Wywiad środowiskowy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 12 sty 2024, 12:26

Hej,
mam do Was pytanie:
wpłynął wniosek o DM - 4 osoby, dochód 0,00 zł.
Ich wydatki na czynsz i inne opłaty to ponad 2 tys zł.
Chce prosić pracownika socjalnego o wywiad, bo ta cała sytuacja mi się nie podoba.
Czy zlecając wywiad środowiskowy piszecie do pracownika socjalnego jakieś pismo z prośbą przeprowadzenia wywiadu?
pocztaok
Stażysta
Od: 23 gru 2022, 11:37
Zajmuję się: PS

Napisano: 12 sty 2024, 13:45

pocztaok pisze:
12 sty 2024, 12:26
Hej,
mam do Was pytanie:
Chce prosić pracownika socjalnego o wywiad, bo ta cała sytuacja mi się nie podoba.
Czy zlecając wywiad środowiskowy piszecie do pracownika socjalnego jakieś pismo z prośbą przeprowadzenia wywiadu?
ja np. nie piszę specjalnego pisma...pracownik który jest upowazniony przez Burmistrza do przeprowadzania wywiadów śrdowiskowych dotyczących dodatków mieszkaniowych (ma upoważnienie i legitymację) odbiera ode mnie, albo ja przekazuję komlet dokumentów ksero czyli wniosek i deklarację wnioskodawcy oraz zawiadomienie, które wysyłam do wnioskodawcy...kiedy wywiad o której godzinie...i to wszystko. Wyjasniam mu o co mi chodzi z tym wywiadem...jakie mam podejrzenia i na co powinien dokładniej zwrócić uwagę :)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 12 sty 2024, 14:11

:-) pisze:
12 sty 2024, 13:45
pocztaok pisze:
Hej,
mam do Was pytanie:
ja np. nie piszę specjalnego pisma...pracownik który jest upowazniony przez Burmistrza do przeprowadzania wywiadów śrdowiskowych dotyczących dodatków mieszkaniowych (ma upoważnienie i legitymację) odbiera ode mnie, albo ja przekazuję komlet dokumentów ksero czyli wniosek i deklarację wnioskodawcy oraz zawiadomienie, które wysyłam do wnioskodawcy...kiedy wywiad o której godzinie...i to wszystko. Wyjasniam mu o co mi chodzi z tym wywiadem...jakie mam podejrzenia i na co powinien dokładniej zwrócić uwagę :)
dziękuję za odpowiedź, a jest konieczność informowania wnioskodawcy o konkretnej dacie wizyty pracownika socjalnego i wywiadu?
pocztaok
Stażysta
Od: 23 gru 2022, 11:37
Zajmuję się: PS

Napisano: 12 sty 2024, 14:31

pocztaok pisze:
12 sty 2024, 14:11
:-) pisze:
12 sty 2024, 13:45
pocztaok pisze:
Hej,
mam do Was pytanie:
dziękuję za odpowiedź, a jest konieczność informowania wnioskodawcy o konkretnej dacie wizyty pracownika socjalnego i wywiadu?
no raczej tak....czytałam orzeczenie sądu...gdzie ktos sie odwołał bo miał byc przeprowadzony wywiad, podana data....a godziny nie bylo podanej i...wnioskodawca stwierdził, że on cały dzien nie bedzie siedzial w domu czekał, bo musiał pojsc do lekarza :) ja podaję datę i przedział czasowy np w godzinach 11.00 -12.00 ....ale pewnie róznie jest przez innych stosowane :)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x