Wymeldowanie osoby przebywającej w zakładzie karnym
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wymeldowanie osoby przebywającej w zakładzie karnym
Czy jest możliwość wymeldowania odoby , która od 3 miesięcy przebywa w zakładzie karnym ? Osoba skazana na 1,5 roku za znecanie sie nad rodziną, właściciel domu chce go wymeldowac aby po wyjsciu z zakładu nie mógł wrócic do miejsca zamieszkania. Można pisac do sądu? o eksmisje? czy to dopiero wtedy jak on wyjdzie?
-
- Referent
- Zajmuję się: Innymi
- Kontakt:
Re: Wymeldowanie osoby przebywającej w zakładzie karnym
Teraz ! i tym bardziej ze siedzi za przemoc...
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
może to zrobić osoba dotknięta przemocą czy właściciel domu, który z nimi nie mieszkał??
-
- Referent
- Kontakt:
Tylko właściciel
Jak przebywa w zakladzie karnym nie mozna go wymeldowac chyba ze jest nakaz eksmisji....
-
- Referent
- Kontakt:
O tym już pisałam kiedyś: można rznąć głupa o zgłosić ze nie zamieszkuje( ryzyko)
lub Sąd i nakaz eksmisji ale tez właściciel. Fajnie jest mieć do takie sprawy jako załącznik wyrok skazujący.
lub Sąd i nakaz eksmisji ale tez właściciel. Fajnie jest mieć do takie sprawy jako załącznik wyrok skazujący.
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Kłania się praca socjalna, terapia rodzinna, a w wiezieniu resocjalizacja.
Nie ma mowy o wymeldowaniu, tylko w przypadku wiezienia zgłasza się ten fakt, aby zmniejszyć opłaty za mieszkanie.
Jeżeli osoba pokrzywdzona z jakiegoś powodu chce zatrzymać mieszkanie wyłącznie dla siebie to powinien to orzec sąd ( np poprzez rozwód)
Ale empatyczniej byłoby tutaj pracować z całą rodziną.
Szkoda rodziny, ja bym walczyła o nią, 1.5 roku to spory czas aby zresocjalizować czlowieka, który nie radzi sobie z emocjami i problemami, może jest uzależniony - to najlepszy czas na to aby się wyleczył.
Ale im trzeba pomóc a nie po najprostszej linii oporu
Wysłlabym pismo do kierownika więzienia o objęcie resocjalizacją i powołanie zespołu interdyscyplinarnego - oczywiście to wszystko bez ywiadu środowiskowego nie może zaistnieć aby poznać faktyczne przyczyny.
Bo to co się stało (przemoc i kara więzienia) to są skutki zaniechań i zaniedbań, braku wsparcia i pomocy adekwatnej do potrzeb rodziny.
Pozdrawiam
Nie ma mowy o wymeldowaniu, tylko w przypadku wiezienia zgłasza się ten fakt, aby zmniejszyć opłaty za mieszkanie.
Jeżeli osoba pokrzywdzona z jakiegoś powodu chce zatrzymać mieszkanie wyłącznie dla siebie to powinien to orzec sąd ( np poprzez rozwód)
Ale empatyczniej byłoby tutaj pracować z całą rodziną.
Szkoda rodziny, ja bym walczyła o nią, 1.5 roku to spory czas aby zresocjalizować czlowieka, który nie radzi sobie z emocjami i problemami, może jest uzależniony - to najlepszy czas na to aby się wyleczył.
Ale im trzeba pomóc a nie po najprostszej linii oporu
Wysłlabym pismo do kierownika więzienia o objęcie resocjalizacją i powołanie zespołu interdyscyplinarnego - oczywiście to wszystko bez ywiadu środowiskowego nie może zaistnieć aby poznać faktyczne przyczyny.
Bo to co się stało (przemoc i kara więzienia) to są skutki zaniechań i zaniedbań, braku wsparcia i pomocy adekwatnej do potrzeb rodziny.
Pozdrawiam
Dzidka
-
- Referent
- Kontakt:
jaka praca z gościem z wyrokiem który siedzi???Wyjdzie i znowu będzie bił. Czego ty wymagasz od pracownika socjalnego, pracy ze sprawca który siedzi.??? W Polsce nie ma ośrodków do pracy ze sprawca( te co są to pożal się boże) Czy będziesz namawiać ofiarę na jeszcze jedna szansę?? Na świecie jest krótko i na temat: won!!
Proszę napisz plan pracy jak to widzisz, miękkie i twarde efekty. Tylko jak przyłoży tak że zabije to kto będzie odpowiadał.
Rodzina to nie eksperyment.
Proszę napisz plan pracy jak to widzisz, miękkie i twarde efekty. Tylko jak przyłoży tak że zabije to kto będzie odpowiadał.
Rodzina to nie eksperyment.
