uzysk z renty kiedy doliczyć dochód - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 6    [ Posty: 51 ]

Napisano: 10 sie 2015, 15:07

kb pisze:nie pasuje:) kradniesz biednym ludziom kasiorke i jeszcze im wmawiasz ze to w imie prawa:D
bo ja bad boy jestem , a moj urzad to bad band,
bxbxbx

Napisano: 10 sie 2015, 15:43

bxbxbx pisze:wydaje mi sie ze akurat w tej sprawie dla ustawodawcy nie ma zadnego znaczenia czy jest jest napisane prawo do, czy samo uzyskanie , tak im lepiej pasowalo wiec tak napisali, ale nie doszukiwalbym sie tutaj glebszego sensu tego zapisu
No właśnie ustaw się tak nie tworzy, tam nie ma zbędnych słów i zwrotów. Nazywa się to zasada określoności przepisów prawa i jest jedną z zasad prawidłowej legislacji. Skoro w jednym punkcie jest "uzyskanie prawa", a w drugim "uzyskanie zasiłku", to to "prawo" jest umieszczone z premedytacją, a nie przez pomyłkę.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 10 sie 2015, 15:55

Iks pisze:
bxbxbx pisze:wydaje mi sie ze akurat w tej sprawie dla ustawodawcy nie ma zadnego znaczenia czy jest jest napisane prawo do, czy samo uzyskanie , tak im lepiej pasowalo wiec tak napisali, ale nie doszukiwalbym sie tutaj glebszego sensu tego zapisu
No właśnie ustaw się tak nie tworzy, tam nie ma zbędnych słów i zwrotów. Nazywa się to zasada określoności przepisów prawa i jest jedną z zasad prawidłowej legislacji. Skoro w jednym punkcie jest "uzyskanie prawa", a w drugim "uzyskanie zasiłku", to to "prawo" jest umieszczone z premedytacją, a nie przez pomyłkę.
obstawiam to drugie raczej :)
to ja

Napisano: 10 sie 2015, 16:54

Iks pisze:
Ale się uśmiałam z tego co napisałeś :-) chyba mi nie powiesz ze ustawa o św rodzinnych jest super napisana ustawa bez błędów prawnych i legislacyjnych bo jeśli tak to co ty tutaj robisz ?????!!!!!!!! Jak masz ochotę pogadać to na forum randkowe zaglądaj :-P jest to jeden wielki bubel prawny który od początku do końca niesie za sobą 1000 pytań i watpliwości aż sami mega twórcy tej ustawy często nie wiedza co mieli na myśli pisząc ta ustawę i jak ja interpretować
Zafira

Napisano: 11 sie 2015, 7:25

Grunt to merytoryka! :D
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2015, 7:38

bxbxbx pisze:
no strona otrzymała swiadczenie od kwietnia wiec uzysk za maj, nie jest napisane nigdzie ze jak fizycznie jej wplyna pieniadze na koncie to wtedy mamy uzyskanie dochodu

W takim razie powiedz bxbxbx jak postępujesz w sytuacji gdy renta została przyznana osobie wyrokiem sądu z czerwca 2015 r., a za okres ponad 12 miesięcy wstecz tj. od lutego 2014 r.?
Od kiedy osobie nie przysługuje ZR jak dochód przekracza? Czy doliczysz to też do poprzedniego okresu zasiłkowego i naliczysz do zwrotu????
Ewelinaa

Napisano: 11 sie 2015, 8:24

Gdyby brać pod uwagę np. w 2015 roku spłata renty od 2014, to nie dosyć, że musieliby oddawać według niektórych, to jeszcze byliby stratni w następnym roku (gdy będą wykazywać dochody za 2015 r. - bo dostali wielką spłatę z ZUS i znów nie dostaną ZR z powodu przekroczenia)
Agnieszka62

Napisano: 11 sie 2015, 9:01

Ewelinaa pisze:bxbxbx pisze:
no strona otrzymała swiadczenie od kwietnia wiec uzysk za maj, nie jest napisane nigdzie ze jak fizycznie jej wplyna pieniadze na koncie to wtedy mamy uzyskanie dochodu

W takim razie powiedz bxbxbx jak postępujesz w sytuacji gdy renta została przyznana osobie wyrokiem sądu z czerwca 2015 r., a za okres ponad 12 miesięcy wstecz tj. od lutego 2014 r.?
Od kiedy osobie nie przysługuje ZR jak dochód przekracza? Czy doliczysz to też do poprzedniego okresu zasiłkowego i naliczysz do zwrotu????
oczywiscie ze tak :) co ja poradze ze ludzie sie odwoluja a SKO podtrzymuje nasze decyzje i to w prawie milionowym miescie w Polsce :)
bxbxbx

Napisano: 11 sie 2015, 9:05

nic tylko współczuć :(
Życie jest brutalne - napisz w końcu jakiemuś klientowi skargę do WSA. Może się ogarną i będziesz mógł więcej kawy wypić
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2015, 9:11

Elmer pisze:nic tylko współczuć :(
Życie jest brutalne - napisz w końcu jakiemuś klientowi skargę do WSA. Może się ogarną i będziesz mógł więcej kawy wypić
nie wolno nam takich rzeczy robić !!!!!!!!!!!!!!!
bxbxbx

Strona 4 z 6    [ Posty: 51 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x