL!!!
Silva

Napisano: 07 paź 2015, 12:00

Silva pisze:Oczywiście, ze tę wersję mam!!!!!!!
Sprawdź dobrze, proszę. Na głównym oknie na pewno u dołu jest numer.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 07 paź 2015, 12:01

Panie Tomku, ma Pan mnie za idiotkę??????
Silva

Strona 45 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x