Wybory Prezydenckie 2010 - HYdE PaRK

Strona 4 z 61    [ Posty: 606 ]

Napisano: 29 kwie 2010, 17:05

~?

Napisano: 30 kwie 2010, 0:32

\"Zaangażowanie polityczne odbiera obiektywność myślenia. ...\" Taka jest opinia westa. Pewnie słuszna ale jeśli tak to czy zaangażowani po stronie PO są poczytalni? Drogi wescie czy tylko zaangażowanie po stronie PiS ma ten feler? Coś mi się wydaje, że toje zaangażowanie nie tyle odebrało ci obiektywność myślenia co w ogóle wypaliło ci mózg.
~east

Napisano: 30 kwie 2010, 0:58

Czy napisałem, że PIS? Każde zaangażowanie: w różowych, zielonych, pomarańczowych. Wystarczy dziś powiedzieć, że jest się członkiem samoobrony - wiadro pomyj na głowę. Jak się powie LPR- GW publikuje zdjęcia jak się piwo zamawiało, albo jechało na mecz, jak się powie że Olejniczak jest kul, to przypną odrazu różową kokardę, jak się popiera jak się powie że głosowało się na Paaawlaaaka to wezmą za tępego guupka. Jesli się nie daj Boże coś wspomni na temat PiS lub PO to zza krzaków wyskakuje sfora obrońców i miesza człowieka z błotem.

A idźcie w ch..j
~west

Napisano: 30 kwie 2010, 11:08

oj west czy nie możesz zapanować nad emocjami przynajmniej jeśli chodzi o język. Jaka to by była przyjemnośc z Toba podyskutować gdybyś troche wiecej wagi przekladał do poszanowania naszego wspolnego języka polskiego. Zaraz inny poziom:)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 30 kwie 2010, 11:38

Nie będę więcej uwagi przykładał do poszanowania naszego wspólnego języka, ponieważ mam \"wypalony mózg\". Od kilku lat obserwuję narastające rozwydrzenie społeczeństwa. Bezpodstawna agresja, czepialstwo, łapanie za słówka, szukanie haków, ataki na niewinnych ludzi, oczernianie i przekonywanie do swoich argumentów agresją. Kiedyś - jeszcze 5 lat temu tego nie było. Nie podoba mi się taki chory świat i takiego świata nigdy nie będę szanował. Winę w zepsuciu społeczeństwa upatruję tylko w jeszcze bardziej zepsutych mediach i naszych wybrańcach narodu-politykach. Wiadomości w telewizji dzisiaj to terapia szokowa - niby sypią faktami ale są one tak podane żeby społeczeństwo do reszty zbaraniało - upolitycznienie, naginanie w którąś ze stron. Fakty podawane w taki spoób, że całość całkowicie już odbiega od prawdy. Polityka i media w ostatnich latach to rzymskie igrzyska i rzucanie na pożarcie. A to emeryci lwom w paszcze bo nie chcą szybciej umierać, a to nauczycziele, a to jakaś partia niedźwiedziom na rozszarpanie, albo aresztowanie człowieka tylko za to że ktoś coś o nim powiedział, albo dopiero miał zamiar powiedzieć.
To jest chory kraj-chory na nienawiść i ta choroba jest roznoszona na całe społeczeństwo. Wszyscy stajemy się chorzy właśnie przez agresję na górze. Tyle nienawiści w narodzie po wojnie chyba jeszcze nigdy nie było.
~west

Napisano: 30 kwie 2010, 11:54

Weścik, ale po ostatnim wpisie wcale nie widać, że masz wypalony mózg, wręcz przeciwnie nazwałeś po imieniu problem i uczucia, z nim związane.
A to świadczy o tym, ze odpowiedzialnych za to dziennikarzy trzeba by bylo sprowadzic na ziemię. Może gdyby nie otrzymywali tak wielkich honorariów za sensacyjne informacje tylko jak w kazdym innym zawodzie mieliby cennik to ostudziłoby ich bujanie w oblokach, a nam oszczedzilo przykrych emocji i dystresu.
W kazdym razie ciesze sie, ze poziom sie poprawia, pozdrawiam w ten piekny dzień i życze miłego weekendu:)
~dzibar

