Usługi opiekuńcze odmowa??
Usługi opiekuńcze odmowa??
Witam,
bardzo proszę o pomoc. Otóz podopieczna zwróciła się o pomoc w formie usług opiekuńczych ale problem tkwi w tym, że je syn przebywa za granicą co napisała w podaniu kolejny syn z nią mieszka i pracuje a trzeci nie pracuje i też z nią mieszka ale nie może na niego liczyć. Czy mogę odmówić usług czy one muszą być? a jezeli nie to jakie artykuły
bardzo proszę o pomoc. Otóz podopieczna zwróciła się o pomoc w formie usług opiekuńczych ale problem tkwi w tym, że je syn przebywa za granicą co napisała w podaniu kolejny syn z nią mieszka i pracuje a trzeci nie pracuje i też z nią mieszka ale nie może na niego liczyć. Czy mogę odmówić usług czy one muszą być? a jezeli nie to jakie artykuły
-
- Referent
- Zajmuję się: Innymi
- Kontakt:
Re: Usługi opiekuńcze odmowa??
a jaki stan zdrowia Pani, a rozmowa z synami, a zakres jaki Pani oczekuje????
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
my nie dajemy jak dzieci mieszkają razem
-
- Referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
A jak osoba leżąca, ewidentnie wymaga pomocy, a syn np. alkoholik - to też nie dajecie? Moim zdaniem trzeba sytuację ocenić indywidualnie. Pracownik powinien stwierdzić potrzebę i ewentualnie ustalić zakres i liczbę godzin.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
Dziekuję za odpowiedz. Syn pracuje wyjezdza w delegacje a drugi syn nie chce pomóc. Pani jest leżąca i wymaga pomocy. To ja chyba przyznam te usługi...Tylko bałam się tego, ze trzeci syn przebywa za granicą...
kwestia czy ten syn co przebywa za granicą pomaga w jakikolwiek sposób matce? przesyła pieniądze, czy opłaca za nią rachunki?
Przecież wystarczy, że matka napisze,że nie prowadzi z nią wspólnego gospodarstwa domowego i żyje na własny rachunek to go nie liczysz. Co innego jak jej systematycznie pomaga bo możesz wliczyć to w dochody rodziny.
Przecież wystarczy, że matka napisze,że nie prowadzi z nią wspólnego gospodarstwa domowego i żyje na własny rachunek to go nie liczysz. Co innego jak jej systematycznie pomaga bo możesz wliczyć to w dochody rodziny.
-
- Referent
- Zajmuję się: Innymi
- Kontakt:
ja bym tego nie dochodziła bo może dochód tak wzrosnąć ze będzie płacić miliony monet za usługi. Pani ma własne dochody?? natomiast potrząsnąłbym synkiem który nie che pomagać. Rozumiem pielęgnacja , syna matka....jestem w stanie zrozumieć ale zakupy,posprzątanie.... nawet posiłek zrobić zrozumiem że może nie umieć. Co robi ten na miejscu? żyje z pieniedzy matki? pracuje? pije? niech sie wypowie na oświadczenie dlaczego olewa matkę.
Super jeszcze raz dziękuję. I to z tym oświadczeniem też jest dobre. No to w takim razie wiem już co zrobić. Tak matka ma własne dochody..ale wiem że jakieś niskie coś powyżej 600 zł.
Oprócz Usługi opiekuńcze odmowa?? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
dla chętnych chcących włączyć się w dyskusję
Godzina sprawdzania WAW - prośba
prawo do świadczeń opieki zdrowotnej
zasiłek stały
wywiad cz IV
podstawa prawna do wniosku do aresztu śledczego
Wymeldowanie osoby przebywającej w zakładzie karnym
Schronienie w Fundacji
odwiedzanie zasiłków stałych?
wznowienie postepowania
zasiłek stały- zawieszenie
Nieodebrany zasiłek - zgon petenta.
zwolnienie w KRUS
DPS - zmiana decyzji w związku ze zmianą kosztów pobytu
art.101 ust. 7 zwroty świadczeń- czy je robicie?
Zasiłek stały od kiedy uchylić?