wychowawca w centrum
Re: wychowawca w centrum
Witam,
wychowawcy mogą wg. mnie być zatrudnieni w Centrum o ile Centrum jest jedną jednostką budżetową i ma w swej strukturze organizacyjnej placówki opiekunczo - wychowawcze jako jednostki organizacyjne.
Pozdr.
wychowawcy mogą wg. mnie być zatrudnieni w Centrum o ile Centrum jest jedną jednostką budżetową i ma w swej strukturze organizacyjnej placówki opiekunczo - wychowawcze jako jednostki organizacyjne.
Pozdr.
Nie wiem do końca, czy Wojtek ma rację. Kierując się wprost zapisem art 94 ustęp 2 nowelizacji ustawy należy rozumieć, że w centrum mogą być zatrudnione wymienione w artykule 98 ustęp 1 punkt 2-5 zatem dotyczy to: pedagoga, psychologa, osoby prowadzącej terapię, opiekuna dziecięcego. Nie bardzo rozumiem po kiego grzyba wpisano tam tego ostatniego a pominięto wychowawcę i pracownika socjalnego.
To takie moje przemyślenia. Nie mam centrum więc proszę nie traktować tego jako wiążące. Pozdrawiam.
To takie moje przemyślenia. Nie mam centrum więc proszę nie traktować tego jako wiążące. Pozdrawiam.
Witam,
mój drogi kolego Marcinie i inni zagubieni ludkowie, właśnie to pominięcie wśród zatrudnionych w Centrum wychowawcy i pracownika socjalnego a wpisanie opiekuna dziecięcego (za chole.... rę też nie wiem jaka logika temu przyswiecała !!!!) po raz kolejny przekonuje mnie, że cwane grono jakichś lobbystów ugrywa swoje WĄSKIE INTERESIKI a czy całość jest spójna mają GŁĘBOKO w poważaniu
Dlatego musimy nad tym czuwać i próbowac to naprawiać.
Pozdr.
mój drogi kolego Marcinie i inni zagubieni ludkowie, właśnie to pominięcie wśród zatrudnionych w Centrum wychowawcy i pracownika socjalnego a wpisanie opiekuna dziecięcego (za chole.... rę też nie wiem jaka logika temu przyswiecała !!!!) po raz kolejny przekonuje mnie, że cwane grono jakichś lobbystów ugrywa swoje WĄSKIE INTERESIKI a czy całość jest spójna mają GŁĘBOKO w poważaniu

Dlatego musimy nad tym czuwać i próbowac to naprawiać.
Pozdr.
Marcin, kiedy u ciebie powstanie centrum? u mnie chcą ruszyć od 1 stycznia. chyba żeby służyć jako królik doświadczalny
To Ci się udało u mnie już jest od 1 stycznia i wychowawcy nie są pracownikami centrum, jestem ich dyrektorem zatrudnionym w centrum lecz oni są pracownikami placówek. ten podział również doprowadził do tego że jak ktoś idzie na chorobowe ja mu już nie wypłacam tylko zus i czekała osoba 2 mc na kasę ale wyrównali
lex na obecną chwilę nie ma takiego pomysłu. Mamy w powiecie dwie placówki i sądzę, że jak z czasem obie przekształcą się w cztery 14 to wtedy powstanie centrum. Mam taką nadzieję, że wcześniej nikt nie wpadnie na pomysł powoływania centrum.
Oprócz wychowawca w centrum - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Pesel wychowawcy
Pedagog w Domu Dziecka
potrzebuję szkoleń dla POW - ważne i pilne!
Wychowawca Koordynator - obowiązki i płace
wolne miejsca w ośrodku socjoterapii na wysokim poziomie
Plan pracy z rodzina!!!!POMOCY
Usamodzielnienie 17 - latków w POW, a ustanowienie opiekuna
Kwalifikacje osoby prowadzącej terapię
diagnozy psychofizyczne
Pracownik socjalny a zmiany w ustawie o pieczy
Zaproszenie
Zaproszenie
co zamiast dziennika
Mobbing w pracy....
Zatrudnie pracownika na stanowisku WYCHOWAWCY