Niespodzianka w Słupsku - HYdE PaRK

Strona 12 z 17    [ Posty: 162 ]

Napisano: 09 gru 2014, 20:07

zaśmiecanie języka vel niechlujstwo językowe.
Komuchy miały nowomowę, feministki i geje coś takiego.
Typowe przywary lewicy. Na siłę chcą tworzyć nowy wspaniały świat (na końcu zawsze okazujący się piekłem). Nie zważają przy tym na uczucia innych. Oni wiedzą lepiej co jest dla ludzi lepsze.

co do zamożności Słupska:
https://gryf24.pl/2014/09/25/zadluzenie- ... u-ranking/
pedałowanie na rowerze nie pomorze
wasyl

Napisano: 09 gru 2014, 21:05

Wasyl - masz "imię" mojego dziadka ale w ząb cię nie rozumiem, choć po polsku mówisz.
emilka14

Napisano: 09 gru 2014, 21:28

nie przejmuj się, twój brak zrozumienia to refek paru reform szkolnictwa. Z wiekiem zrozumiesz jak uda cię przeczytać parę książek.
Dla wyjaśnienia trudniejszych słów:
"Nowomowa to termin wprowadzony na oznaczenie procesu deformacji, degeneracji języka w państwie totalitarnym, zachodzącego wskutek ideologizacji i upolitycznienia języka. Pojęcie: "nowomowa" to swoista kalka językowa angielskiego wyrazu: "newspeak" – terminu wymyślonego przez Georga Orwella w powieści: „Rok 1984”; w odniesieniu do hitlerowskich Niemiec funkcjonuje jako LTI (Lingua Tertii Imperii). Za synonimiczne (w odniesieniu do nowomowy państwowej) uznaje się wyrażenie: "mowa państwowotwórcza". Nowomowa nie jest tylko wytworem totalitaryzmów, ale funkcjonuje również jako produkt różnych żargonów: biurokratycznego, politycznego, dziennikarskiego, prawnego".

Orwell to był taki pisarz (właściwie Eric Arthur Blair) napisał m.in. dwie książki antytotalitarne skierowane przeciwko komuchom: Rok 1984 i Folwark zwierzęcy. Polecam.

Nowy wspaniały świat to z kolei termin zaczerpnięty z tytułu (i winykający z treści) książki Huxleya. Jest to chyba najsłynniejsza antyutopia w literaturze XX wieku. Huxleya przedstawia wizję przyszłego społeczeństwa, które osiągnęło stan całkowitego zorganizowania i zrealizowało ideał powszechnej szczęśliwości. Szczęsliwości wg niektórych oczywiście.. I jednocześnie niestety całkowitej niewoli. Jeszcze bardziej polecam.

Jak jeszce czegoś nie rozumiesz to się polecam.

PS. ustrój totalitarny jaki jest socjalizm i jego pochodne narodowe (faszyzm, nazizm) oraz międzynarodowe (komuznim, maozim) charakteryzują się pewną cechą. Ich przywódcy, ideolodzy lepiej wiedzą co jest dla ogółu dobre i oni decydują o tym jak ma wyglądać ludzkie życie. Kontrolują je (lub starają) poprzez wszystkie najdrobniejsze aspekty życia (chociażby poprzez fryzury). Jak trochę się poorientujesz w temacie, poczytasz parę książek, to nietrudno odnajdziesz te elemnty totaliatrne w ideologii zarówno feministek jak i gejów.
wasyl

Napisano: 09 gru 2014, 21:29

wróć:
nie przejmuj się, twój brak zrozumienia to EFEKT paru reform szkolnictwa. Z wiekiem zrozumiesz jak uda cię przeczytać parę książek
wasyl

Napisano: 09 gru 2014, 21:59

To teraz emilka szykuje ripostę, a wertuje internet, a poci się, a szuka żeby znokautować wasyla.
obserwatorka

Napisano: 09 gru 2014, 22:18

Wasyl no jestem pod wrażeniem! a teraz spokojnie wytrzyj pot z czoła i posłuchaj.
Oprócz zredagowania przypadkowego i mało ciekawego tekstu na temat "Niespodzianka w Słupsku" w postaci j/w , to ja tak nieśmiało zapytam- ty coś sam, ten tego.. próbujesz montować , myśleć ???

ps. mówiąc o barku zrozumienia miałam na myśli chaos twoich myśli . I tyle.

Co do reformy polskiego szkolnictwa- mnie to nie dotyczy ale mniejsza o to. Natomiast pewnym jest, że umrę obłożona książkami a i tak nie zdążę przeczytać tego co bym chciała no i rzecz jasna nie dorównam tobie.
Co do "Folwarku.." Rozumiem, że Biedroń sterroryzuje mieszkańców Słupska- dobrze zrozumiałam?
ostatecznie zaś ( kwestia czasu jak mówisz ) ruch feministyczny i ruch gejów doprowadzi do tego, że nie da się odróżnić w naszym społeczeństwie ludzi od świń?? A wszystko przez to, że daliśmy przyzwolenie by gej został Prezydentem.
Z PiS - u jesteś tak ???
to cię posrało kolego. Jesteś niebezpieczny z takim myśleniem.
emilka14

Napisano: 09 gru 2014, 22:28

Obserwatorka .
Znawczyni tematu "od pochwy " się zjawiła. Mam odrazę do ciebie.Obserwuj, czytaj, podglądaj, podsłuchuj może coś wywróżysz z ludzkich i osobistych informacji : braki, deficyty, ubytki.
Brzydzę się tobą.
emilka14

Napisano: 09 gru 2014, 22:59

Nie wystarczy obkładać się książkami, trzeba je czytać, czytać , dużo czytać emilko. A ty wolisz czytać czyjeś posty, porównywać je , analizować , wyciągać głębokie wnioski i zdradzać się ze swojej głupoty od siódmej rano do wieczora. Zacznij jeszcze pisać w nocy i skończysz jak inna użytkowniczka tego forum. Przez takie beznadziejne przypadki jak ty to forum straciło kilka tęgich głów, A niektórzy patrzą na ciebie i rysują portret klasycznej psychopatki. Nie spiesz się z odpowiedzią bo nie będę jej czytała. Poczytam coś ciekawszego.
obserwatorka

Napisano: 10 gru 2014, 8:36

Emilka nawet przyjmując, że twój post o Folwarku jest tylko ironią to jest to bardzo niskich lotów. Skompromitowałaś się tym wpisem. Albo nie czytałaś tej książki (na co stawiam), albo kompletnie nic z niej nie zrozumiałaś. Na marginesie dodam, że Folwark zwierzęcy nie jest o zwierzętach.
Co do pozostałych pozycji wymienionych przez Wasyla (wg mnie lektury obowiązkowe) to chyba nawet nie miałaś ich w ręku.
Wasyl celnie zauważył o tendencjach totalitarnych wszelkiej maści lewicy.
Do podanych przez niego lektur dołączyłbym jednak de Tocquevilla i chociażby Jasienice: Rozważania o wojnie domowej.
Obkładanie się romansami nie pogłębia wiedzy Emilko.

PS. bycie z PiS dyskredytuje i wyklucza z dialogu? Jaka ta lewica jest tolerancyjna... No i zgodnie z prawidłami żre się najbardziej ze sobą po chwilowym sojuszu (tak jak wcześniej komunizm z nazizmem, tak teraz PiS z PO).
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 10 gru 2014, 10:47

Elmer ja nie wnikam już na tym etapie jak ty interpretujesz wpisy, ponieważ to Twój problem.
To, że próbujesz wmówić mi kompromitację - absolutnie mnie nie dziwi- zawsze tak robisz kiedy histeryzujesz .
Jesteś przyzwyczajony do tego, ponieważ wychodzisz z założenia, że głupcy cię otaczają i oto przypadkiem zaimponujesz Obserwatorce, która poklepie cię po ramieniu. No dziewcze jest jakie jest...
Wiesz tyle ile zapamiętałeś ze szkoły- to często stara wiedza, resztę ściągasz z kompa. Cudzą myśl, interpretację faktu, zdarzenia bardzo podajesz jako swoją, czasem się podeprzesz jakimś dobrym nazwiskiem. Nie obrażaj się. Czuć od Ciebie stereotypy myślenia, pasywność i niestety brak powagi- tak uważam. ( Naciągasz się ze mną i Adamem, wklejasz zdjęcia jak dzieciak)
Wymieniliśmy tylko opinie o sobie- nawzajem. J

ps. "Folwark zwierzęcy" nie jest o zwierzętach jak mówisz , no cóż istotna uwaga, większość biedaków pewnie myśli, że jest . Dobrze więc że o tym mówisz.
To ważne Elmer żeby ludzi uświadamiać na każdym kroku.
Ludzie to tak naprawdę stado baranów- jak mówisz. Przykładów znasz wiele bo słowa jak choćby "...zstąpił do piekieł, trzeciego dnia zmartwychwstał " zrozumieją w ten sposób " że zstąpił tam... bo było Mu po drodze .."
emilka14

Strona 12 z 17    [ Posty: 162 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x