Napisano: 30 kwie 2010, 13:04

Prawie popłakałem się ..., że śmiechu. Mój drogi west, doskonale znam ten język, którym operujesz. Właśnie twórcy tego języka, tzw. języka miłości, doprowadzili do niebywałej i niespotykanej agresji w polityce i mediach. Społeczeństwu natomiast wmówiono, że wyciąganie konsekwencji wobec osób nie przestrzegających prawa jest nienawiścią. Owszem nienawiścią do zła. Zaproponowano nam, a propozycja była z tych nie odrzucenia, abyśmy pokochali przestępców. Aby to było możliwe, zlecono wykonanie prania mózgów społeczeństwu przez speców od manipulacji i socjotechnik.
Jak to działa, można było zobaczyć tuż po zakończeniu żałoby narodowej. Tak sugestywnie wmawiano, że PiS i Jarosław Kaczyński będą wykorzystywać tę tragedię do rozgrywki politycznej, że wielu uwierzyło zanim zobaczyli. Bo strona oskarżana nawet słowem o tym nie wspomniała.
Elementem języka miłości jest także dbałość o to, aby nie pozwolić na wymianę poglądów. Stąd często pojawiają się apele o zachowanie obiektywizmu, o nie zajmowanie się polityką. Jednym słowem słuchajcie tylko tego co my mówimy.
Mnie nie razi, że ktoś jest zwolennikiem PO, SLD, PSL itd. Razi mnie totalitaryzm zwalczania opozycji. Jednym z przejawów tego totalitaryzmu jest odmowa prawa do wyrażania własnego zadania.
A jeśli chodzi o GW i LPR oraz \"zamawianie piwa\" to z podziwu nie mogę wyjść, jak dalece temu środowisku szwankuje pamięć od czasu gdy Giertych zaczął atakować Kaczyńskich.
~east

Napisano: 30 kwie 2010, 13:31

Ani PO ani PIS nie nadają się do władzy. To dawny AWS -nie prawda? Tylko się potem między sobą pożarli. Jakie były sukcesy AWS? 90 mld dziura budżetowa i 4 reformy? Doszli do władzy po SLD. Ludzie mieli dość SLD po wojnie medialnej i problemach gospodarczych. Czy nie wtedy wybuchła wojna medialna? Wtedy wybuchł festiwal medialny - komisje śledcze. SLD jako pierwsze padło ofiarą zagłady przez media. Wtedy też skazano pierwszego człowieka za słowa, nie za czyny. W sumie to on tylko chciał coś powiedzieć i w sumie nie powiedział a inny dopowiedział i rozpuścił po świecie (obaj siebie warci). Od tamtej pory w Polsce nasze media skazują, wydają wyroki, niszczą ludzi, a właściwie politycy którzy za nimi stoją. LPR PSL i Samoobrona doszły do władzy wykorzystując lukę - ludzie nie mogli patrzeć na syf i na nich zagłosowali, ale od tamtej pory nie głosują.

Co dobrego się dzieje w naszym kraju w ostatnich latach? Jakie są sukcesy? Ominięcie kryzysu i 500 000 więcej bezrobotnych w pół roku w kraju który się rozwijał?

Skończy się taka jak zAWS-em to wszystko - dupnie w ciągu trzech lat i z ogromnym długiem, bo ci wszyscy ludzie teraz mają tylko parcie na władzę i żadnnych umiejetności. Wszystko podciąga się pod propagandę a na koniec nic nie czyni.

A potem znowu byle kto władze przejmnie w wyborach z 25% frekwencją.
~west

Napisano: 07 maja 2010, 19:44

Wybory 2010. Kaczyński: Mam poczucie, że mogę podjąć się tej misji
https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... odjac.html
~ktoś

Strona 4 z 61    [ Posty: 606 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem