Wybory Prezydenckie 2010 - HYdE PaRK

Strona 5 z 61    [ Posty: 606 ]

Napisano: 07 maja 2010, 22:14

czy to ten sam ~ktoś?
~Wojtek

Napisano: 07 maja 2010, 23:34

I kto tu straszy i kogo tak naprawdę powinniśmy się bać? Spróbujcie tylko powiedzieć lub napisać coś nie po myśli GW. Wdepczą was w ziemię. Ale to J. Kaczyńskiego i PiS-u mamy sioę obawiać. My mamy się obawiać czy raczej lodziarze? Czy nie widzicie, że jesteśmy wkręcani w paranoję? Ludzie którzy są nieuczciwi, którzy dorobili się na szwindlu lub chcą się na nim dorobić zastraszają nas PiS-em. A czego niby normalny i uczciwy Polak miałby się bać? Tego, że z życia publicznego znikną przestępcy? Oczywiście nie jestem fantastą i wiem, że nikomu nie uda się zwalczyć przestępczości w 100%. Jednak powinno się dążyć do wyeliminowani tych którzy wyrządzają największe szkody.
Ja się PiS-u nie obawiam, bo mam czyste sumienie. Dobrze też wiem, jakie środowisko najgłośniej protestowało przeciwko złożeniu prezydenta ma Wawelu. Ci sami ludzie krzyczą by zastopować powrót IV RP. To nie są ani \"prawdziwi Polacy\" ani \"normalni Polacy\". Są to antypolacy, którzy na każdym kroku polskość wyśmiewają i wyszydzają. To są ci, którzy wyjeżdżając za granicę mówią o nas, że jesteśmy zacofani i ciemni.
Lech Kaczyński był dumny z tego, że był Polakiem, że był prezydentem Polski i chciał abyśmy i my byli dumni, że jesteśmy Polakami. Chcę kontynuacji takiej postawy zamiast dzielenia Polaków na \"prawdziwych\", \"normalnych\", \"jasnych\" i \"ciemnych\". To są zagrywki salonu jasnogrodziańskiego, który z Polską ma tyle wspólnego co premier Putin.
~I kto tu straszy

Napisano: 08 maja 2010, 0:03

\"prawdziwi Polacy\" to padło z usta Jarosława a całe reszta to kto?

Kiedyś było \"Partia to My\" , \"Kto przeciw partii to przeciw Polsce\" \"Kto nie z nami to przeciw nam\" --- czyż nie podobnie??????
~z sieci

Napisano: 08 maja 2010, 11:19

bardzo mnie ciesza te emocje przedwyborcze, bo widze coraz większe zainteresowanie, a tym samym mam nadzieje, że dopisze frekwencja. To z kolei dałoby jakiś obraz prawdziwych demokratycznych wyborów i potrzeb Polaków.
Gdyby tak sie stało mielibysmy szanse na prawdziwe zmiany bo dotyczylyby dużej ilosci naszego spoleczeństwa.
Dlatego uwaza, ze frekwencja jest najistotniejsza sprawa w tych wyborach ( ale nie frekwencja na zasadzie ktoś w zastepstwie gokoś tylko tet i tylko ten kto ma prawo wyboru)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 08 maja 2010, 14:12

Ten \"z sieci\" to oczywiście reprezentant-sympatyk Salonu, czyli tego środowiska, które uważało, że człowieka który szydził z Polski, oczerniał ją na Zachodzie i gardził Polakami należało pochować z honorami na Skałce. Argumentem za było to, że podobno przed śmiercią Miłosz uznał swoje winy i przeprosił. Jeśli tak było naprawdę to ma i moje wybaczenie, tylko dlaczego to środowisko przeszło nad tym do porządku dziennego i zamiast realizować testament Miłosza \"skruszonego\", cały czas realizują testament Miłosza \"nienawidzącego\"? Czy to taka taktyka, że dopóki starcza życia to \"plujmy\" a nad grobem \"przepraszajmy\". Dopóki mamy siłę to będziemy was upokarzać a jak sił zabraknie to się ukorzymy. Przecier to jest obłuda i faryzejstwo.
To samo środowisko protestowało przeciwko pochowaniu na Wawelu prezydenta. Człowieka, który kochał Polskę i był z nie dumny.
Tym razem jednak społeczeństwo powiedziało NIE czym wprowadziło Salon we wściekłość. Pojawiły się nawet pomysły, że gdyby społeczeństwo wybrało na prezydenta Jarosław Kaczyńskiego należałoby społeczeństwu odebrać prawo wyboru prezydenta. Czy wam mieści się to w głowie? Czy widzicie jaka jest arogancja tych ludzi?
~re

Napisano: 08 maja 2010, 16:47

prawo do samostanowienia to bardzo ważne prawo. O nim si często zapomina tak samo jak wół zapomina, ze był kiedyś cielęciem.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 09 maja 2010, 1:52

do re - młody chyba jesteś a już na podstawie Bóg wie jakiej przypinasz łatki.
No cóż - oczywiście oczywista oczywistość.

Ale to ci, którzy rządzili przez 4o parę lat się śmieją śmiechem pozagrobowej historii - Jarosław mówi ich językiem. Jeżeli nie ma wroga to go powołajmy niech to będą nieprawdziwi Polacy, wróg musi być bo wtedy i tylko wtedy mam z kim walczyć, a to jest moja(Jarosława) domena. Nie potrafi żyć bez wroga bo wtedy nie mam co więcej powiedzieć .
ONI też tak robili ale do tego trzeba być obserwatorem z zewnątrz, a nie powtarzać co mówił \"salon\"

~z sieci

Napisano: 09 maja 2010, 6:24

\"Salon\" to przecież PO_prawni politycznie obrońy PRL-BIS.
Ich są ogólnopolskie media polskojęzyczne. Czy o ten salon tobie ~z sieci chodzi? Czy o salon24?
~Pan Cogito

Strona 5 z 61    [ Posty: 606 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x