Wyrok TK z X 2014 - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 01 gru 2014, 12:58

Iks pisze:Nikt nie wystąpił o wznowienie - to raz. To co mówi Mazurkiewicz nie jest wiążące dla nas - to dwa. Ja powiedziałem tylko co on twierdzi, a nie to jaka praktyka jest u nas w ośrodku. Zastanowimy się nad tym, jak ktoś wystąpi o wznowienie.
To może byście się podzielili swoją wiedzą na dzień dzisiejszy. Ile osób wystapilo o wznowienie i co zamierzacie po zastanowieniu.
kun

Napisano: 01 gru 2014, 15:42

kun pisze:Ile osób wystapilo o wznowienie
0.
kun pisze:i co zamierzacie po zastanowieniu.
Nie zastanawialiśmy się bo nikt nie wystąpił o wznowienie. Nikt nawet o to nie pytał.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 01 gru 2014, 15:50

czy mamy obowiązek informować o tym osoby zainteresowane, którym odmówiono świadczenia?
jaaaaaa

Napisano: 01 gru 2014, 15:53

A to o czym teraz chcesz informować, jak juz termin o wniesienie wznowienia postępowania minął?
m&m

Napisano: 01 gru 2014, 15:55

jaaaaaa pisze:czy mamy obowiązek informować o tym
Nie. Zresztą o czym chciałaś informować, skoro nawet TK napisał, że żadnych wniosków nie można składać.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 01 gru 2014, 16:18

Główkując na czekającą mnie w dniu jutrzejszym rozprawę doszłam do wniosku, że okreslony przez trybunał skutek w czesci 8 wyroku dotyczy tylko nowych swiadczeniobiorców, których objęły nowe przepisy, a nie tych, których dotyczył wcześniejszy wyrok trybunału, po którym nie mogli skutecznie ubiegać sie o swoje prawa.
Takze mam nadzieję, że z uwagi na ochronę praw słusznie nabytych otrzymanie tego świadczenia będzie możliwe.
Obym sie tylko nie rozczarowała.
m&m

Napisano: 01 gru 2014, 16:51

Iks pisze:
kun pisze:Ile osób wystapilo o wznowienie
0.
kun pisze:i co zamierzacie po zastanowieniu.
Nie zastanawialiśmy się bo nikt nie wystąpił o wznowienie. Nikt nawet o to nie pytał.
Dzięki za odpowiedź, ale mam nadzieje że odpowiedza pracownicy innych ośrodków.
Ot tam taki mały sondaż.
kun

Napisano: 11 gru 2014, 22:09

To chyba należy do tego tematu...
Więc....
Miłej lektury...
https://sendfile.pl/166254/Odp._Prok._Generalnego.pdf
.....

Napisano: 12 gru 2014, 17:54

Aleś wielokropku złośliwy.
Wniosek z tego jeden, , ze podoba ci się wszechwładza wszechpotężnych układów pouzależnianych wzajemnie od siebie. Czyzby to ze współpracy z nim bierze sie w tobie to upodobanie do niego i jego działań? Moze przyjdzie kiedyś taki czas, ze dostaniesz szansę doświadczyć go na sobie.
A co do lektury, słowa, słowa, słowa odpowiednio dobrane, jako że papier wszystko przyjmie.
m&m

Napisano: 18 gru 2014, 10:17

wiecie co ja może jestem tempa - trudno, ale możecie konkretnie napisać co z tym art.17 ust.1b czekamy na zamine przepisów czy sami go kasujemy i przyznajemy Śp osobie, która sprawuje opiekę nad osoba niepełnosprawna , której niepełnosprawnośc powstała póżniej niż po 25 roku życia
zuzaaa

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem