zakresy czynności

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~janka

Re: zakresy czynności

Post autor: ~janka »

proszę, aby ktoś z wyżej dyskutujących, a najlepiej pracownik socjalny napisał co należy do jego obowiązków. Czy rzeczywiście maja jakieś nadzwyczajne uprawnienia? pytanie nie jest z gatunku złośliwych. proszę o odpowiedź!
~Leon

Re: zakresy czynności

Post autor: ~Leon »

Nie mam żadnego pecha. mam wielkie szczęście.Moja pracownica socjalna jest super kobitką zresztą jak i wszystkie osoby pracujące na KP co wielokrotnie tu podkreślałem. Nie wiem tylko co takiego może robić pracownik socjalny w DD czego bym ja nie umiał zrobić lub czego już nie robiłem. Owszem wywiadów w formie arkusza nie robiłem ale na pewno wiedziałem wszystko o rodzinach moich podopiecznych co było mi potrzebne. Praca socjalnej się przydaję bo częściej się zagląda do rodzin,ale bez przesady.Tyle lat ich nie było i dawaliśmy radę. Ważne w moim DD socjalna ma tylko nockę raz w tygodniu zawsze z innym wychowawcą. Nie oburza się na to a wręcz przeciwnie podgoni papiery a następny dzień ma wolny. Do pracy z dziećmi się nie wtrąca. Nie ma takich zapędów.Jest skoncentrowana na pracy z rodziną dzięki czemu nam trochę luźniej. Marcin! Jaka pogarda? Może mój ton bywa ironiczny ale pogarda?
ODPOWIEDZ