UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 61 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 11 sty 2016, 12:05

nie, wywaliło mnie całkiem z systemu po 40 min z jakimś error code, nasi mopsowi macherzy badają co się dzieje
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 11 sty 2016, 12:12

Jeśli "macherzy" wykluczą problem sieciowy czy tym podobny, to proszę o zgłoszenie na serwis.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 11 sty 2016, 13:17

czyli rozumiem , że mamy "sztucznie" wprowadzać wnioski czyli będziemy mieć ich więcej w sprawozdaniu z kompa niż na papierze.... hmmmm brawo fajne rozwiązanie....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Napisano: 11 sty 2016, 14:31

Zjem Ci Chleb pisze:czyli rozumiem , że mamy "sztucznie" wprowadzać wnioski czyli będziemy mieć ich więcej w sprawozdaniu z kompa niż na papierze.... hmmmm brawo fajne rozwiązanie....

racja
czy nie macie zamiaru wkoncu wprowadzic czegoś żebyśmy mogli wpisywać dochód uzyskany do już istniejących wniosków???????? to podstawa w naszej pracy , do tej pory wpisywaliśmy ręcznie na karteczkach , dobrze było gdy klient nadal nie przekraczał kryterium, jesli jednak przekroczył to uchylenie i cześć, a teraz trzeba zmniejszać świadczenia i wypłacać nadal ,uzysk dochodu to nie jest nowy wniosek , któremu nadajemy numer więc proszę o jakies sensowne rozwiązanie...
Gość

Napisano: 11 sty 2016, 15:07

@Zjem ci chleb, @gość

konsultowaliśmy się w tej sprawie z wieloma Jednostkami, kategorycznie stwierdziły że musi być to nowy wniosek i nie wyobrażają sobie innego rozwiązania. Po za tym dziwi mnie stwierdzenie "w końcu" bo dotąd ta sprawa nie była podnoszona i nie kojarzymy zgłoszeń kwestionujących taki sposobu działania. A tak oprogramowanie działało od zawsze, ostatnia wersja niczego w tym względzie nie zmieniła.

Ja osobiście jestem otwarty na rozwiązanie w postaci wprowadzenia do oprogramowania dokumentu o zmianie sytuacji, który mógłby być podstawą decyzji, ale po pierwsze: nigdy tak nie było, po drugie: wiele Jednostek twierdzi że nie można tak i zawsze musi być wniosek, po trzecie: tak jak pisałem jest to nowy temat i ewentualna zmiana w oprogramowaniu (przyznacie sami że dosyć radykalna) była by czasochłonna, na co w kontekście nadchodzącego szybko programu 500+ który będziemy musieli zrobić w oprogramowaniu, nie możemy sobie teraz pozwolić.

Ale napiszcie co myślicie o takim pomyśle, na pewno weźmiemy to pod uwagę i jeśli będzie to możliwe to dokonamy takich zmian w oprogramowaniu. Zależy nam żeby produkt który oferujemy był coraz lepiej przystosowany do Waszych potrzeb.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 11 sty 2016, 15:23

Zgłoszenie uzysku dochodu to często konieczność wszczęcia postępowania. Dodajcie więc tylko do wszczęć postępowania z urzędu możliwość modyfikacji dochodów i będzie git ;) W tej chwili takie sprawy (zmiana składu rodziny, zmiana dochodu) robimy przez wniosek o zmianę świadczenia a dużo lepiej by to wyglądało, jakby było przez postępowanie. Niby da się to robić już teraz przez postępowanie ale brak możliwości przeliczenia dochodów, modyfikacji składu itd. trochę to kaleczy
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 11 sty 2016, 15:51

Czy w programie do ŚR (2-1.5) można ustawić, żeby program, przy wychodzeniu z edycji wydruku decyzji zawsze pytał się czy zapisać zmiany?
mops2

Napisano: 11 sty 2016, 16:09

SYGNITY pisze:@Zjem ci chleb, @gość

konsultowaliśmy się w tej sprawie z wieloma Jednostkami, kategorycznie stwierdziły że musi być to nowy wniosek i nie wyobrażają sobie innego rozwiązania. Po za tym dziwi mnie stwierdzenie "w końcu" bo dotąd ta sprawa nie była podnoszona i nie kojarzymy zgłoszeń kwestionujących taki sposobu działania. A tak oprogramowanie działało od zawsze, ostatnia wersja niczego w tym względzie nie zmieniła.

Ja osobiście jestem otwarty na rozwiązanie w postaci wprowadzenia do oprogramowania dokumentu o zmianie sytuacji, który mógłby być podstawą decyzji, ale po pierwsze: nigdy tak nie było, po drugie: wiele Jednostek twierdzi że nie można tak i zawsze musi być wniosek, po trzecie: tak jak pisałem jest to nowy temat i ewentualna zmiana w oprogramowaniu (przyznacie sami że dosyć radykalna) była by czasochłonna, na co w kontekście nadchodzącego szybko programu 500+ który będziemy musieli zrobić w oprogramowaniu, nie możemy sobie teraz pozwolić.

Ale napiszcie co myślicie o takim pomyśle, na pewno weźmiemy to pod uwagę i jeśli będzie to możliwe to dokonamy takich zmian w oprogramowaniu. Zależy nam żeby produkt który oferujemy był coraz lepiej przystosowany do Waszych potrzeb.

pozdrawiam

nigdy tak nie było to wiemy bo i nie było takiej strasznej potrzeby żeby wprowadzać uzysk, tak jak juz pisałam robilismy to na karteczkach i ewentualnie uchylenie jak dochód uzyskany przekraczał, ale teraz to nie jest takie proste bo część osób jeszcze się załapie na zł za zł i nadal trzeba będzie wypłacać, no i nie mamy podstaw żeby w momencie uzysku dochodu żądać przepisywania wniosku przez klienta tylko po to żeby sobie nadać numer i wprowadzać go do systemu a bez przepisania i nadania numeru jako co mamy wprowadzać nowy wniosek.. w każdej decyzji pisze że "po rozpatrzeniu wniosku nr.." także naprawdę bardzo by się przydało jakies nowe rozwiązanie tylko i wyłącznie do dochodów uzyskanych/ utraconych żeby program mógł naliczać świadczenia w nowych kwotach
Gość

Napisano: 11 sty 2016, 16:17

Gość pisze:no i nie mamy podstaw żeby w momencie uzysku dochodu żądać przepisywania wniosku przez klienta tylko po to żeby sobie nadać numer i wprowadzać go do systemu a bez przepisania i nadania numeru jako co mamy wprowadzać nowy wniosek.. w każdej decyzji pisze że "po rozpatrzeniu wniosku nr.."
no teraz to popłynąłeś... :lol:
System to tylko narzędzie ułatwiające pracę. Nikt i nic nie zabrania abyś sobie rejestrował w systemie wnioski z powietrza, jeśli dadzą one możliwość wykonania jakiejś administracyjnej czynności. A już pomysł z przepisywaniem wniosku :mrgreen:
A to co jest napisane w decyzji to mozesz sobie do woli modyfikować ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 12 sty 2016, 9:12

Tom. może i nikt nie zabrania ale "wnioski z powietrza" czyli coraz większy bałagan...
najlepiej by było gdyby umożliwili nam dodawanie dochodów uzyskanych/utraconych do wniosków juz istniejących i dzięki temu modyfikacja wypłat świadczenia w zależności od danej sytuacji
Gość

Strona 61 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x