sprawozdanie KDR ?? KIEDY JAK GDZIE ? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 03 cze 2019, 13:04

Hej osoby zajmując się KDR muszą robić jakieś sprawozdania lub raporty ? zajmuje się tym od stycznie dopiero i nie bardzo wiem gdzie jak i kiedy to się robi pomóżcie ?
AD1988
Referent
Od: 02 sty 2019, 8:55
Zajmuję się: PS

Napisano: 03 cze 2019, 13:15

Obowiązkowe sprawozdania S01 należy wykonywać raz na pół roku tzn. miedzy 1-15 stycznia i 1-15 lipca. Analogicznie sprawozdania S02 należy wykonywać co kwartał. Raporty można wykonywać kiedy się chce, ale nie są one obowiązkowe.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 03 cze 2019, 14:40

co kwartał tzn MARZEC, CZERWIEC, WRZESIEŃ i GRUDZIEŃ ??
AD1988
Referent

Napisano: 04 cze 2019, 7:45

Herka pisze:Analogicznie sprawozdania S02 należy wykonywać co kwartał.
Chyba nie to miałaś na myśli. Nie prawda, chyba że o czymś nie wiem. S02 jak i S01 wykonujemy między 1-15 stycznia i 1-15 lipca, ale zazwyczaj jeszcze z Urzędu Wojewódzkiego dostajemy pisma z terminem. Podejrzewam, że zamiast sprawozdania S02 chodziło ci o wejście w panel KDR -> Moduł Administracyjny -> Informacja o samorządowych programach dla rodzin wielodzietnych -> i tam trzeba co kwartał uzupełnić - tu chodzi im o to czy macie jakieś lokalne karty dużej rodziny na terenie gminy. Jak nie uzupełnisz to masz bodajże komunikat z systemu, że trzeba to zrobić.

W CAS też czasami pojawiają się sprawozdania, ale to terminy ustala Urząd Wojewódzki i pojawiają się w różnych terminach.

Prowadzisz jakiś swój własny rejestr? Zgadzają ci się kwoty z raportami? Jeśli tak to nie ma co panikować i po prostu czekasz na sprawozdanie.
PS. Ciekawe jak to będzie pierwsze sprawozdanie bez HD xD! Już czekam na pytania w lipcu, że coś się komuś nie zgadza. Obym nie był w gronie tych osób :lol:
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2019, 8:32

michu95 pisze:Podejrzewam, że zamiast sprawozdania S02 chodziło ci o wejście w panel KDR -> Moduł Administracyjny -> Informacja o samorządowych programach dla rodzin wielodzietnych -> i tam trzeba co kwartał uzupełnić - tu chodzi im o to czy macie jakieś lokalne karty dużej rodziny na terenie gminy. Jak nie uzupełnisz to masz bodajże komunikat z systemu, że trzeba to zrobić.
Masz całkowitą racją, dokładnie to miałam na myśli :)
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 04 cze 2019, 11:53

Prowadzisz jakiś swój własny rejestr? Zgadzają ci się kwoty z raportami? Jeśli tak to nie ma co panikować i po prostu czekasz na sprawozdanie.

Ja nie prowadza żadnego rejestru? nawet niewiem jak by to miało wyglądać i w czym pomóc ? :( a wy prowadzicie ?
AD1988
Referent

Napisano: 02 lip 2019, 13:47

AD1988 pisze:Prowadzisz jakiś swój własny rejestr? Zgadzają ci się kwoty z raportami? Jeśli tak to nie ma co panikować i po prostu czekasz na sprawozdanie.

Ja nie prowadza żadnego rejestru? nawet niewiem jak by to miało wyglądać i w czym pomóc ? :( a wy prowadzicie ?
ja prowadzę sobie rejestr ile wniosków wpłynęło i jakich, mam nadzieję że to mi pomoże w sprawozdaniu bo będę je robić po praz pierwszy i na razie to jestem tym przerażona
sylwia92
Stażysta
Od: 07 sty 2019, 12:30
Zajmuję się: Karta Dużej Rodziny

Napisano: 03 lip 2019, 14:42

i juz problemy............w raporatch wykazuje więcej o dwie karty niż mamy wydane i co teraz?
socjalka
Referent
Od: 26 sty 2016, 13:57
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2019, 15:05

socjalka pisze:i juz problemy............w raporatch wykazuje więcej o dwie karty niż mamy wydane i co teraz?
Ehh... może wydałaś zamówione w zeszłym roku karty, albo nie policzyłaś wydanych kart elektronicznych? Generalnie żeby sprawdzić tą statystykę bez analizy danych to mi ręce opadają... Nie napiszę co o tym wszystkim myślę :oops:
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x