wypowiedzenie um. najmu lok. socjalnego

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
~sisi

Re: wypowiedzenie um. najmu lok. socjalnego

Post autor: ~sisi »

W takiej sprawie wiem na pewno jedno:żaden zarządca nie może wyrzucić człowieka z lokalu (czy się kwalifikuje dochodami czy nie) bez wyroku sądu. Bedzie tak:jak się pani dobrowolnie nie wyprowadzi to dany zarządca odda sprawę do sądu o eksmisję i to sąd zadecyduje czy w ogóle orzec eksmisję, a jeżeli już to czy z lokalem czy bez. Proszę poza tym napisać pismo do włodarzy w pani miejscowości z opisem sytuacji i dlaczego pani prosi o jakiś lokal do mieszkania, np. chorujemy przewlekle, mamy grupy inwalidzkie, jesteśmy starzy i zniedołęzniali, nie mamy wystarczających pieniędzy na wynajęcie stancji it. itd. Rządzący w mieście mogą podejmować tzw. nadzwyczajne decyzje, jesli są ku temu oczywiście podstawy.
~Henia

Post autor: ~Henia »

Dokładnie. Siedzę w tym od lat i dokładnie wiem. Do poprzedniej wypowiedzi dodam, że w Polsce nie ma eksmisji na ulicę, więc żaden sąd nie może zasądzić eksmisji na ulicę.Jedynie co może zrobić zarządca to odłączyć media, tzn, gaz, prąd itd.Znam wielu co tak \"koczują\", ale dach nad głową mają.
~elzbieta

Post autor: ~elzbieta »

nieprawda ze nie wyrzucaja na ulice mojego brata 1 grupa inwalidzka wyrzucili i nie dostal lokalu zastepczego tylko miesiac w hotelu i obciazyli kosztami 1500 zl gdzie stracaja mu co miesiac z 800 zlrenty nie wiemco mam robic napisalam do administacji ale nie dostalam odpowiedzi pomoc spoleczna tez nie chce pomoc poinformowali mnie ze jak juz nie mieszka to ich to nie dotyczy jedynie sie ciesze ze go znalazlam przez pana listonosza bo policja tez nie pomogla.
ODPOWIEDZ