Zjem Ci Chleb pisze:czyli rozumiem , że mamy "sztucznie" wprowadzać wnioski czyli będziemy mieć ich więcej w sprawozdaniu z kompa niż na papierze.... hmmmm brawo fajne rozwiązanie....
SYGNITY pisze:@Zjem ci chleb, @gość
konsultowaliśmy się w tej sprawie z wieloma Jednostkami, kategorycznie stwierdziły że musi być to nowy wniosek i nie wyobrażają sobie innego rozwiązania. Po za tym dziwi mnie stwierdzenie "w końcu" bo dotąd ta sprawa nie była podnoszona i nie kojarzymy zgłoszeń kwestionujących taki sposobu działania. A tak oprogramowanie działało od zawsze, ostatnia wersja niczego w tym względzie nie zmieniła.
Ja osobiście jestem otwarty na rozwiązanie w postaci wprowadzenia do oprogramowania dokumentu o zmianie sytuacji, który mógłby być podstawą decyzji, ale po pierwsze: nigdy tak nie było, po drugie: wiele Jednostek twierdzi że nie można tak i zawsze musi być wniosek, po trzecie: tak jak pisałem jest to nowy temat i ewentualna zmiana w oprogramowaniu (przyznacie sami że dosyć radykalna) była by czasochłonna, na co w kontekście nadchodzącego szybko programu 500+ który będziemy musieli zrobić w oprogramowaniu, nie możemy sobie teraz pozwolić.
Ale napiszcie co myślicie o takim pomyśle, na pewno weźmiemy to pod uwagę i jeśli będzie to możliwe to dokonamy takich zmian w oprogramowaniu. Zależy nam żeby produkt który oferujemy był coraz lepiej przystosowany do Waszych potrzeb.
pozdrawiam
no teraz to popłynąłeś...Gość pisze:no i nie mamy podstaw żeby w momencie uzysku dochodu żądać przepisywania wniosku przez klienta tylko po to żeby sobie nadać numer i wprowadzać go do systemu a bez przepisania i nadania numeru jako co mamy wprowadzać nowy wniosek.. w każdej decyzji pisze że "po rozpatrzeniu wniosku nr.."