zadaniowy czas pracy asystenta rodziny

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
asa

zadaniowy czas pracy asystenta rodziny

Post autor: asa »

Czy przy zadaniowym czasie pracy asystent ma pracować 40h tygodniowo? Czy ma pracować w weekendy?
Guśka

Re: zadaniowy czas pracy asystenta rodziny

Post autor: Guśka »

tak 40godz.tygodniowo w weekendy nie.
izis

Post autor: izis »

Dziewczyny, czy któraś z Was może wrzucić wzór takiej umowy ? Ponadto interesuje mnie czy np. asystent ma ryczałt na samochód ? Jak to jest u Was ? Chcę zmienić zleceniówkę na umowę o pracę z zadaniowym czasem ale to nie takie proste. Pomoc osób doświadczonych w temacie bardzo by mi pomogła.
Agniecha2
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Agniecha2 »

U nas ma zadaniowy, 40 godz.w tygodniu, weekendy i święta wolne oczywiście. Nie ma ryczałtu (bo musiałby być opodatkowany) ale ma umowę na używanie samochodu prywatnego i zwrot za przejechane kilometry według prowadzonego rejestru.
izis

Agniecha2 dzięki ! na Ciebie zawsze można liczyć ! Pozdrawiam !
jalka77

Post autor: jalka77 »

a to jest różnica czy ryczałt czy przejechane kilometry? podatek jest od jednego i drugiego bo tu nie ma zwolnienia jak w przypadku np. pracowników socjalnych
Agniecha2
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Agniecha2 »

no myślę że jest, bo te przejechane kilometry są na zasadzie delegacji a delegacja nie jest opodatkowana

Do izis: daj namiary jak chcesz wzór takiej umowy
Iga2

Post autor: Iga2 »

Czy przy zawartej umowie zlecenie mozna asystentowi rodziny wpisać,ze może pracować w godzinach popołudniowych jak również w sobotę i niedzielę.
Kinia01

Post autor: Kinia01 »

U nas asystent ma umowę o pracę no i opodatkowany ryczałt
izis

Agniecha 2 dziękuję za chęci, ale już poszperałam w internecie i zmontowałam umowę. Radca prawny ( grzecznościowo) sprawdził i powiedział, że jest OK. Jeszcze raz dzięki ! :D
ODPOWIEDZ