zarobki młodszego wychowawcy w wielofunkcyjnej placówce opiekuńczo-wychowawczej

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Leon

Re: zarobki młodszego wychowawcy w wielofunkcyjnej placówce opiekuńczo-wychowawczej

Post autor: ~Leon »

Nie no faktycznie za dużo trochę tej kasy. Teraz jak to podliczam to wychodzi mi rzeczywiście, że jednak za dużo zarabiamy. Biorąc pod uwagę kryzys chyba dobrze się stanie, że nam zabiorą te 40%. Żeby tak jeszcze dali naszym kolegom z KP ale wszystko chyba na premie pójdzie w starostwie za oszczędności w placówkach.
~kama

Re: zarobki młodszego wychowawcy w wielofunkcyjnej placówce opiekuńczo-wychowawczej

Post autor: ~kama »

pracując z KP mogę powiedziec otwarcie tym z KN ze nie ma zadnych swiadczeń dodatkowych.jesli ktos ma możliwośc niech szuka gdziekolwiek indziej pracy(przynajmniej z pakietem socjalnym)i calkiem inna dozą odpowiedzialności
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Leon nie napisałem, że zarabiasz za dużo. Napisałem w odpowiedzi Ewce gdyż nie napisała prawdy do końca i tyle.
~Ewka

Post autor: ~Ewka »

nie wszyscy mają 20%stażowego, wiejski też nie wszyscy, motywacyjne również nie jest dla wszystkich i po równo, natomiast za trudne warunki mamy u nas 7%- wychodzi, nadgodzin nie ma, chyba, że zastępstwo się trafi, ale bardzo rzadko, ale i tak wychodzi niezła kasa- u mnie kn nie narzeka
kp rzeczywiście maja gołą pensję bez Premii, u nas nie ma premii

Marcinie, ale nie odpowiedziałeś na pytanie jak się czujesz mając taką pensję 3200 netto, a dając swoim pracownikom 1300 netto, pewnie twierdząc, że nie masz kasy na podwyżkę, ale na Twoją pensję są pieniądze. w szkołach dyrektor ma taką pensję jak nauczyciele plus dodatek za dyrektorowanie 1000zł brutto- więc nie są to takie dysproporcje.
pozdrawiam noworocznie i proszę się nie obrażać:)
~hey

Post autor: ~hey »

jestem wychowawcą, nie liczac wolontariatu 5letni staz wiec kp. Wcale nie uwazam ze 3200 dla dyrektora to duza kasa. I lekko tez nie maja, chociaz moj dyr do najlepszych nie nalezy to stanowiska mu nie zazdroszcze. Tyle ze u mnie ma on na reke ponad 6tys. Ale ja tez nie mam 1300 tylko 2300. Kasa wielka to nie jest, ale porownujac z niewiele ponad 100 na kasie to jednak roznica dzieki wyksztalceniu jest. Szkoda tylko ze do porownania musialem uzyc tak glodowe stawki. Moze kiedys napiszemy wspolnie , NIE JEST ZLE i tego nam/Wam zycze w nadchodzacym nowym roku. Szczesliwego 2013. Pozdrawiam wszystkich.
~Leon

Post autor: ~Leon »

Ja uważam, że Marcin zarabia za mało. Na tym stanowisku piątka na rękę to minimum przyzwoitości. Wychowawcy w zależności od stażu od 3 do 4 tysięcy. Na kasie 2 tysiące uważam za godną wypłatę.
~ktoś

Post autor: ~ktoś »

a ja myślę,że 2500pln do ręki dla wychowawcy jest na przyzwoitym poziomie,tak wszyscy powinni zarabiać w pl.op-wych;nie każdy dyrek przykłada się tak jak MARCIN , mój ma jeszcze inne fuchy na boku,I JEST CIĄĄAAĄĄAGLE PRZED EMERYTURĄ,
~~end

Post autor: ~~end »

do Ewka,
jak to się łatwo liczy innym, ale na twoją pensję też starcza. Nie uważasz że każdy za swoją pracę (...) powinien dostawać wynagrodzenie??? A podwyżki? no cóż tylko Wasza grupa zawodowa (czytaj: nauczyciele) dostała w ostatnich 3 latach 15%. Hmm??? ciekawe czyim kosztem?
A tak podsumowując po co niektórzy na tym forum tak kurczowo rękoma i nogami trzymają się placówek? Uważacie się za lepszych, marnujecie się tylko tutaj.Po co czekać jesze rok szkoły, przedszkola, poradnie ponoć czekają. Ale najłatwiej brać kasę bo się należy, przez zasiedzenie...
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

Tym bardziej,że dyplomowani to ponoć tacy fachowcy...takich specjalistów z \"otwartymi rękoma zatrudnią\".Dziwne,że jeszcze siedzą w placówkach.
Kasia
ODPOWIEDZ