bo ja bad boy jestem , a moj urzad to bad band,kb pisze:nie pasuje:) kradniesz biednym ludziom kasiorke i jeszcze im wmawiasz ze to w imie prawa:D
bo ja bad boy jestem , a moj urzad to bad band,kb pisze:nie pasuje:) kradniesz biednym ludziom kasiorke i jeszcze im wmawiasz ze to w imie prawa:D
No właśnie ustaw się tak nie tworzy, tam nie ma zbędnych słów i zwrotów. Nazywa się to zasada określoności przepisów prawa i jest jedną z zasad prawidłowej legislacji. Skoro w jednym punkcie jest "uzyskanie prawa", a w drugim "uzyskanie zasiłku", to to "prawo" jest umieszczone z premedytacją, a nie przez pomyłkę.bxbxbx pisze:wydaje mi sie ze akurat w tej sprawie dla ustawodawcy nie ma zadnego znaczenia czy jest jest napisane prawo do, czy samo uzyskanie , tak im lepiej pasowalo wiec tak napisali, ale nie doszukiwalbym sie tutaj glebszego sensu tego zapisu
obstawiam to drugie raczejIks pisze:No właśnie ustaw się tak nie tworzy, tam nie ma zbędnych słów i zwrotów. Nazywa się to zasada określoności przepisów prawa i jest jedną z zasad prawidłowej legislacji. Skoro w jednym punkcie jest "uzyskanie prawa", a w drugim "uzyskanie zasiłku", to to "prawo" jest umieszczone z premedytacją, a nie przez pomyłkę.bxbxbx pisze:wydaje mi sie ze akurat w tej sprawie dla ustawodawcy nie ma zadnego znaczenia czy jest jest napisane prawo do, czy samo uzyskanie , tak im lepiej pasowalo wiec tak napisali, ale nie doszukiwalbym sie tutaj glebszego sensu tego zapisu
Ale się uśmiałam z tego co napisałeśIks pisze:No właśnie ustaw się tak nie tworzy, tam nie ma zbędnych słów i zwrotów. Nazywa się to zasada określoności przepisów prawa i jest jedną z zasad prawidłowej legislacji. Skoro w jednym punkcie jest "uzyskanie prawa", a w drugim "uzyskanie zasiłku", to to "prawo" jest umieszczone z premedytacją, a nie przez pomyłkę.bxbxbx pisze:wydaje mi sie ze akurat w tej sprawie dla ustawodawcy nie ma zadnego znaczenia czy jest jest napisane prawo do, czy samo uzyskanie , tak im lepiej pasowalo wiec tak napisali, ale nie doszukiwalbym sie tutaj glebszego sensu tego zapisu
oczywiscie ze takEwelinaa pisze:bxbxbx pisze:
no strona otrzymała swiadczenie od kwietnia wiec uzysk za maj, nie jest napisane nigdzie ze jak fizycznie jej wplyna pieniadze na koncie to wtedy mamy uzyskanie dochodu
W takim razie powiedz bxbxbx jak postępujesz w sytuacji gdy renta została przyznana osobie wyrokiem sądu z czerwca 2015 r., a za okres ponad 12 miesięcy wstecz tj. od lutego 2014 r.?
Od kiedy osobie nie przysługuje ZR jak dochód przekracza? Czy doliczysz to też do poprzedniego okresu zasiłkowego i naliczysz do zwrotu????
nie wolno nam takich rzeczy robić !!!!!!!!!!!!!!!Elmer pisze:nic tylko współczuć![]()
Życie jest brutalne - napisz w końcu jakiemuś klientowi skargę do WSA. Może się ogarną i będziesz mógł więcej kawy wypić