zaświadczenie o pobieraniu dodatku mieszkaniowego - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 sty 2024, 10:07

Witam, osoba pobierająca dodatek mieszkaniowy chce zaświadczenia o pobieraniu takiego świadczenia. Co należy zrobić w takim przypadku? Podpowiedzcie mi czy dobrze myślę:

1. musi złożyć wniosek o wydanie zaświadczenia (opłata 17 zł?? Czy jest zwolniona od tej opłaty),
2. wydanie zaświadczenia (ktoś ma może wzór? Bardzo proszę o podpowiedź jak takie zaświadczenie powinno wyglądać i ile dni mam na wydanie takiego świadczenia).

dziękuję z góry za wszelkie wsparcie i odpowiedzi
1maga
Praktykant
Od: 21 lis 2023, 15:36
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 11 sty 2024, 14:09

[
1maga pisze:1. musi złożyć wniosek o wydanie zaświadczenia (opłata 17 zł?? Czy jest zwolniona od tej opłaty),
Nie podlega opłacie skarbowej zgodnie z art. 2 ust. 1 pkt 1 lit.c Ustawy z dnia 16 listopada 2006 r. o opłacie skarbowej
1maga pisze:2. wydanie zaświadczenia (ktoś ma może wzór? Bardzo proszę o podpowiedź jak takie zaświadczenie powinno wyglądać i ile dni mam na wydanie takiego świadczenia).

.... zaświadcza, że Pani ..... w okresie od ... do .... korzystała z dodatku mieszkaniowego po ....zł miesięcznie (tj. łącznie .....zł).
Świadczenie zostało przyznane na lokal przy ul. ... ....
Zaświadczenie wydaje się na prośbę osoby zainteresowanej, celem przedłożenia w ......
Nie podlega opłacie skarbowej zgodnie z art. 2 ust. 1 pkt 1 lit.c Ustawy z dnia 16 listopada 2006 r. o opłacie skarbowej
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 12 sty 2024, 8:00

Maxima pisze:[
1maga pisze:1. musi złożyć wniosek o wydanie zaświadczenia (opłata 17 zł?? Czy jest zwolniona od tej opłaty),
1maga pisze:2. wydanie zaświadczenia (ktoś ma może wzór? Bardzo proszę o podpowiedź jak takie zaświadczenie powinno wyglądać i ile dni mam na wydanie takiego świadczenia).

.... zaświadcza, że Pani ..... w okresie od ... do .... korzystała z dodatku mieszkaniowego po ....zł miesięcznie (tj. łącznie .....zł).
Świadczenie zostało przyznane na lokal przy ul. ... ....
Zaświadczenie wydaje się na prośbę osoby zainteresowanej, celem przedłożenia w ......
Dziękuję :) Miłego dnia
1maga
Praktykant
Od: 21 lis 2023, 15:36
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x