współne gospodarowanie pomóż małe www!!! - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 12 mar 2014, 14:50

proszę Was o pomoc potrzebuję....
uzasanieć że jeżeli ktoś zamieszkuje i dokłada się do opłat nieszkaniowych to oznacza że wspólnie gospodaruje..
potrzebuje jakiś wyrok NSA lub WSA albo czyjś komentarz.... proszę o pomoc
~ks

Napisano: 12 mar 2014, 15:48

z reguły opieramy się na oświadczeniu strony bowiem ona to decyduje z kim tworzy a z kim nie tworzy wspólne gospodarstwo. My możemy się oczywiście z tym nie zgodzić ale musimy znaleźć kontrargumenty...
Za mało danych abym mógł rozwinąć wywód
ps konkubinat kowalski mieszka sobie na krzywy ryj z nowakową
przeciez to niby obcy ale tworzą wspólne gospodarstwo do puki nowakowa mu tobołka za drzwi nie wystawi
~małe ww

Napisano: 12 mar 2014, 15:55

ponoć są przypadki kowalskiego z nowakiem..... ale mi się taki nie trafił
a spróbuj im udowodnić że to nie wspólne gospodarstwo to cie homofobem okrzyczą
~małe ww

Napisano: 12 mar 2014, 15:56

Może tworzą, ale nie do dodatku mieszkaniowego. Oprócz wspólnego gospodarowania potrzebny jest trzeci warunek: prawo do lokalu WYWIEDZIONE z prawa współgospodarza.
~jh

Napisano: 12 mar 2014, 16:00

no to jh sobie pojechało...... to co nie masz wniosków od konkubinatów ? życze powodzenia w uzasadnieniu decyzji jak franio z jadzką siedzą na kocią łape 20 lat i mają 3 dzieci a mieszkanie jest jodzki i franio po niej nie dziedziczy
~małe ww

Napisano: 12 mar 2014, 16:06

małe www.... jest tak
matka mieszka z trójka dzieci dwóch synów i pełnoletnia córka...matka jest chora psychicznie i nie dogaduje się z córką...pomomo wszytsko zamieszkuje i daje matce comiesiąc 150 zł na koszty utrzymania mieszkania.
matka jak składa wniosek to wpisuje w deklarację cztery osoby ale obok córki wpisuje że odrębne gospodarstwo..

przyznała dodatek na 4 osoby i do przelewam do zarządcy ale oczywiście do dochodu nie wliczyłam tego co daje córka tylko cale jej dochód ze świadczenia z zus
no i zaczeła się wojna bo matka uważa ze bez podstaw wliczam jaj cały dochód córki a przecież ona daje tylko 150 zł
odwołała sie do sko a ci idi..... napisałi że muszę udowodnić im że córka i matka prowadzą współnie gospodarstwo domowe

paranoja ale muszę teraz utrzymac swoją decyzję i oprzeć to na jakiś wyrokach lub komentarzach
napisalam do ministerstwa ale to moze potrwać a jak szukać w wyrokach to nie ma nigdzie napisane że jak ktoś partycypuje w kosztach utzrymania mieszkania to wspólnie gospodaruje

proszę pomóż co mozna zrobić
~ks

Napisano: 12 mar 2014, 16:07

legenda głosi że ktoś rozszyfrował co oznacza to sformowanie: \"które swoje prawa do zamieszkiwania w lokalu wywodzą z prawa tej osoby\"...

bo ja do dzisiaj nie wiem co autor miał na myśli,

mieszkają czasem jakieś pociotki... czy wywodzą ???? no nie wiem...

bynajmniej my przyjmujemy taką liczbę osób jaka jest zgłoszona w opłatach za śmieci...
~gorzatka

Napisano: 12 mar 2014, 16:08

ja z zamieszkiwaniem nie mam problemu tylko sko każe mi udowodnić że wspólnie gospodarują....
~ks

Napisano: 12 mar 2014, 16:10

no tak małe www. ---gender żądzi....przepraszam ze błędy ale starałam się szybkoo pisać i nie stracic wątku a już mam dość tek sprawy i tej BABY
~ks

Napisano: 12 mar 2014, 16:15

no to moim zdaniem należało zrobić taki myk.. owszem nie wliczam córki do gospodarstwa domowego i nie wliczam jej dochodów (nie ma człowieka nie ma dochodów) natomiast odliczam powierzchnię zajmowaną przez córkę i wyliczam pomniejszone o te metry i osobę wydatki czyli matka ma 3/4 kuchni pokoju łazienki no i jakiś tam pomieszczenia bez pokoju w którym mieszka córka
i masz prostą piłkę . miałem już nie jeden taki przypadek i decyzje w SKO byłu utrzymywane
ps kiedyś zrobiłem tak jak ty to mi uwalili decyzje i zostałem poinformowany telefonicznie przez panią z SKO jak to zrobić
~małe ww

Strona 1 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x