WYWIAD

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
DominkaK
Praktykant
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

WYWIAD

Post autor: DominkaK »

Co ile przeprowadzacie wywiad w dodatku mieszkaniowym? Tylko raz przy pierwszym wniosku czy powtarzacie go cyklicznie? Mam Panią która brała dodatek cały czas, a teraz przyszła o 1 miesiąc później, myślicie że w takiej sytuacji iść na wywiad?
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Re: WYWIAD

Post autor: brodafix »

Mam Panią która brała dodatek cały czas, a teraz przyszła o 1 miesiąc później, myślicie że w takiej sytuacji iść na wywiad?
no jeśli uważasz, że zwłoka ze złożeniem wniosku [ o 1 miesiąc ] jest wystarczającym powodem do tego żeby przeprowadzać wywiad to jak najbardziej ... ;)
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

brodafix pisze: 08 kwie 2025, 14:41
Mam Panią która brała dodatek cały czas, a teraz przyszła o 1 miesiąc później, myślicie że w takiej sytuacji iść na wywiad?
no jeśli uważasz, że zwłoka ze złożeniem wniosku [ o 1 miesiąc ] jest wystarczającym powodem do tego żeby przeprowadzać wywiad to jak najbardziej ... ;)
ale się uśmiałam...przepraszam :oops: dobre
nie musisz iść na wywiad, bo Pani przegapiła...zdarza się ;)
Iwona28
Referent
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia
Kontakt:

Post autor: Iwona28 »

DominkaK pisze: 08 kwie 2025, 12:53 Co ile przeprowadzacie wywiad w dodatku mieszkaniowym? Tylko raz przy pierwszym wniosku czy powtarzacie go cyklicznie? Mam Panią która brała dodatek cały czas, a teraz przyszła o 1 miesiąc później, myślicie że w takiej sytuacji iść na wywiad?
wywiad tylko wtedy, gdy masz jakieś uzasadnione wątpliwości/ podejrzenia, że wnioskodawca kręci z wykazanymi dochodami albo liczbą członków gospod. domowego
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Post autor: Alalala »

albo wtedy kiedy księgowość naciska żeby odstraszyć ludzi, bo za dużo pieniędzy wydajemy na dodatki 8-)
VIP
Kontakt:

Alalala pisze: 11 kwie 2025, 8:17 albo wtedy kiedy księgowość naciska żeby odstraszyć ludzi, bo za dużo pieniędzy wydajemy na dodatki 8-)
oj.... ten wywiad to żaden straszak :?
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Post autor: brodafix »

oj.... ten wywiad to żaden straszak :?
trochę się tam boją :) nikt nie lubi jak się obcy po chałupce kręcą i myszkują 8-)
Mikolaze
Referent
Kontakt:

Post autor: Mikolaze »

prosze powiedzcie czy po przeprowadzonym wywiadzie srodowiskowym ze wzgledu na niski dochod robicie opisowke z wywiadu w uzasadnieniu decyzji?
VIP
Kontakt:

Mikolaze pisze: 12 maja 2025, 9:21 prosze powiedzcie czy po przeprowadzonym wywiadzie srodowiskowym ze wzgledu na niski dochod robicie opisowke z wywiadu w uzasadnieniu decyzji?
jeżeli wydajesz decyzję pozytywną bo nic innego na wywiadzie nie wyszło nowego prócz tego co wnioskodawca wpisał w deklaracji i na podstawie deklaracji wyliczasz dodatek to ja nie opisuję tego co było na wywiadzie...natomiast jeśli wydajesz decyzję odmowną...bo coś na wywiadzie wyszło i na to się powołujesz.... wtedy opisujesz to, co zostało wskazane na wywiadzie
Mikolaze
Referent
Kontakt:

Post autor: Mikolaze »

dziekuje :) a czy masz moze wzor decyzji odmownej ze wzgledu na dodatek obliczony w wysokosci nizszej niz 0.5% przec. wyn.?
ODPOWIEDZ