Nie ma kandytata do władzy. Ani do Sejmu, ani na prezydenta. To wszystko sioło co sę teraz do koryta dopchało to chołota. Zawładnęli media i p.i.e.p.r.z.ą. Podniecają się sondażami - 20% może jeszcze z chęcią na wybory idzie - reszta głosuje przeciwko. Wiekszość ludzi ma całą władzę gdzieś bo widzą że od lat nic się nie zmienia. Powiedzcie co się zmieniło na scenie politycznej od 1989? Oni nic nie robią bo się na niczym oprócz dążenia do władzy nie znają. Powiedzcie co zrobili - i jedni i drudzy? Macie przykład megapartactwa w ustawach na których pracujecie. Co się dobrego wydarzyło w zakresie swiadczeń rodzinnych i pomocy społecznej w ciągu ostatnich 5 lat? Czy usprawnili pracę? Poprawili warunki? Podnieśli kryteria? Wyrośli na krwi konkurentów i politycznych plecach, nic nie dokonując. Oni nic nie potrafią oprócz wyciągania brudów, oczerniania, deptania ludzi. Tę waszą IV RP na łopatki rozłożyła Pani K. co nie wiedziała z kim dzieci miała (jak się takie pania u nas nazywa?) Posłużyła do odsunięcia od koryta Samoobrony i LPR-potem obecni u koryta mogli już bez przeszkód się ciagać. I w sumie nikt niczego nikomu nie udowodnił - rozpisano wybory po tym co ta pani oświadczyła. Wstyd i żenada - żadnych osiągnięć, żadnych postępoów żadnych zasług. Ogłaszają jakieś sukcey, jakieś porażki a to co się dzieje od nich nie zależy i nie mieli na to wpływu. Coś w stylu -cieszcie się bo przeze mnie dziś świeci słońce. Patrzeć na nich wszystkich już nie mogę - na wszystkich z tej pseudoprawej strony. Te komisje śledcze? Po co to komu? Na co ten cyrk? Jest przestępstwo - powinien być prokurator, zarzuty i kara długoletniego więzienia-dla wszystkich winnych bez wyjątku, żadnego immunitetu i łaski. Może jaki Trybunał Ludowy powinien powstać żeby osądzili ich bezstronni prawnicy i żeby wyrokami w zawieszeniu się nie wymigali. Jak im znajomi prokuratorzy zarzuty będą stawiać to żaden, oprócz podstawionych kozłów ofiarnych skazany nie będzie.
Ale niestety w obecnym układzie głową muru już nie przebije.
Kończy się żałoby narodowej miodowy czas.
Zbyt dużo mówiono dobrego w ostatnich tygodniach
o Prezydencie RP wywądzącym się z PiS.
Teraz, dla przywrócenia równowagi spowodowanej
dysonansem poznawczym ostatnich dni, kiedy
media bardzo dobrze mówiły o Prezydencie Kaczyńskim,
ponownie przypomina się wyborcom kto jest lepszy i na kogo należy głosować. Straszą już nawet IV RP!
no i co? Szydło wyszło z worka. Szkoda tylko, że musiał dojść do tragedii, aby oczy się otworzyły. I teraz mamy to zmarnować?
Rzetelności, rzetelności w codzienności rodacy, nikt nie oczekuje nic więcej ponad rzetelności w prawie.
Panie Cogito cóż za porównanie \"miodowy czas żałoby\" ?
Mam nadzieję, że obejrzeliście przed chwilą na TVP 1 reportaż z czuwania narodowego przy prezydencie. Dla jednych ku pokrzepieniu serc a dla drugich ku przestrodze,
Kolego poczucie własnej wartości nie ma nic wspólnego z megalomanią tym bardziej jeżeli na każdym kroku jest się szykanowanym, ośmieszanym tylko dlatego, ze chce sie uczciwie żyć, po prostu i z fantazja, szkoda mi czasu na maski, wole być sobą. Lata pracy i samodoskonalenia dzisiaj poczytywane sa przez ignorantów takich jak ty za megalomanię, dlaczego?
Po to żeby zdeprecjonować zasługi? Ja nic nie robię na pokaz, ja nie musze udawać, że jestem kims innym niz jestem