Napisano: 10 sie 2015, 15:06
Na czuja, bo niestety nie mam teraz aż tyle czasu - jeżeli w ustawie nie ma o tym wzmianki (ZDO nie przysługuje, jeżeli osoba sprawująca opiekę...), to przysługuje dalej. Jeżeli są wątpliwości co do opieki przez to, strzel wywiad (podczas którego najlepiej weź to oświadczenie).
Jak wszystko będzie ok, to jeżeli już nie bierzesz pod uwagę art. 3 ust 1 i 2 ustawy z dnia 4 kwietnia 2014 r. o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów, to niech się martwi KRUS. Tobie zostaje jednak kwestia składek, bo pewnie je opłacasz, a jeszcze nie ma możliwości wyboru ZUS/KRUS, ale tutaj wracamy do tego, co napisałem post wyżej.
Chodzi tutaj o to, że jeżeli nie masz tego oświadczenia o zaprzestaniu pracy, to klient może obrócić kota ogonem, że niczego takiego nie chcieliście - przez to przysługuje mu KRUS i jednocześnie ZDO. W identycznym przypadku, który rozpatrywałem jakiś czas temu, KRUS wystąpił o kserokopię tego oświadczenia, wtedy może wykluczyć osobę z ubezpieczenia z KRUS i nie ma możliwości, że zasiłek chorobowy i ZDO się pokryją (dłuższa historia, zależy czy właściciel, współwłaściciel czy domownik). Tutaj doprowadziłaś do sytuacji, że KRUS nie ma podstaw do odmowy, dopóki klient nie złoży tego oświadczenia (w KRUS lub u Ciebie). Niestety o to oświadczenie wszystko może się rozchodzić, zwłaszcza gdy klient w KRUS oświadczy inaczej albo ten wystąpi do Ciebie o ten druczek, a Ty nie będziesz miała co przekazać.
Musisz drążyć, jeżeli zasiłek chorobowy przysługuje w wyniku uniemożliwienia wykonywania pracy - zadajesz pytanie jakiej pracy? Itd., aż nie rozwiążesz konfliktu KRUS (praca w gospodarstwie), a ZDO (brak pracy).