WYPROWADZKA BEZDOMNYCH Z GMINY

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
~MAGDA11

Re: WYPROWADZKA BEZDOMNYCH Z GMINY

Post autor: ~MAGDA11 »

i przesłali, ale odesłałam do SKO spór kompetencyjny czyli ustalenie właściwości organu ,/pisemko palce lizać wysłane do SKO razem z tymi aktami orginałami z gminy co mi przysłała. Oj mam nadzieję, że tej i innej gminie przejdzie przez rozum/ innego wyjścia nie było.
~b

Post autor: ~b »

i tak trzymaj Magda
~Malwina

Post autor: ~Malwina »

Magdo - proszę podaj nazwę gminy....
czy możesz podać też wyroki sądów. Dziękuję
~wwww

Post autor: ~wwww »

czy bosoba która jest zameldowana tymczasowo jest osobą bezdomna?
~wwww

czy bosoba która jest zameldowana tymczasowo jest osobą bezdomna?
~rrrrr

Post autor: ~rrrrr »

jeżeli nie ma możliwości zamieszkiwania w lokalu mieszkalnym w warunkach nie uwłaczających godności ludzkiej to jest osoba bezdomną.
~wwww

tzn. osoba z naszej gminy została wymeldowana pare lat temu obecnie posiada dowód tozsamości ale bez miejsca zamieszkania i zameldowanie tylko jest inny dokument że od x do y biezącego roku jest tymczasowo zameldowana w innej gminie i w innym województwie bo chodzi tutaj o odpłatność za pobyt w domu samotnej matkki
~rrrrr

Jeżeli jest w placówce jest traktowana jako osoba bezdomna.
~wwww

chyba raczej zwykły budynek mieszkalny i czy to nasza gmina będzie ponosiła odpłatność
~rrrrr

jeżeli osoba jest w palcówce typu schronisko, Noclegownia czy Dom samotnej matki jest traktowana jak osoba bezdomna. Jeżeli osoba z ostatnim meldunkiem na pobyt stały w Twojej miejscowości przebywa w takiej placówce obowiązkiem Twojego OPSu jest pokryć koszty. meldunek czasowy nie ma żadnego znaczenia w jeżeli osoba nie mieszka w lokalu mieszkalnym tylko przebywa w placówce.
ODPOWIEDZ