Zachowaj trzeźwy Umysł
Zachowaj trzeźwy Umysł
Czy ktoś z Was, chodzi mi o gminy bierze udział w tym projekcie? i czy warto
Re: Zachowaj trzeźwy Umysł
Jak masz czas i pieniądze . ja po konsultacji z innymi gminami nie przystąpiłam nigdy do tego programu
brak zachwytu z jego realizacji . ale próbuj. tak jak pisałam ja mam bardzo małe środki ,więc wybieram te programy sprawdzone i tańsze.
a możesz podpowiedzieć coś na temat tych programów które ty realizujesz. Dopiero przejęła profilaktyke i szukam czegos ciekawego ale jeszcze nie mam obycia w tych sprawach
a co robili twoi poprzednicy. Może warto ich się podpytać ,chyba , że chcesz wprowadzić coś nowego. Duzą twoja gmina ?. A co już robisz?. Nie warto zaczynać od nowości. Uważam ,że program na 2014r masz opracowany i przyjęty więc musisz go realizować .
Tak, na ten rok wszystko jest opracowane, ale góra wymaga wprowadzenia zmian, dlatego zmienili osobę która miałaby sie tym zajmować. Tamta pani przeszła na emeryturę i szła po najmniejszej lini oporu. Nie mam pomocy i szukam sama czegoś nowego co mogłabym zaproponować na nowy rok. Gmina ma 12000 tys. ludzi.
Nawiąż kontakt ze szkołami . jakie oni widzą potrzeby. Ja bym pirwsze przeprowadziła diagnozę dot. alkoholu ,narkomanii ,ewentualnie innych problemów . Będziesz wiedziała w jakim kierunku się poruszać . Ja stawiam na profilaktykę w szkołach. Na początku szkoły opracowywały mi programy we własnym zakresie dostosowane do swoich potrzeb i wspólnie były realizowane. Ja mam gminę ok 6tys . Mam dużo mniejsze środki, ale uważam że właściwie je wydatkuję . Muślę zże świetlicę , punkt kons i Klub AA masz . Czasami korzystałam ze szkoleń , jeżdziłam na konferencje . Styczność z innymi gminami. Czasami podkradałam coś nowego od nich.
Oprócz Zachowaj trzeźwy Umysł - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
skierowanie do noclegowni
ubezpieczenie zdrowotne kod, bezdomny
komisja ds. RPA
ADAMIE
Czy nie martwi pracowników socjanych
do sądu oryginały czy kopie
paragraf na szkolenie
pomóżcie nowej
budowa ogrzewalni
Osoba Bezdomna
paczki świąteczne dla dzieci a PIT 8C