wliczać? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 04 lut 2016, 12:42

A co jeżeli kobieta pracowała cały 2014r. i nadal pracuje u tego samego pracodawcy i otrzymała jubileuszówkę, można utracić?myślę że nie
MSR

Napisano: 04 lut 2016, 12:47

Właśnie. Radzę więc kierować się wyrokiem. Jeśli była to dieta związana z pełnieniem obowiązków społecznych, to musi wpisać. Jeśli pomoc postpenitencjarna, to nie, bo nie mamy jej w katalogu dochodów nieopodatkowanych.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 12:54

"Jubileuszówka" mieści się w ramach osiąganego dochodu i jeśli pani pracuje cały czas u tego samego pracodawcy, nie możemy jej utracić.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 14:05

spinam się trochę bo Pani na pewno się odwoła a przekroczenie będzie
MSR

Napisano: 04 lut 2016, 14:37

miałam kiedyś taką sprawe z jubileuszówką - nie utraciłam jej bo Pani nadal pracowała, odwołała sie do SKO i ta instancja utrzymała moją decyzję w mocy.
Gość

Napisano: 04 lut 2016, 15:16

Więcej wiary w siebie...i ustawodawcę. Na SKO nie możesz liczyć... :D
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 15:21

MSR pisze:To może równie dobrze oświadczyć że nic nie otrzymała pomimo że otrzymała, nie ma potwierdzenia ile jej dawał, więc myślę że z wyroku pełną kwotę.
A co z komisją wyborczą-jednorazowym dochodem i pomocą postpenitencjarną na zakup żywności z sądu za 2014r. utracić?
nie wiem czy wiesz ale po to właśnie ustawodawca wprowadził oświadczenia aby to strona oświadczyła pod odpowiedzialności karną jaką kwotę dostała
masterm

Napisano: 04 lut 2016, 15:28

Dzięki noteev za dodanie otuchy :) niekiedy trafiają się takie beznadziejne sprawy, że ręce opadają
MSR

Napisano: 04 lut 2016, 15:33

Znam to uczucie, nikt nie mówił, że będzie lekko...Pocieszę Cię jeszcze raz: za 2 m-ce to dopiero będzie "jazda" :lol:
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 15:42

Jeżeli chodzi o 500 to nadal żyje nadzieją że będzie pracownik zatrudniony do tego
MSR

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x