zapytanie o wywiad z opiekunem prawnym - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 16 cze 2014, 11:06

Witam. jestem raczkującym pracownikiem i mam zapytanie co należy wpisać na pierwszej stronie wywiadu środowiskowego cz.I dane opiekuna prawnego czy dane osoby całkowicie ubezwłasnowolnionej? Na oświadczeniach wpisywałam imię i nazwisko opiekuna z zaznaczeniem, że jest opiekunem prawnym danej osoby.Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Helen

Napisano: 27 cze 2014, 7:21

Witaj,
wywiad mówi w samym nagłówku: Dane osoby z którą przeprowadzono wwywiad. Jednakże spotykałam się z różnymi opcjami. Wpisywano imię i nazwisko podopiecznego a obok nazwisko i imię i adres opiekuna prawnego. Jeszcze inni piszą imię i nazwisko opiekuna prawnego a dane osoby ubezwłasnowolnionej.
Ogólnie każdy ma inny sposób, co ośrodek to inne podejście. Może podejrzyj współpracowników :-).
Jimjej

Napisano: 30 cze 2014, 8:06

najprościej uzgodnic to z instytucją, która od Ciebie tego wywiadu oczekuje - żeby nie robić dwa razy. U mnie od lat wywiad pisze się z nazwiskiem i danymi osoby ubezwłasnowolnionej bo przecież jej sytuacja dotyczy, podpisuje wywiad i załączniki opiekun prawny, przy jego nazwisku piszemy że jest op. prawnym i sygnaturę postanowienias ądu o ustanowieniu opiekunem, załączamy też do dokumentacji kopię zaświadczenia sądowego o ustanowieniu op.prawnym poświadczoną za zgodność z oryginałem. Nigdy problemów nie było.
Gość

Napisano: 24 mar 2016, 8:29

Jak wyżej. Dane ubezwłasnowolnionego, opisujemy jego sytuację, nie opiekuna prawnego.
Lula12

Napisano: 10 sie 2016, 16:52

Zapytać pracownika danej placówki.
maliniak33
Praktykant
Od: 10 sie 2016, 16:44
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x