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wredniocha - przede wszystkim nie tym tonem, uspokój się ja napisałam ze swojego punktu widzenia i na podstawie swojej wiedzy i systemowej terapii rodzin, którą realizowalam w ops Gliwice
To jest moja propozycja pracy socjalną z rodziną w takiej sytuacji
1. Wywiad środowiskowy
2. Zależy od wniosków pracownika socjalnego
3. Z pewnością napisalabym do ZK ( zakladu Karnego) jest taki zawód jak pedagogika resocjalizacyjna, taki pedago jest zatrudniany w zakładzie karnym stąd pismo ( po wywiadzie środowiskowym), że jestem pracownikiem socjalnym rodziny, której członkiem jest osądzony tam więzień ze względu na dobro rodziny prosze o objcie go programem resocjalizcji w, wg żony ( do wiadomośi) ma on takie uzależnienia ( to pismo za zgodą jest do modyfikacji)
w zależności od odpowiedzi i możliwości ZK ( zawsze można go gdzieś przenieśc) - ale o to trzeba bardzo dokładnie wypytać na wywiadzie
4 Z rodziną systemowa terapia rodziny. Ja taki kurs na bazie pedagogiki przeszłam więc sama pracowalam z rozdiną, dzisiaj są od tego asystenci, ale pracownik socjalny może ( nawet powinien moim zdaniem-to zależy od wiedzy i wykształcenia i doświadczeni PS) i powinien koordynować pracę zespołu interdyscyplinarnego.
Co tu pisać, nic się nie może dziać bez zgody małzonków, to ich życie PS może zdzialać cuda o ile ma chęci, wiedzę i oświadczenie, ale przede wsystkim jeżeli chce popracować i powalczyć o tę rodzinę, aby się nie rozleciala ( nie wiadomo na jakim są etapie )
Dlatego możliwoci jest wiele i nie ma co gdybać.
Ale wywiad i pismo do ZK to podstawa i tu żadnego niebezpieczeństwa ani eksperymentowania nie ma tylko wsparcie i propozycja objąciem pomocą pracownikaa socjlnego i ewent. asystenta rodziny oraz w ZK pedaagoga realizującego resocjalizację więźniów ( może nie ma zawodu to przecież zamiast bezczynnie marnować czas - są takie wiezienia w ktorych uczą się zawody ) popytać, poszukać w internecie
To jest moja propozycja pracy socjalną z rodziną w takiej sytuacji
1. Wywiad środowiskowy
2. Zależy od wniosków pracownika socjalnego
3. Z pewnością napisalabym do ZK ( zakladu Karnego) jest taki zawód jak pedagogika resocjalizacyjna, taki pedago jest zatrudniany w zakładzie karnym stąd pismo ( po wywiadzie środowiskowym), że jestem pracownikiem socjalnym rodziny, której członkiem jest osądzony tam więzień ze względu na dobro rodziny prosze o objcie go programem resocjalizcji w, wg żony ( do wiadomośi) ma on takie uzależnienia ( to pismo za zgodą jest do modyfikacji)
w zależności od odpowiedzi i możliwości ZK ( zawsze można go gdzieś przenieśc) - ale o to trzeba bardzo dokładnie wypytać na wywiadzie
4 Z rodziną systemowa terapia rodziny. Ja taki kurs na bazie pedagogiki przeszłam więc sama pracowalam z rozdiną, dzisiaj są od tego asystenci, ale pracownik socjalny może ( nawet powinien moim zdaniem-to zależy od wiedzy i wykształcenia i doświadczeni PS) i powinien koordynować pracę zespołu interdyscyplinarnego.
Co tu pisać, nic się nie może dziać bez zgody małzonków, to ich życie PS może zdzialać cuda o ile ma chęci, wiedzę i oświadczenie, ale przede wsystkim jeżeli chce popracować i powalczyć o tę rodzinę, aby się nie rozleciala ( nie wiadomo na jakim są etapie )
Dlatego możliwoci jest wiele i nie ma co gdybać.
Ale wywiad i pismo do ZK to podstawa i tu żadnego niebezpieczeństwa ani eksperymentowania nie ma tylko wsparcie i propozycja objąciem pomocą pracownikaa socjlnego i ewent. asystenta rodziny oraz w ZK pedaagoga realizującego resocjalizację więźniów ( może nie ma zawodu to przecież zamiast bezczynnie marnować czas - są takie wiezienia w ktorych uczą się zawody ) popytać, poszukać w internecie
Dzidka
To już wiemy na przykładzie dlaczego już nie pracujesz w pomocy społecznej!!!
Oprócz Wymeldowanie osoby przebywającej w zakładzie karnym - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
renta rodzinna a stały
WORD - DRUK WYWIADU CZ. IV
dla chętnych chcących włączyć się w dyskusję
Godzina sprawdzania WAW - prośba
prawo do świadczeń opieki zdrowotnej
zasiłek stały
wywiad cz IV
podstawa prawna do wniosku do aresztu śledczego
Schronienie w Fundacji
Usługi opiekuńcze odmowa??
odwiedzanie zasiłków stałych?
wznowienie postepowania