Weryfikacja sald

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
~Anita

Re: Weryfikacja sald

Post autor: ~Anita »

pepe to podpowiedz jeszcze jak zweryfikować saldo konta np. 201 na ktorym dokonuje się ksiegowań jeszcze po 15 stycznia ?
~Nina

Post autor: ~Nina »

Pierwsza weryfikacja do 15 stycznia a w razie konieczności jeszcze druga przed bilansem ( tylko tych kont, których salda zmieniły się np. 201)
~pepe

Post autor: ~pepe »

Dokładnie tak jak Nina. Pozdrawiam.
~Dana

Post autor: ~Dana »

A ja mam 201 0 to jak
~funia

Post autor: ~funia »

jak na 15 stycznia zrobić weryfikacje jak nie przeksiegowane sa konta zespołu 2,4,7???
~pepe

Funia, ja weryfikuję konta bilansowe, wykazuję takie stany jakie są do dnia 15 stycznia. Obowiązek jest spełniony. Stany sprawdzone. Natomiast to co dzieje się na kontach jeszcze później to już inna sprawa /wpływają f-ry, to na nich jest przecież pieczątka wpływu i wiadomo, że wpłynęły po inwentaryzacji. Przed sporządzeniem bilansu robię wydruki kont /analityka i syntetyka/. Końcowe przeksięgowania na wynik nie mają tu nic do rzeczy.
~funia

to robisz weryfikacje na 15 stycznia kont zespołu 4 i 7 przed przeksiegowaniem na wynik finansowy?
~gumi

Post autor: ~gumi »

kont 4 i 7 się nie inwentaryzuje, tylko te konta na koniec roku, które maja salda.
~funia

JA WIEM ŻE SIE NIE INWENTARYZUJE ALE robiąc inwentaryzacje na 15 stycznia konta te maja salda bo są nie przeksiegowane na wynik finansowy. (Ja przeksięgowania robię przewaznie w lutym)
~pepe

Funia, jeszcze raz podkreślam: weryfikuję konta bilansowe, a nie wynikowe. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