UWAGI DLA SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 64 z 87    [ Posty: 869 ]

Napisano: 14 sty 2016, 13:12

SYGNITY pisze:@Bazyllo: strzałki są do obsługi na szybko - bieżącego okresu. Ale niewykluczone że po Twojej uwadze, aby nie było wątpliwości, odblokujemy ten okres z tego poziomu strzałek.
pozdrawiam
viewtopic.php?f=9&t=207199048

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 14 sty 2016, 15:17

czy wprowadzając dochody pozyskane przez Empatie nie powinna zostać zmieniona w programie opcja wyboru rodzaju dokumentu na "informacja"? aktualnie jest jak do tej pory czyli zaświadczenie/oświadczenie o dochodach opodatkowanych.... a takich dokumentów korzystając z empatii nie posiadamy.
tomson

Napisano: 14 sty 2016, 15:32

kolejna moja uwaga która niestety ciągnie się dość długo. skład rodziny to związek nieformalny, wnioskodawca to rozwódka (tak wpisuje we wniosku, bo tak jest faktycznie) ojciec dzieci to kawaler i teraz przy tak wprowadzonych danych program tworząc decyzję z automatu daje odmowę wołając o "brak zasądzonych alimentów". jeśli nie zmienimy ich stanu cywilnego na "konkubent" to nie ma opcji automatycznego przyznania. tylko że konkubent to nie stan cywilny a pojęcie potoczne (pomijając już że rozwódka to też nie stan cywilny), poza tym ja nie wiem czy oni żyją w związku konkubenckim bo mnie to przy ustalaniu składu rodziny nie interesuje przecież. nie chciałbym później sytuacji przy tych całych systemach dziedzinowych, że ustalam sobie dobrowolnie jakieś dane.
tomson

Napisano: 15 sty 2016, 9:03

taka ciekawostka .... zmieniając sposób realizacji z gotówki na konto w liście osób nie zmienia sposób wypłaty w decyzji .... helpdesk SYGNITY rozwiązał mój problem.... wysłali mi instrukcję :D jak mam zmienić wypłatę ręcznie każdą pozycję, mam to robić w sumie 92 razy miesiąc po miesiącu.... DZIĘKUJEMY !!! :shock:

ps. czasami brak rozwiązań to dobre rozwiązanie...
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Napisano: 15 sty 2016, 10:22

Mamy problem ze złotówką za złotówkę. Otóż dochód rodziny wynosi miesięcznie 2.853,34 zł co w przeliczeniu na osobę daje kwotę po zaokrągleniu 713,34 zł. Kobiecie w danym okresie zasiłkowym po zliczeniu łączna kwota zasiłków przysługiwałaby w wysokości 178,00 zł. Kwota przekroczenia wynosi 2.853,34 zł - 2.696 zł ( 674 zł x 4 osoby) = 157,34 zł. A zatem według wyliczeń zgodnych z ustawą rodzinie do wypłaty wychodzi : 178 zł - 157,34 = 20,66 zł. Program przeliczając kwotę do wypłaty nie bierze pod uwagę dochodu rodziny faktycznie wprowadzonego, tylko mnoży dochód na osobę 713,34 zł przez liczbę członków rodziny. Wtedy dochód rodziny wychodzi w tym przypadku wynosi 2.853,36 zł i jest różnica w kwocie do wypłaty i w programie wychodzi 20,64 zł. Niby dwa grosze różnicy, ale to ma znaczenie.
asia76

Napisano: 15 sty 2016, 10:27

Zjem Ci Chleb pisze:taka ciekawostka .... zmieniając sposób realizacji z gotówki na konto w liście osób nie zmienia sposób wypłaty w decyzji .... helpdesk SYGNITY rozwiązał mój problem.... wysłali mi instrukcję :D jak mam zmienić wypłatę ręcznie każdą pozycję, mam to robić w sumie 92 razy miesiąc po miesiącu.... DZIĘKUJEMY !!! :shock:

ps. czasami brak rozwiązań to dobre rozwiązanie...
Uprzejmie przypominam, że jeśli ktoś się nie zgadza z rozwiązaniem to powinien je odrzucić. Tylko to jest właściwa droga. Jest automat który po zmianie sposobu realizacji na danych osobowych zmienia plany wypłat więc zapewne dlatego dostałeś instrukcję.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 18 sty 2016, 10:58

A ja z innej beczki.
Prosimy o zmianę koloru tła okien do nadpisywania we wniosku o świadczenie rodzicielskie. Ten intensywny turkus jest okropny!
Razi w oczy i bardzo odznacza się na szarym tle. Prosimy o ujednolicenie tła do nadpisywania z pozostałymi wnioskami tak aby korzystanie z programu było komfortowe dla oczu użytkowników.
mła

Napisano: 18 sty 2016, 11:16

Czy w programie do ŚR (2-1.5) można ustawić, żeby program, przy wychodzeniu z edycji wydruku decyzji zawsze pytał się czy zapisać zmiany? Domyślnie chyba jest tak, że pyta się tylko przy pierwszej edycji, a przy następnych jeśli nie klikniemy, żeby zapisał jako wydruk gotowy i wyjdziemy z okna to tracimy to co zmieniliśmy.
mops2

Napisano: 18 sty 2016, 11:18

mła pisze:A ja z innej beczki.
Prosimy o zmianę koloru tła okien do nadpisywania we wniosku o świadczenie rodzicielskie. Ten intensywny turkus jest okropny!
Razi w oczy i bardzo odznacza się na szarym tle. Prosimy o ujednolicenie tła do nadpisywania z pozostałymi wnioskami tak aby korzystanie z programu było komfortowe dla oczu użytkowników.
Wszystkie kolory są konfigurowalne przez Użytkownika, nie wymaga to interwencji z naszej strony.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 18 sty 2016, 13:02

czy SYGNITY udostępnia jakies uzasadnienia do tych decyzji zł za zł??????????? wogóle to co ma zawierać takie uzasadnienie?
Gość

Strona 64 z 87    [ Posty: 869 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x