zaległości w opłatach - czynsz - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 lip 2018, 8:15

Witam. Osoba miała przyznany dodatek mieszkaniowy od lutego do lipca 2018r. W miesiącu kwietniu poinformowano że zalega z opłatami za marzec i kwiecień 2018r. Wstrzymałam dodatek od miesiąca maja 2018r. Otrzymałam wczoraj informacje, że spłaciła zaległości za marzec i kwiecień jednakże zalega z opłatami za maj i czerwiec. Co w takim przypadku robicie?
monia1
Stażysta
Od: 24 lis 2017, 10:19
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 06 lip 2018, 8:27

monia1 pisze:Witam. Osoba miała przyznany dodatek mieszkaniowy od lutego do lipca 2018r. W miesiącu kwietniu poinformowano że zalega z opłatami za marzec i kwiecień 2018r. Wstrzymałam dodatek od miesiąca maja 2018r. Otrzymałam wczoraj informacje, że spłaciła zaległości za marzec i kwiecień jednakże zalega z opłatami za maj i czerwiec. Co w takim przypadku robicie?
Naprawdę otrzymałaś informację w kwietniu, że zalega za marzec i kwiecień? W ustawie jest mowa o dwóch pełnych miesiącach, skoro dostałaś info w kwietniu, a kwiecień się nie skończył to teoretycznie Pani miała jeszcze czas żeby swoją zaległość spłacić. Moim zdaniem zarządca postąpił nieprawidłowo wystawiając takie pismo w kwietniu. Jeżeli już to powinien on wystawić je w maju i np. wtedy wstrzymujesz od czerwca :), uprzednio należy wszcząć postępowanie.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 06 lip 2018, 10:43

Pismo jest z 30 kwietnia. Płatność za każdy miesiąc z góry do 10 dnia miesiąca. Wspólnota na dzień 30.04.2018r. poinformowała że wpłaty na dzień 10 maja i 10 kwietnia nie zostały dokonane. Bardziej chodzi mi o to czy wypłacić wstrzymany dodatek mieszkaniowy ze względu na uregulowanie zaległości wspomnianych w decyzji czy wypłata w dalszym ciągu powinna być wstrzymana.
monia1
Stażysta
Od: 24 lis 2017, 10:19
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem