WYwiad Alimentacyjny a stały - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 01 paź 2014, 10:56

Mężczyzna ma przyznany zasiłek stały, ma zonę wspólnie z nią prowadzi gospodarstwo domowe i ma 2 córki o jednego syna. córka prowadzi oddzielne gospodarstwo a dwójką dzieci mieszka poza domem. Mężczyzna podał iż dzieci nie pomagają i nie deklarują pomocy, czy wywiad alimentacyjny robić z dziećmi?
fifiu

Napisano: 01 paź 2014, 11:25

tak
Gość

Napisano: 21 paź 2014, 12:18

A czy ktoś z Was występował jako ośrodek do sądu o alimenty od dzieci na rodzica bardzo proszę o kontakt
abi

Napisano: 21 paź 2014, 14:09

Ja ostatnio występowałam od byłego męża dla żony.
Esia

Napisano: 22 paź 2014, 10:47

Ale dlaczego do Sądu . Najpierw zbadaj sytuację pełnoletnich dzieci a dopiero później podejmuj kroki. Ja zwykle motywuję osoby do złożenia stosownych oświadczeń i wypełniamy formularz wywiadu alimentacyjnego. Na tym etapie są w stanie decydować o pomocy dla rodziców (może być rzeczowa, usługowa) Gdy sprawa trafi do Sądu wówczas wszystko będzie się działo poza nimi. A jeśli rodzice nie będą chcieli alimentów od dzieci, żeby nie popsuć relacji pomiędzy nimi? Śliski temat.
Powodzenia :)
Basia12

Napisano: 22 paź 2014, 11:52

Sytuacja dzieci zbadana u dwojga przeprowadzono wywiady i jest ok ale jeden syn już kilka razy odmówił przeprowadzenia wywiadu wiedzą o odpowiedzialności przed sądem ojciec nie ma nic przeciwko sprawie do sądu tylko nie wiem jak dalej postępować bo to nasz pierwszy przypadek jakie pisma pisać i do kogo po kolei kierować może ktoś podpowie jakiś plan jak to robić z góry dziękuję
abi

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x