WYWIAD
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
WYWIAD
Co ile przeprowadzacie wywiad w dodatku mieszkaniowym? Tylko raz przy pierwszym wniosku czy powtarzacie go cyklicznie? Mam Panią która brała dodatek cały czas, a teraz przyszła o 1 miesiąc później, myślicie że w takiej sytuacji iść na wywiad?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: WYWIAD
no jeśli uważasz, że zwłoka ze złożeniem wniosku [ o 1 miesiąc ] jest wystarczającym powodem do tego żeby przeprowadzać wywiad to jak najbardziej ...Mam Panią która brała dodatek cały czas, a teraz przyszła o 1 miesiąc później, myślicie że w takiej sytuacji iść na wywiad?

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
ale się uśmiałam...przepraszambrodafix pisze: 08 kwie 2025, 14:41no jeśli uważasz, że zwłoka ze złożeniem wniosku [ o 1 miesiąc ] jest wystarczającym powodem do tego żeby przeprowadzać wywiad to jak najbardziej ...Mam Panią która brała dodatek cały czas, a teraz przyszła o 1 miesiąc później, myślicie że w takiej sytuacji iść na wywiad?![]()

nie musisz iść na wywiad, bo Pani przegapiła...zdarza się

-
- Referent
- Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia
- Kontakt:
wywiad tylko wtedy, gdy masz jakieś uzasadnione wątpliwości/ podejrzenia, że wnioskodawca kręci z wykazanymi dochodami albo liczbą członków gospod. domowegoDominkaK pisze: 08 kwie 2025, 12:53 Co ile przeprowadzacie wywiad w dodatku mieszkaniowym? Tylko raz przy pierwszym wniosku czy powtarzacie go cyklicznie? Mam Panią która brała dodatek cały czas, a teraz przyszła o 1 miesiąc później, myślicie że w takiej sytuacji iść na wywiad?
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
albo wtedy kiedy księgowość naciska żeby odstraszyć ludzi, bo za dużo pieniędzy wydajemy na dodatki 

-
- VIP
- Kontakt:
oj.... ten wywiad to żaden straszakAlalala pisze: 11 kwie 2025, 8:17 albo wtedy kiedy księgowość naciska żeby odstraszyć ludzi, bo za dużo pieniędzy wydajemy na dodatki![]()

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
trochę się tam bojąoj.... ten wywiad to żaden straszak

-
- Referent
- Kontakt:
prosze powiedzcie czy po przeprowadzonym wywiadzie srodowiskowym ze wzgledu na niski dochod robicie opisowke z wywiadu w uzasadnieniu decyzji?
-
- VIP
- Kontakt:
jeżeli wydajesz decyzję pozytywną bo nic innego na wywiadzie nie wyszło nowego prócz tego co wnioskodawca wpisał w deklaracji i na podstawie deklaracji wyliczasz dodatek to ja nie opisuję tego co było na wywiadzie...natomiast jeśli wydajesz decyzję odmowną...bo coś na wywiadzie wyszło i na to się powołujesz.... wtedy opisujesz to, co zostało wskazane na wywiadzieMikolaze pisze: 12 maja 2025, 9:21 prosze powiedzcie czy po przeprowadzonym wywiadzie srodowiskowym ze wzgledu na niski dochod robicie opisowke z wywiadu w uzasadnieniu decyzji?
-
- Referent
- Kontakt:
dziekuje
a czy masz moze wzor decyzji odmownej ze wzgledu na dodatek obliczony w wysokosci nizszej niz 0.5% przec. wyn.?

Oprócz WYWIAD - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Właśność innego lokalu a dodatek mieszkaniowy
zasiłek dla bezrobotnych
wyliczenie dodatku
obniżenie do 50%
Czy można wypłacić dodatek miesz., kiedy strona nie odebrała decyzji?
umowa użyczenia lokalu - zgon właściciela
proszę o pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego
wnioskodawca nie zgłosił że wyprowadził się od rodziny
rozłożenie na raty zwrotu z nienależnie pobranego dodatku mieszkaniowego
prośba o sprawdzenie wyliczenia
usługi kominiarskie - czy to wydatek?
wydatki
Dodatek mieszkaniowy
64KPA
praktyki
dochód