HEJ I CO Z TĄ ZALICZKĄ? WPROWADZAĆ DO BIGA CZY NIE?
A JAK ZADŁUŻENIE DŁUŻNIKA Z FA JEST TYLKO ZA JEDEN OKRES NP. 2008/2009 TO MOGĘ GO TERAZ DODAĆ DO BIGA?
POZDRAWIAM SERDECZNIE
Cały czas mylisz mnie ze sobą. Wystarczy że wskażesz podstawę prawną uzasadniającą Twoje twierdzenie a przyznam Ci rację. Głupkowato powołujesz się na definicję DA z nieaktualnej ustawy i odwracasz kota ogonem że to ja wmanewrowuje ustawę o Za do FA. Jest dłużnik alimentacyjny, jest OWW i jest zadłużenie z ZA wpisujesz do BIG - art. 8a FA. Problem ze wpisywaniem samej ZA jest innej natury a mianowicie musisz wiedzieć że jesteś OWW.RR was za to zabije i swoim psem na koniec poszczuje.
RR się nigdy nie przyznaje do błędu. Biada temu kto spróbuje jej go wykazać. Jego dni są policzone.
Dialog z RR jest bez sensu. Odpuście sobie. Przyznanie komuś racji jest ponad nią.
Na jakiej podstawie twierdzisz że w art. 8a użyty zwrot "dłużnika alimentacyjnego" odnosi się do definicji z nieaktualnej ustawy? Wskażesz w końcu podstawę prawną uzasadniającą Twoje twierdzenie? Może przestaniesz obrażać tylko dlatego że ktoś ma czelność się z Tobą nie zgadzać i wskażesz argument z aktualnie obowiązujących zapisów? Przeczytaj jeszcze raz 8a i zastanów się chwilę gdzie są zdefiniowane pojęcia użyte w tym artykule.Art. 8a. Organ właściwy wierzyciela przekazuje do biura informacji gospodarczej informację gospodarczą o zobowiązaniu lub zobowiązaniach dłużnika alimentacyjnego wynikających z tytułów, o których mowa w art. 28 ust. 1 pkt 1 i 2, w razie powstania zaległości za okres dłuższy niż 6 miesięcy.