zarobki w dd

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
Dziadek

Re: zarobki w dd

Post autor: Dziadek »

Chcą przywrócić kartę dla wszystkich,nawet dla tych co byli już zatrudniani na kp???czy tylko dla tych co ją utracili??
mmariusz

Post autor: mmariusz »

na stronach szukajcie frazy : "opiekuńczo"

np. Pani minister wypowie się w tej sprawie. Ponadto przedstawiciele NSZZ „Solidarność” upomnieli się o przywrócenie obowiązywania Karty Nauc ... howawczych. Minister edukacji kolejny raz podkreśliła, że Karta Nauczyciela nie jest problemem, tylko wartością gwarantująca status społeczny zawodu nauczyciela

https://www.oswiata-solidarnosc-malopolska.edu.pl/

I taki inny link dla przypomnienia:
https://www.gloswielkopolski.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Dziadek

Post autor: Dziadek »

Jeszcze raz zapytam...Chcą przywrócić kartę dla wszystkich,nawet dla tych co byli już zatrudniani na kp od 2001???czy tylko dla tych co ją utracili??
mmariusz

Tego to chyba nie wiemy. Ale nie wyobrażam sobie aby obiekcie wwychowawców w dd karta miało dotyczyć tylko tych byłych karcianych. Już dziś wychowawcy z KP mogliby wejść na stopień kontaktowego.
Inne rozwiązanie, a zwłaszcza pozostawienie daliśmy pozostaje niemożliwe do intelektualnego udzwigniecia. Ja tych regulacji po 2004 r nie rozumiem.
Jesteśmy (niech mnie ktoś poprawi) jedynymi wychowawcami zajmującymi się dziecmu poza systemem edukacji.
Porządek wg mnie nastąpi wówczas, gdy albo wrócimy do edukacji, albo zaczniemy nazywać się OPIEKUNAMI, jak w DPSie.
ert

Post autor: ert »

Za po sie nie dalo!za pis sie da!POlska to bogaty kraj!
tarzan

Post autor: tarzan »

czy coś wiecie odnośnie kn - czy jest już jakieś projekt , w którym przywracają kn wychowawcom
Mariannna

Post autor: Mariannna »

Wg mnie wyjęcie nas spod oświaty to był błąd. I to widać na każdym kroku.
terrra

Post autor: terrra »

Na kazdym kroku?daj konkretne przyklady.
mmariusz

ODPOWIEDZ