zaginiona - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 11 mar 2014, 10:00

Witam,
W dniu wczorajszym otrzymałam informację, iż córka jednej z kobitek, która obiera u nas rodzinne, od 02.01.2014 r. ma status zaginionej. Córka nie ma jeszcze ukończonych 18 lat, matka pobiera na nią zasiłek i dojazdy. Nie wiem za bardzo jak to ugryźć. Mam zaświadczenie ze szkoły, że nadal jest na liście uczniów, ale od 02.01.2014 nie realizuje obowiązku szkolnego. Muszę wszcząć postępowanie i uchylić rodzinne i dojazdy od stycznia?? Czy tylko dojazdy?? Proszę o pomoc
~Aga

Napisano: 11 mar 2014, 10:04

jeżeli nie jest skreślona z listy uczniów to nie możesz jej uchylić dojazdów
wierząc w szczęśliwe zakończenie nie ruszała bym na razie tego
ale zakładając najczarniejszy to uchyliła bym chyba zr+ dodatki na tą dziewczynę .. trudna sprawa
~ewalu

Napisano: 11 mar 2014, 10:22

Dziewczyna uciekła z domu, ponoć odnaleźli ją w innej miejscowości, nie ma zamiaru wracać do domu ani do szkoły. Osiemnaście lat ukończy w lipcu. No nie wiem, kierowniczka podpowiada, aby uchylić tylko dojazdy. Podpowiedzcie proszę :-)
~Aga

Napisano: 11 mar 2014, 10:22

może po prostu wstrzymać wypłaty do czasu wyjaśnienia sprawy?
~anilak

Napisano: 11 mar 2014, 10:23

jak ją odnaleźli a nie ma ukończonych 18 lat to gdzie jest ?
~ewalu

Napisano: 11 mar 2014, 10:25

u faceta w sąsiedniej wsi :-) Matka twierdzi, że za włosy do domu jej nie przyciągnie bo znowu ucieknie :-) Ze szkoły lada dzień tez ją ponoć wyrzuca, bo od początku stycznia się w niej nie pojawiła.
~Aga

Napisano: 11 mar 2014, 10:27

niech matka napisze wniosek o uchylenie dojazdów i po sprawie
~ewalu

Napisano: 11 mar 2014, 10:31

A od sierpnia, o ile córeczka do tej pory nie wróci i nie pójdzie do szkoły, uchylam rodzinne. Podpowiedzcie mi proszę jeszcze, czy dojazdy uchylam od stycznia??
~Aga

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x