Zaległy urlop a zniesieni KN - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 19 lip 2013, 15:51

Pytanie moje brzmi co z zaległym urlopem w momencie przejścia z KN na KP? orientujecie się może?? jakoś nasza dyr nie daje odpowiedzi. Będę go miała ok 20 dni a nie jestem jedyna w takiej sytuacji i raczej nie widzę pomysłu jak w roku szkolnym mielibyśmy go odebrać bo ktoś z dziećmi jednak pracować musi :) z tego co mi tu niektórzy szepcą za uchem to nie może nam wypłacić ekwiwalentu a podobno przejść na następny rok tez nie bardzo. Więc co - znowu nas wydymają??
~gocha

Napisano: 19 lip 2013, 16:12

U mnie trzeba wybrać cały urlop w tym roku.Takie są decyzje na dzień dzisiejszy
~bella

Napisano: 19 lip 2013, 16:17

do września 2014 roku masz czas na wybranie urlopu,
to chyba dyrektora problem skoro nie zadbał aby pracownicy wykorzystali urlop we właściwym terminie- musi dać urlop lub zapłacić- innej możliwości nie ma
~ola

Napisano: 21 lip 2013, 14:22

jak nie wykorzystasz w 2013r. - to masz do końca września 2014r
~ewa

Napisano: 21 lip 2013, 20:34

U mnie podobnie jak u belli - czyli należy wykorzystać do końca roku. Ekwiwalentu boją sie wypłacać, od stycznia zupełnie inny wymiar urlopu dlatego przenoszenie na 2014 rok może być niezgodne z prawem.
~Roman

Napisano: 22 lip 2013, 0:43

Co za bzdury! Z jakim prawem niezgodne! Co ma piernik do wiatraka? Nikt Cię nie może zmusić do wykorzystania całego urlopu w tym roku. Co z tego, że inny wymiar? Przestańcie pitolić.
~kapek

Napisano: 22 lip 2013, 10:04

to jest zaległy urlop - więc pracodawca musi dać go wykorzystania do września 2014r.
~ewa

Napisano: 22 lip 2013, 14:36

No i wszystko. Nic innego nie ma znaczenia. Nawet lepiej karcianym zostawić kilka dni żeby się przyzwyczaić do mniejszej ilości urlopu.
~kapek

Napisano: 03 sie 2013, 11:50

u mnie argumentacja jest taka, że będziemy kn będzie zatrudniony na innej podstawie prawnej dlatego musi wybrać urlop.A jeśli ktoś chce zostaw sobie parę dni urlopu to jakiej argumentacji użyć? Czy domagać się podstawy prawnej ,która wymusza \"wybranie\" całego urlopu?Czy dyrektor może nakazać wykorzystanie urlopu w danym roku?
~bella

Napisano: 03 sie 2013, 12:15

Jeżeli przyjąć, że do końca br. obowiązuje w placówkach KN
to wydaje się, że może mieć tu zastosowanie art. 66 ust. 2 Karty Nauczyciela (wygaśnięcie stosunku pracy). Czyli od 1 stycznia 2014 zupełnie nowe zasady, a do końca roku rozliczenie z KN.
~Roman

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x