na łysinę perukaElmer pisze:na wzwód to jest wiagra a na łysinę? Nic nie ma
na łysinę perukaElmer pisze:na wzwód to jest wiagra a na łysinę? Nic nie ma
Peruka, bandana, kapelusz, makijaż permanentny.Elmer pisze:na wzwód to jest wiagra a na łysinę? Nic nie ma
ale łysinka jest sexiElmer pisze:na wzwód to jest wiagra a na łysinę? Nic nie ma
A jednak Bóg istnieje i obdarzył część ludzkości rozumem, a w MPiPS znaleźli się ludzie, którzy czytają ze zrozumieniem.mgops3 pisze:Na szczęście ustawodawca ma inne zdanie i zarówno przy regulowaniu skutków uzyskania dochodów (art. 24 ust. 7) jak i przy regulowaniu w taki sam, spójny sposób, skutków innych okoliczności powodujących utrate lub zmniejszenie wysokości przysługujących świadczeń, nie pozbawia rodzinę świadczeń od razu tylko z opóźnieniem.
Ale lepiej bełkotać bełkotać i jeszcze raz bełkotać tak jak ty Kronos - jak już w końcu doczytałeś co jest napisane po wcześniejszym bełkotaniu, to teraz bełkoczesz co ustawodawca powinien a czego nie powinien zapisywać
„8. W przypadku wystąpienia zmian mających wpływ na wysokość otrzymywanych zasiłków rodzinnych i dodatków do zasiłku rodzinnego, skutkujących koniecznością ustalenia prawa do tych świadczeń zgodnie z art. 5 ust. 3–3c, powodujących utratę prawa do otrzymywanych świadczeń lub obniżenie ich wysokości, prawo do tych świadczeń i ich wysokość ustala się od miesiąca następującego po pierwszym miesiącu od miesiąca, w którym wystąpiła zmiana.”;
Nie ma już art. 24 ust. 8.Art. 2. W ustawie z dnia 15 maja 2015 r. o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. poz. 995) w art. 1 pkt 2 otrzymuje brzmienie:
„2) w art. 24 ust. 7 otrzymuje brzmienie:
„7. W przypadku gdy uzyskanie dochodu powoduje utratę prawa do świadczeń rodzinnych lub obniżenie ich wysokości, świadczenia nie przysługują lub przysługują w niższej wysokości od miesiąca następującego po pierwszym miesiącu od miesiąca, w którym dochód został uzyskany.”;”.
Ewa, art. 24 ust. 8 nie uchylono, go nigdy nie dodano. Zmieniono treść art. 1 pkt. 2 ustawy z 15 maja, który to dodawał art. 24 ust.8. Ja piszę o art. 2 ustawy, a Ty o art. 4 tej ustawy, który zmienił inną nowelizację (Dz.U. poz. 1217).Ewa 23 pisze:Kronos 79 pisze:
Nie ma już art. 24 ust. 8.
Ja czytam tą zmianę w Dz. U. z 2015r. poz. 1735 i mam wrażenie, że uchylono lit. g w art. 23 ust. 4, a nie art. 24 ust. 8