Załączniki w SOW przy wnioskach papierowych - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 09 wrz 2020, 11:24

Mam pytanie.
W związku z tym, że popsuł mi się skaner, nie posiadam takiego sprzętu aktualnie. Wprowadzając wnioski papierowe przy załącznikach dawałam tylko "zapisz" i przechodziło. Czy powinnam dołączać skany dokumentów, jeśli wniosek złożony w wersji papierowej?
PCPR-DLN1
Stażysta
Od: 30 kwie 2020, 9:35
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.

Napisano: 09 wrz 2020, 11:32

Jeśli wnioskodawcy składają wniosek z załącznikami w wersji papierowej, a my wprowadzamy wniosek do SOW w ich imieniu, to wrzucamy do systemu wszystko.
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 09 wrz 2020, 12:25

My papierowych nie wrzucamy. Nie wyobrażam sobie skanowania wszystkich załączników, zwłaszcza, że z SOW prawie nikt u nas nie chciał korzystać (poza studentami-800 zł). Na pozostałych osobach dodatkowe punkty nie robiły wrażenia.
Matix
Stażysta
Od: 05 kwie 2017, 14:45
Zajmuję się: dofinansowania

Napisano: 10 wrz 2020, 8:54

u nas moduł I tylko w SOW, pojedyncze przypadki składały papierowo (osoby starsze w C2), reszcie mówiliśmy że tylko przez SOW, że pomożemy wypełnić, że później umowę trzeba podpisać profilem zaufanym i jakoś poszło :) także nie ma się co uginać, składanie od przyszłego roku tylko w SOW !!!
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 10 wrz 2020, 9:15

Tomasz1981 pisze:u nas moduł I tylko w SOW, pojedyncze przypadki składały papierowo (osoby starsze w C2), reszcie mówiliśmy że tylko przez SOW, że pomożemy wypełnić, że później umowę trzeba podpisać profilem zaufanym i jakoś poszło :) także nie ma się co uginać, składanie od przyszłego roku tylko w SOW !!!
danie od przyszłego roku tylko w SOW !!![/quote]

Czy to jest pewne, że w przyszłym roku będzie można złożyć wniosek na AS tylko przez SOW? a to się ludzie ucieszą.. ciekawe kto będzie im tłumaczył i pomagał uzupełnić taki wniosek w systemie :o

My też skanujemy wszystkie załączniki i dołączamy do wniosku, tak żeby wniosek w sow był kompletny.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 10 wrz 2020, 10:24

źle mnie zrozumiałaś, nie wiem czy od przyszłego tylko w SOW, ja tak mówię ludziom i Wy tez tak mówcie, nawet jak ktoś kręcił nosem w tym roku, to jakoś złożył, czasami trzeba było pomóc na tablecie, ale jakoś poszło, a jak już raz złoży, to się nauczy
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 18 wrz 2020, 9:45

Ja też mam kilka wniosków papierowo C2 i wstawiłam jest w system SOW. Jeden z beneficjentów dosłał nam jeszcze jedną fakturę , czy wiecie jak mogę ją dodać?
asiaPCPR
Stażysta
Od: 11 wrz 2017, 13:20
Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.

Napisano: 18 wrz 2020, 9:57

Otwierasz wniosek wnioskodawcy, wchodzisz w zakładkę "załączniki" i tam możesz uzupełnić wniosek o dodatkowy załącznik.
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 18 wrz 2020, 10:04

możesz mi dokładnie wytłumaczyć jak to zrobić? z jakiej roli?
asiaPCPR
Stażysta
Od: 11 wrz 2017, 13:20
Zajmuję się: Pracuję w dziale rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, zajmuję się programem Aktywny Samorząd.

Napisano: 18 wrz 2020, 10:41

Z pozycji realizatora podstawowego klikasz "nowy wniosek" i wyszukujesz swojego wnioskodawcę wpisując 3 dane. Przechodzisz na jego konto, po lewej stronie wybierasz etap na jakim wniosek jest. Czy we "wnioskach złożonych" czy "wnioskach zatwierdzonych". Jak znajdziesz to klikasz przycisk z symbolem oka. Później wybierasz po lewej zakładkę załączniki i masz możliwość uzupełnienia wniosku.
Milosz90
Referent

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x