wypowiedzenie um. najmu lok. socjalnego
Re: wypowiedzenie um. najmu lok. socjalnego
W takiej sprawie wiem na pewno jedno:żaden zarządca nie może wyrzucić człowieka z lokalu (czy się kwalifikuje dochodami czy nie) bez wyroku sądu. Bedzie tak:jak się pani dobrowolnie nie wyprowadzi to dany zarządca odda sprawę do sądu o eksmisję i to sąd zadecyduje czy w ogóle orzec eksmisję, a jeżeli już to czy z lokalem czy bez. Proszę poza tym napisać pismo do włodarzy w pani miejscowości z opisem sytuacji i dlaczego pani prosi o jakiś lokal do mieszkania, np. chorujemy przewlekle, mamy grupy inwalidzkie, jesteśmy starzy i zniedołęzniali, nie mamy wystarczających pieniędzy na wynajęcie stancji it. itd. Rządzący w mieście mogą podejmować tzw. nadzwyczajne decyzje, jesli są ku temu oczywiście podstawy.
Dokładnie. Siedzę w tym od lat i dokładnie wiem. Do poprzedniej wypowiedzi dodam, że w Polsce nie ma eksmisji na ulicę, więc żaden sąd nie może zasądzić eksmisji na ulicę.Jedynie co może zrobić zarządca to odłączyć media, tzn, gaz, prąd itd.Znam wielu co tak \"koczują\", ale dach nad głową mają.
nieprawda ze nie wyrzucaja na ulice mojego brata 1 grupa inwalidzka wyrzucili i nie dostal lokalu zastepczego tylko miesiac w hotelu i obciazyli kosztami 1500 zl gdzie stracaja mu co miesiac z 800 zlrenty nie wiemco mam robic napisalam do administacji ale nie dostalam odpowiedzi pomoc spoleczna tez nie chce pomoc poinformowali mnie ze jak juz nie mieszka to ich to nie dotyczy jedynie sie ciesze ze go znalazlam przez pana listonosza bo policja tez nie pomogla.
Oprócz wypowiedzenie um. najmu lok. socjalnego - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
POMOC FIN. BEZDOMNEMU
jak wygrac z ops wilkowice
bezdomna para szuka pomocy
Kontrakt z bezdomnym
sprawozdanie za rok 2011
rejestracja zbioru w GIODO
JAK POMÓC MATCE Z 4 DZIECI
marihuana
programy
Alkohol w rodzinie
bezdomny
Pomysł na leniwych bezrobotnych