ARGUMENTY ZA PODWYŻSZENIEM 250 ZŁ DODATKU ZA PRACE W TERENIE - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 27 kwie 2016, 14:10

a gdzie płacą minimum 2500zł na rękę? Ja pracuje 6 lat i mam 1750 na rękę. Zresztą w okolicznych gminach dużo więcej nie mają. To żałosne, że wypłaty są tak niskie.
ssssaaa

Napisano: 29 kwie 2016, 13:35

no i miałam rację, rozmowa jest o zarobkach. Proszę czytać ze zrozumieniem bo jak widzę robi się już głuchy telefon - nie minimum 2500zł tylko ze stażem i dodatkiem za teren 2500zł. Jak widzę szkoda zabierać głos w tak jałowej dyskusji, która sprowadza się tylko do jednego a merytorycznie nic.
projekt socjalny

Napisano: 11 maja 2016, 10:18

Jajko pracownik socjalny jestem za tym, żeby mi odebrali ten dodatek 250zł. Jest to powód do zazdrości ze strony innych osób zatrudnionych w ops-ach.
Jak socjalni terenowi dostali po 250zł, to innym pracodawca podwyższył wynagrodzenia do naszego poziomu. Później dzięki temu mieli większe 13-stki i inne świadczenia.
Uregulować pracę pracowników terenowych.
Jeśli jednak zwiększyćto dlatego że:
- przybyło nowych zadań - niekoniecznie ze strony gminnych i miejskich ops-ów
- pojawiło się większe niebezpieczeństwo agresji w pracy (ludzie są atakowani)
- inflacja
- mniej jest środków transportu publicznego i pracownicy socjalni muszą z własnych samochodów korzystać
- wzrastają wymagania w kwestii umiejętności zawodowych
- coraz większa odpowiedzialność zrzucana na pracowników socjalnych za ludzkie dramaty
- duży ciągły stres towarzyszący tej pracy, który wyniszcza przez lata pracowników socjalnych
Niech nas przejmą powiaty pod siebie i nas opłacają - będziemy niezależni od mizernych zasobów finansowych w małych gminach. Niezależność i poprawa standardu wynagrodzeń z pewnością wpłynie korzystnie na jakość tej pracy i jej rozwój.
zisis1

Napisano: 11 maja 2016, 14:56

Głupie dyskusje o tym żeby zwiększyć wysokość dodatku w sytaucji, w ktorej w zeszłym roku nie dostaliśmy tych pieniędzy od wojewody. Dobrze, że można je było wypłacić z własnych. Ale czy każda gmina na to miała?
gluten

Napisano: 12 maja 2016, 9:46

Do milionerów z OPS Krzczonów,ten post pisała pewnie pani kierownik, która traktuje swoich pracowników z góry.Jeżeli to pisał pracownik socjalny to kretyn, albo faktycznie w OPS Krzczonów zarabiacie krocie. Nie wszyscy zarabiają tak jak Wy i nie wszyscy pracują tak jak Wy (pracy). Są tacy , którzy zarabiają najniższą i robią wywiady w terenie i nie tylko do potrzeb pomocy społecznej, ale i do ŚR,FA,a teraz wygląda na to, że i do 500+. Wszystko to w czynie społecznym.
Życzymy obfitości wywiadów i obniżki płac, bo chyba macie za dużo.
diduś

Napisano: 17 maja 2016, 11:11

czy dyskusja na w/w temat zakończona ? bo chciałam jeszcze powiedzieć, że Piterr wszystko w tym temacie powiedział aha na koniec pozdrawiam milionerki z Krzczonowa.
misia55

Napisano: 17 maja 2016, 13:48

Obiektywnie patrząc praca kuratorów i pracowników socjalnych ( wszystkich wykonujących zadania w terenie/ nie tylko wywiady) jest problemowo i technicznie porównywalna. Ile wynosi dodatek kuratorski? Odpowiedź w ustawie o zawodzie kuratora!!! Czy trzeba lepszego argumentu?
toja

Napisano: 17 maja 2016, 13:59

też 500 + by powiększyć w terenie po wizytach pule małych socjałków buahahahahahahaha

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x