ubezpieczenie zdrowotne kod, bezdomny
ubezpieczenie zdrowotne kod, bezdomny
Witam, od niedawna na osrodku dla bezdomnych mam pana, który ma emeryturę. Przez cale życie był bezdomny, nie leczyl się( ma 75 lat, jest niewidomy, ledwo co sam się porusza) Trafil do nas z ulicy. Ośrodek jest w lubuskiem a pan jest z dolnoslaskiego. Chciałam go zapisac do lekarza rodzinnego, zacząć jakieś konkretne leczenie, skierowac do ZOL lub DPS. A tu zonk - nie ma naszego kodu w ubezpieczeniu zdrowotnym i go nie zapiszą do naszego NFZ. Jego ubezpieczenie nie jest uznawane do wyboru lekarza rodzinnego, bo ma inny kod, symbol na odcinku emerytury. Z rozeznania w środowisku dowiedziałam się ze nasz Zus każe zalatwiac takie sprawy osobiście. Gościu nie jest jednak w stanie tam dojechać ( 25 km) bo leży. Jak to zatem rozwiazać, mieliście taki przypadek?
Re: ubezpieczenie zdrowotne kod, bezdomny
Zwrocić się z pismem do ZUS w którym pobiera emeryturę, czy są odprowadzane składki na swiadczenia zdrowotne. Sprawa załatwiona.
sa odprowadzone, mam odcinek, ale w naszym ośrodku zdrowia, powiedzieli, że dopiero lekarz go przyjmie, gdy będzie miał dokument poświadczajacy ubezpieczenie z kodem lubuskiego oddziału a nie wrocławskiego. I zonk.
Systemm Ewuś działa w całej Polsce. Klient ma prawo do św. zdowotnyc.
no to chamówa ze strony przychodni, chyba dryndnę w tej sprawie do NFZ
Oprócz ubezpieczenie zdrowotne kod, bezdomny - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
dziecko osoby bezdomnej
Kwestionariusze dla potrzeb Komisji AA
przytulisko
Punkt Informacyjno - Konsultacyjny Rozw. Probl. Alkoholowych
opłata za schonisko dla bezdomych
ubezpieczenie zdrowotne
dzień bezdomnego
skierowanie do noclegowni
komisja ds. RPA
ADAMIE
Czy nie martwi pracowników socjanych
do sądu oryginały czy kopie